Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Even voorstellen; De Jeugdcommissie

08-02-2024

fc Harlingen is enorm gegroeid de afgelopen jaren. Om de jeugdafdeling zo goed mogelijk te beheren en de mogelijke belangen van het jeugdvoetbal zowel binnen als buiten de vereniging zo goed mogelijk te behartigen is begin 2022 de jeugdcommissie samengesteld. Graag vertellen we je hier iets meer over.

De jeugdcommissie bij fc Harlingen stelt zich als doel om een positieve omgeving te creëren waarbinnen de jeugd zich optimaal kan ontwikkelen. Er wordt besproken hoe het gaat in de teams, wat gaat er goed en wat kan er beter. De jeugdcommissie heeft als uitgangspunt om ervoor te zorgen dat zowel de jongste als de oudste categorieën binnen de jeugdafdeling zo goed mogelijk worden begeleid. Namens het bestuur van fc Harlingen is Freerk Attema de verbindende schakel tussen het hoofdbestuur en de jeugdcommissie.

‘Al veel bereikt’

De jeugdcommissie heeft in korte tijd al veel bereikt. Zo hebben de jeugdtrainers allemaal een diploma ‘KNVB Juniorentrainer’ op zak en zijn ze officieel bevoegd om de jeugd van Onder 8 t/m Onder 19 te trainen en heeft Kerst Heida de rol Hoofd Opleiding op zich genomen. Heida vindt het belangrijk dat de mensen hun vrijheid behouden. Elk team beschikt over 2 of meer (gecertificeerde) trainers/leiders en hij gaat de jeugdafdeling daarin nog meer begeleiden. Observeren, handvaten aanreiken, trainers en leiders begeleiden en wedstrijden bespreken zijn volgens Heida de kerntaken. “Maar alles in de visie van de club” laat Heida weten. “Fc Harlingen moet zijn integriteit behouden. Het is een club voor iedereen. Met voetbal voor iedereen. Waarbij het plezier en de ontwikkeling van alle jeugdvoetballers centraal staan.” .

Maar de jeugdcommissie heeft meer successen geboekt: Voor de nieuwe leden is er een informatieboekje en het bekende en grootste jeugdtoernooi in Friesland – Jan Helvrich organiseerde dit elk jaar – is in 2023 omgedoopt naar: het Jan Helvrich Jeugdtoernooi.

Het jeugdbestuur heeft voor de komende periode een paar speerpunten, te weten:

★ Planning en communicatie rondom de indeling nieuwe seizoen
★ Overlegstructuur met leiders en trainers
★ Doorstroommogelijkheden
★ Jan Helvrich Jeugdtoernooi
★ Nieuwe spelers begeleiden

Ons motto: zorgen dat alles goed geregeld is en kleur geven aan de vereniging, want ieder lid telt.

De jeugdcommissie komt maandelijks bijeen, heeft u vragen dan kunt u ons mailen via:
jeugdvoorzitter@fc-harlingen.nl

De jeugdcommissie bestaat uit:

★ Hoofd Voetbalzaken: Freerk Attema
★ Hoofd Opleidingen: Kerst Heida
★ Technische Voetbalzaken: Klaas Bouma, Remko Zandberg
★ Jeugdsecretaris: Audrey Hiemstra
★ Hoofd Coördinator Onderbouw: Dirk Hiemstra
★ Hoofd Coördinator Bovenbouw: Bote Teerling
★ Hoofd Coördinator Meisjes- en vrouwenafdeling: Ingrid Hoekstra
★ Keepertrainer: Klaas Schoot
★ Commissielid scheidsrechterzaken: Mark Koornstra
★ Commissielid Algemeen: Sasa Derezic en Wiepke Zondervan
★ Materiaalbeheer: Catrinus Bouwhuis

Vragen of opmerking over de jeugdcommissie?
Schroom niet ons te mailen op jeugdvoorzitter@fc-harlingen.nl

Sponsoren