Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen 1 begint oefenseizoen met succes

28-08-2023

Het eerste team van fc Harlingen 1 heeft zijn eerste oefenwedstrijd zonder noemenswaardige problemen succesvol afgerond. Ondanks dat het team nog niet volledig compleet was, begonnen ze onder leiding van hoofdtrainer Steffen Hansma aan de oefenwedstrijd tegen vv Blauw Rood. De tegenstander stond onder leiding van Bennie Zeilmaker en bood in de eerste helft flink weerstand, maar moest in de tweede helft uiteindelijk toch toegeven.

De startende spelers waren Jesse Jaasma, Aaron Bouwhuis, Youri Bouma, Jens van Sluis, Ivo Wilkeshuis, Matheusz Ype, Arjan Outhuyse, Jarno Attema, Kevin Hoekstra, Remko Zandberg en Wessel Roorda. Op de reservebank zaten Allard Hoekstra, Hessel Faber, Bas Helfferich, Jort Scheffer en Nick Teerling.

Het doel van de wedstrijd was om het wedstrijdritme op te bouwen en alle spelers speelminuten te geven. Het was al snel duidelijk dat fc Harlingen de overhand had, maar de keeper van vv Blauw Rood stond goed te keepen. Er gebeurde verder niet veel in de eerste helft, wat resulteerde in een 0-0 stand bij de rust.

Naarmate de tweede helft vorderde, verhoogde fc Harlingen de druk en zette aanvallen op. Een schitterend schot van Bas Helfferich van afstand belandde in het doel, waardoor de score op 1-0 kwam te staan. Dit betekende de overwinning voor fc Harlingen in deze eerste oefenwedstrijd. Een positieve start waarop hoofdtrainer Steffen Hansma kan voortbouwen.

Meer foto’s zijn te vinden op onze Facebookpagina en/of Instagram pagina

⏭️ De volgende oefenwedstrijd – dinsdagavond 29 augustus – staat gepland tegen AVC 1 en zal plaatsvinden in Sexbierum. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur. Daarnaast zal fc Harlingen 1 op zondag 3 september de eerste ronde van het bekertoernooi spelen tegen Geel Wit 1 op Ameland, met de aftrap om 14.30 uur.

Sponsoren