Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Einde bekeravontuur voor fc Harlingen 1

20-09-2018

Na de nederlaag van afgelopen zondag thuis tegen Dronrijp, kan de fc Harlingen zich volledig richten op de competitie. Na weer een goede start bleek opnieuw dat het laatste half uur van een wedstrijd fc Harlingen de das om doet. Volgens leider Erik Zandberg heeft dat ook te maken met de gemiddelde leeftijd van het team , die amper 20 jaar is en natuurlijk de kwaliteit. Tegen het fysiek veel sterkere Dronrijp was de jonge ploeg niet opgewassen en ook worden de tegen treffers veel te gemakkelijk weggegeven. Nog een hele klus voor trainer Gerrie Schouwenaar om de jongens klaar te stomen voor de competitie, dat kan in een paar oefenwedstrijden die er nog zijn, te beginnen a.s. dinsdag tegen Friesland.

De thuisclub begon vol goede moed aan de bekerwedstrijd tegen het altijd lastige Dronrijp. Na vijf minuten kwam fc Harlingen op voorsprong na een goede combinatie en een steekpass van Niels Vlottes op Aziz, die uit een moeilijke hoek de 1-0 feilloos binnen schoot. Even later was er een goede aanval tussen Aziz, Arjan Outhuyse en Niels, wat leidde tot een kleine kans voor Aziz. Het spel van beide ploegen was in de begin fase niet geweldig, veel foute passes, veel bal verlies en vooral van de Dronrijp kant veel overtredingen. Scheidsrechter Boland floot veel en maakte er zijn eigen wedstrijd van, commentaar gevend op opmerkingen vanaf de zijkant. Dronrijp maakte in de 20e minuut gelijk en weer uit een onnodig weggegeven corner 1-1. Laatste man Patrick van der Waard moest alle zeilen bijzetten om verder onheil te voorkomen. Dronrijp kreeg nog een aantal keren een corner en keeper Egbert-Jan Panbakker moest een paar keer redding brengen. Na een half uur komt Dronrijp op een 1-2 voorsprong door een fout achterin. Vanaf de aftrap na het doelpunt probeert Aziz de Dronrijp keeper, iets voor zijn doel staand, met een boog bal te verrassen. Helaas lukte dat niet. Een goede combinatie tussen Jesse Mulder en Arjan eindigt in een corner voor fc Harlingen. Niels probeert het met een schot van afstand, de keeper pakt de bal. Met wat kansjes over en weer wordt de 1-2 de ruststand.

Bij het begin van de tweede helft wordt Arjan vervangen door Nick van der Kooi en Siefko Jager komt erin voor Yorick Ypma. Patrick schoof door naar het middenveld en Siefko en Sven Dijkstra vormden het centrale duo achterin. fc Harlingen leek te gaan scoren toen de Dronrijp keeper uit een hoge voorzet mis stompte, maar hij herstelde zijn eigen fout. Toch was het weer Dronrijp dat treuzelen en een fout achterin bij de thuisclub afstrafte en de 1-3 scoorde. De beide backs van de fc Harlingen, op rechts Frank Claasz Coockson en op links Bas Helfferich hadden het moeilijk met de Dronrijp aanvallers. Bas speelde niet onverdienstelijk. Bij de thuisclub kwamen de spitsen, o.a. Remko Zandberg te weinig aan de bal en ook Aziz werd te weinig in het spel betrokken. Halverwege de tweede helft kreeg Nick een redelijke kans maar hij schoot over. Na een half uur in de tweede helft wordt Patrick gewisseld en maakt Jorik Erents zijn rentree. Hij neemt meteen een vrije trap vlak bij de zestien meter Zijn schot wordt door een Dronrijp verdediger met de ellebogen afgeweerd, de scheids vindt het geen hands en het spel gaat door. In de 85e minuut wordt niet goed uitverdedigd na een corner van de tegenstander en uit een scrimmage scoort Dronrijp de 1-4. Het zou vlak voor tijd nog 1-5 worden door een knal van Jesse in eigen doel.

Door deze nederlaag gaat de fc Harlingen niet verder in de beker. Opstelling fc Harlingen: Egbert- Jan Panbakker, Frank Claasz Coockson, Sven Dijkstra, Patrick van der Waard ( Jorik Erents), Bas Helfferich, Jesse Mulder, Yorick Ypma, ( Siefko Jager ), Aziz Yousef, Arjan Outhuyse ( Nick van der Kooi ), Remko Zandberg.

Sponsoren