Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Even over afgelopen weekend…

17-11-2020

Want wat was het weer een feest op de velden! FANTASTISCH!

De dag begon om 10.00 uur met 2 toernooien tegelijk. Kan dat dan?!? Hoor ik u denken? Jazeker kan dat! De begeleiding van JO11-1 organiseerde een Panna K.O. toernooi voor de spelers en met die prachtige pannakooi is dat natuurlijk een geweldig initiatief van de leiders. De kinderen werden “gehusseld” zodat er duo’s ontstonden – want het toernooi was een 2 tegen 2 toernooi – en op het eind van de ochtend bleef er 1 duo over als winnaar. Dit verslag is verderop op deze website te lezen, er waren alleen maar winnaars!

Ook om 10.00 uur startte de eerste ronde van het UEFA Europa League Toernooi.  Een gemixed bekertoernooi waar teams van JO13, MO15 en JO15 aan deel namen. De spelers waren in teams verdeeld die zich moesten kwalificeren voor de groepsfase. Er werd in een wedstrijdvorm gespeeld 5 x 5 (4 veldspelers en een doelverdediger) op pupillendoelen.

Elk team speelde elke kwalificatie ronde tegen een andere team zodat iedereen tegen elkaar kon spelen. Het was zeker spannend want na alle wedstrijden gespeeld te hebben stonden er 3 teams op een gedeelde 1e plaats. Doelsaldo moest bepalen welke club doorgaat na de groepsfase van de UEFA Europa League. Bij de uitslagen waren geen hoge verschillen en dat maakte het zeer spannend. De hoogste uitslag was 2 – 7 voor Rosenborg BK en daarmee hadden zij een beter doelsaldo dan de andere twee teams. De stand:

  • Rosenborg BK (16 pnt)
  • Legia Warszawa (16 pnt)
  • Galatasaray Aș (16 pnt)
  • FC Basel 1893 (13 pnt)
  • VFL Wolfsburg (7 pnt)
  • Bala Town FC (7 pnt)
  • Sporting CP (6 pnt)
  • Willem II (0 pnt)

Mede door alle vrijwilligers, scheidsrechters en begeleiders werd het een zeer succesvolle ochtend. Én niet te vergeten: de sponsoren Teerling BV (Gerookte Zalm en Oliebollen) en Koornstra Wadgarnalen (broodje garnalen).

Maar er was meer!

In de middag was het vanaf 13.00 uur de beurt aan de oudere jeugdleden. De tweede ronde van het “Age de Eenhoorn” Toernooi werd gespeeld waar de teams van JO17 en JO19 aan mee doen. Age de Eenhoorn himself is trouwens nog niet gespot tijdens de wedstrijdjes. Hopelijk is hij er komend weekend wel bij want dan wordt de laatste ronde gespeeld en aansluitend zal dan de prijsuitreiking volgen. (Uut betrouwbare bron hef ik vernomen dat op dit moment ene Tinus H. bovenan staat maar als we de foto’s bekieken ↓ mut ie voorzichtig weze want hij kan diskwalificeert wudde deur de VAR!)

Wie er wel rondliep deze dag was Age Tichelaar. Hij had wat kaartsjes in sien bûse en die deelde hij uut. Eerst ging het verhaal dat ut om een skatkaart ging maar nee het waren Kerstkaartsjes! Hij is er in ieder geval mooi op tied bij! Se nieuwskierig als Age altied is vroeg ie wat dat Age toernooi nou precies inhield. En waar die naam vandaag kwam… Tja Age, dat weten wij oek niet Seun! Maar miskien must er volgende week even bij weze, dan kast kennis maken met Age de Eenhoorn. Wie weet wil ie wel even met je op de foto. Als je er bij vertelle dat ie dan bij je in ut museum komt te hangen dan weigert ie vast niet! Als er temesen nog een plekje over is…

Maar er gebeurde nóg meer…!

Alle meiden van fc Harlingen (en dat binne er nogal wat) kregen carrousel training onder leiding van Ingrid Hoekstra en Elina Brouwer. Met de hulp van Klaas Schoot, Julia IJdema, Mark Koornstra en Ashley Nauta werden 5 verschillende onderdelen afgewerkt door alle meiden. En of de meisjes nu 5 of 15 jaar waren, ze hadden allemaal hun eigen kwaliteiten. Karlijn Jagersma bleek bijvoorbeeld goed te zijn bij het gatendoek en schoot in de rechter bovenhoek de meeste punten bij elkaar.

Beaudinne Hoppinga legt het even uit aan de mede team genoten ↓

Meike Homminga liet tussendoor even wat truucjes zien (rondje om de wereld) ↓

De altijd fanatieke Roos Kuperus moest even op adem komen… ↓

Mila Koornstra altijd geconcentreerd ↓

En als er dan een minuutje tijd over was, werd er natuurlijk even naar de jongens gekeken. Naar de kwaliteiten uiteraard… neehee… niet naar het uiterlijk….(nee natuurlijk niet 😉)

Naja, het was een prachtige dag in ieder geval en wat hewwe ut dan oek prima voor elkaar bij fc Harlingen!

Alle foto’s zijn in een link gezet en die vindt je HIER

En wat hewwe dit weekend?

Vanaf 10.00 uur start het UEFA Europa League Toernooi dat in het teken zal staan van de groepsfase wedstrijden.
Vanaf 13.00 uur start de finale ronde van het Age de Eenhoorn Toernooi.
En omdat het nog maar dinsdag is kan het zomaar zijn dat de jongste jeugd ook nog in actie komen…naja, volg onze socials zodat je als eerste op de hoogte bent van het laatste nieuws!

Sponsoren