fc Harlingen 1 a.s. zondag in Damwoude tegen De Wâlden

13-05-2022

Na de wedstrijd van afgelopen donderdag staat voor de mannen van ons vlaggenschip komende zondag de volgende speelronde alweer gepland. Dan gaan we naar Damwoude voor het duel tegen De Wâlden.

Net als Black Boys en De Sweach moet ook De Wâlden alle zeilen bijzetten om de nacompetitie te ontlopen. Wat dat betreft begint de tijd de dringen, want er zijn nog maar vier speelronden te gaan. Punten pakken lukt de laatste weken nauwelijks, want de laatste overwinning van De Wâlden dateert van begin maart en daar waar thuis nog van Deinum werd gewonnen, werden de Wâldsters daar afgelopen donderdag op een fikse nederlaag getrakteerd. Zij zullen er dan ook alles aan willen doen de schade zondag beperkt te houden.

Voor fc Harlingen 1 is de situatie het tegenovergestelde. Er worden de laatste tijd veel punten behaald. Veertien punten uit de laatste zes wedstrijden, waarin ook nog eens in totaal twintig keer werd gescoord. Mede daardoor is fc Harlingen 1 nog volop in de race voor een plek in de play-offs. Momenteel bezetten ze de derde plek met evenveel punten als Deinum en laat dat nu de tegenstander van volgende week zijn.

Het beloofd een spannende eindstrijd te worden: zowel bovenin als onderin. Maar eerst zondag: drie punten zijn zeer welkom in deze strijd en als de vizieren op scherp staan en de defensie als een huis, dan is een overwinning zéker mogelijk. De wedstrijd op Sportpark Op de Skieding begint om 14.00 uur.