Nieuws Blijf altijd op de hoogte

En spannend werd het…! fc Harlingen JO13-1 nam het op tegen de koploper AVC JO13-1

11-04-2022

Onze jongens van JO13-1 moesten zaterdag om 10.15 uur voetballen tegen de koploper AVC JO13-1. Er was enige gezonde spanning maar de jongens hadden er zin in!! Dus snel omkleden, tactische bespreking in de box van Aaron en Wiepke en het veld op voor de warming up. Stipt 10.15 uur stonden alle jongens, meiden en de toeschouwers klaar… helaas was er nog geen scheidsrechter… Na wat belletjes door de leider van AVC kwam er na 10 minuten alsnog een scheidsrechter en dus kon de wedstrijd beginnen!!

Zoals altijd was het begin wat chaotisch en daar maakte AVC natuurlijk gebruik van. Na 5 minuten stond fc Harlingen tegen een achterstand van 1-0 aan te kijken. Dat was schrikken voor de jongens (en de toeschouwers) maar de kopjes gingen niet naar beneden, in plaats daarvan werden de mouwen opgestroopt!

De ene naar de andere aanval kwam en de jongens waren echt heel goed aan het voetballen. Helaas voor fc Harlingen heeft AVC een hele goede keeper die elke bal klemvast had. Na 20 minuten maakte AVC een overtreding en kreeg fc Harlingen een vrije trap. Jesper gaf de bal een mooie krul zodat Mike deze binnen kon koppen, 1-1! De jongens gingen meteen verder met veel druk zetten. Daan pakte de bal achterin af van een aanvaller van AVC, gaf deze aan Dani, die gaf vervolgens een voorzet aan Matteo, en hij deze scoorde pal voor de rust de 1-2!!!

Na de pauze was het nog harder gaan waaien, de jongens moesten nu tegen de wind in voetballen. Er werd van beide kanten fanatiek gevoetbald, waarbij AVC iets feller uit de box gekomen was en de verdediging bestaande uit Daan, Frederick en Rutger vol aan de bak moesten. En gelukkig wist keeper Luuk alle ballen tegen te houden!

Het was in deze fase enorm spannend en kon alle kanten op gaan. Alle voetballers waren grotendeels op het middenveld waar Dani, Bryan, Thije en Mike het heel goed deden!​ AVC had ook erg goede verdedigers en de aanvallers Jens, Jesper en Wouter hadden moeite om er langs te komen en de ballen goed voor te krijgen. Pal voor het einde lukte het Jesper om de bal nog 1 keer bij Matteo te krijgen en deze maakte de 1-3!!!

Dit was de eindstand van deze mooie en spannende wedstrijd! Woensdag 13 april hebben de jongens alweer de volgende wedstrijd. Ze moeten om 18.30 uur thuis voetballen tegen Zeerobben! Dat is ook altijd een spannende wedstrijd dus komen jullie allemaal weer kijken?

 

Mis niks en volg ons op de socials

@fcharlingen

Sponsoren