Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Eindelijk weer eens een overwinning voor fc Harlingen JO15 – 1

04-12-2018

Eindelijk weer eens een overwinning voor fc Harlingen JO15 – 1

Na de vorige update van een paar weken terug brengen we jullie nu weer even op de hoogte van de ontwikkelingen van de 15 – 1 van onze vereniging. In de tussentijd speelde fc Harlingen JO15 – 1 drie wedstrijden.

De eerste was een thuiswedstrijd tegen St. Annaparochie en deze werd verloren met 0 – 2 en dat was beslist niet nodig. Er waren voldoende kansen voor onze boys maar de aloude voetbalwet trad weer eens in werking. Als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dat en zo verloor 15 -1 geheel onnodig met 0 – 2 van St. Anna.De volgende wedstrijd zou gespeeld worden uit tegen Hardegarijp maar wegens een gebrek aan voldoende spelers kon er geen team op de been gebracht worden. Doordat de teams waar uit geleend kon worden tegelijk moesten spelen. Helaas leverde dit een puntenaftrek op van 3 zodat we weer op 0 punten kwamen te staan. Jammer!
Na een weekje vrij was het de beurt aan Trynwalden uit. Dit team staat bovenaan en er was geen eer te behalen voor de mannen van Siep en Melle. 10 – 1 was het resultaat.

Afgelopen zaterdag stond de volgende tegenstander te wachten en wel middenmoter Deinum 15 – 1. Misschien was hier kans op de drie punten voor fc Harlingen. Meteen vanaf het begin waren de jongens fel en alert en dat resulteerde na een minuut of zeven in de openingstreffer voor fc Harlingen. De keeper van Deinum speelde de bal pardoes in de voeten van Lahcen en die kon de score openen 1 – 0. Een mooie opsteker.
Het spel golfde op en neer maar keeper Tycho (speler van 15 -2) had een rustige middag. Toch was hij na een minuut of twintig kansloos op een schot van een Deinumspeler. 1 -1 En de wedstrijd kon weer alle kanten uit. Na een halfuur spelen was er een knappe aanval van 15 -1 over de rechterkant. De bal kwam via Ronin bij Lahcen die miste de kans half maar de ingevallen Sil was attent en scoorde dus de 2 – 1. Vlak voor rust een mooie opsteker.

In de tweede helft eigenlijk hetzelfde spelbeeld. Veel kansen aan beide zijden waren er niet al was de beste kans voor de onvermoeibare aanvoerder Allard alleen zijn inzet spatte op de lat uiteen. Verdedigend had fc Harlingen vandaag de zaakjes goed op orde en Deinum werd alleen gevaarlijk via de aanvoerder. Na een minuut of 25 kreeg fc Harlingen een vrije trap. Thijmen nam de bal en de keeper kreeg de bal niet onder controle waarna Luuk er als de kippen bij was om de 3 – 1 te maken. De overwinning was bijna binnen en kwam de laatste tien minuten niet meer in gevaar. Foto’s van deze wedstrijd zijn gemaakt door Peter IJdema en die zie je hier

Zo won 15 – 1 hun laatste thuiswedstrijd voor winterstop na een mooie teamprestatie. De twee laatste wedstrijden voor de winterstop zijn uit tegen GAVC en Hardegarijp. Gezien de stand is het zeker mogelijk voor de jongens om nog wat punten te pakken. Het resultaat van zaterdag moet vertrouwen geven!

 

Sponsoren