Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Eerste wedstrijd voor de nieuwe JO11-1

12-09-2023

We gaan even een voorstel rondje doen voor de hernieuwde JO11-1 van fc Harlingen. Dit team bestaat uit jongens van verschillende leeftijden en komen uit in de 1e klasse.

Het team bestaat uit de volgende spelers: Quinn Hamstra (vorige seizoen jo12), Milan Reinsma (jo9-1), Milan Jilderts (jo9-1), Friso Hobma (jo9-1), Järvi Koornstra (jo9-1), Rudmer Puite (jo11-1), Myr Jorissen(jo11-1), Jurre Mulder (jo9-1) en Mylan Smeyers (nieuw)

Voor de eerste wedstrijd van het seizoen konden we alleen Mylan niet inzetten vanwege een blessure, dus moesten we zonder wissels richting st. Annaparochie. We verzamelden om 7.50 uur bij de club, lekker op tijd, maar nu niet zo erg i.v.m. de hitte. Ook het spelen op natuurgras is met de hoge temperaturen een voordeel, dat scheelt zo een paar graden met een kunstgras veld.

Op goal staat Järvi, verdediging Milan Reinsma en Friso. Middenveld Quinn, Milan Jilderts en Jurre. Spitsen van vandaag Rudmer en Myr. Voor veel jongens de eerste wedstrijd op een groter veld, en ook de posities van sommige van de spelers zijn nieuw. Maar ook hier is er een bal en 2 goals dus dat went heel snel. Tot de 1e time out was het wel zoeken voor de jongens, waar sta ik en welke tegenstander pak ik op bij balverlies. Het was st. Anna die na 5 minuten op 1-0 kwam door een goed uitgespeelde aanval. Ook de 2-0 viel voor de time out, st. Anna mocht vanuit een corner ver in dribbelen en verraste Järvi in de korte hoek. De time out kwam als geroepen, even de puntjes op de i zetten door trainers Jitze en Ronald. We speelden veel op de helft van st. Anna in het 2e gedeelte van de 1e helft en kregen we best wat mogelijkheden. Het was Rudmer die knap de verdiende aansluiting treffer scoorde 2-1.

De rust werd goed benut door spelers en trainers om even bij te tanken. Het werd warmer en warmer dus een wat langere pauze hadden beide teams wel verdiend.

St. Anna begon fel aan de 2e helft, met een paar serieuze flying tackels. Gelukkig kon fc Harlingen de meeste ontwijken en hielden we er geen blessures aan over. fc Harlingen heeft gelukkig een paar kracht patsers in het veld staan en de fysiek wat mindere jongens zijn nergens bang voor en op basis van inzet en goed voetballen kantelden we de wedstrijd weer naar ons voordeel. Op rechts was Friso regelmatig mee doorgekomen en kon goede voorzetten afgeven. Op links was het Rudmer die voor het meeste gevaar zorgde. Quinn die in de 1e helft zelf wat kansjes kreeg was in de 2e helft de man van de pass. Ook Jurre was veelvuldig bij gevaarlijke aanvallen betrokken en kon hij de verdiende 2-2 binnen schieten.

Na de gelijkmaker zakte fc Harlingen wat in en kreeg st. Anna veel corners achter elkaar. Met veel kunst en vliegwerk werd door Milan Reinsma, Rudmer, Millan Jilderts en Järvi een tegendoelpunt voorkomen. Ook via een counter werd st. Anna gevaarlijk en kon een speler vrij op Järvi af en besloot van 10 meter te gaan schieten. Järvi tikte de bal naast en de redding werd door de jongens even goed gevierd. Een gelijkspel dat is wel het minste wat de jongens verdienden vandaag. Maar de inzet en het betere veldspel werd in de slotminuut nog verder beloond. Myr die een hele knappe wedstrijd speelde vandaag werd nog eens weg gestuurd. Nu kon fc Harlingen via een counter op het doel af, Myr maakte deze kans met een heerlijk stift geweldig af, net als Dennis Bergkamp vroeger.

De ontlading was groot na het laatste fluitsignaal en terecht! Wat een heerlijk voetbal gevecht, niet alleen tegen st. Anna maar ook tegen de hitte!!

Sponsoren