Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Eerste krachtmeting van het seizoen in het voordeel van JO13-1

08-09-2019

Eerste krachtmeting van het seizoen in het voordeel van JO13-1

Eindelijk is het weer zover: na de eerste trainingen én nadat er duidelijkheid is gekomen over de teamindeling mag er weer voor het echie gevoetbald worden. De weergoden hadden er duidelijk wat minder zin in, maar dat was aan het enthousiasme en felheid van de jongens niet te merken.

Fc Harlingen JO13-1 treedt voor de beker thuis aan tegen SC Franeker JO13-2 en vanaf de aftrap is duidelijk dat ze vol voor de winst gaan. Het is voornamelijk fc Harlingen dat aanvalt. Schoten van Jesse, Chris en Rafael gaan voorlangs, een schot van Viggo Z. wordt gestopt en het valt op dat de mannen elkaar makkelijk vinden en naar hartenlust combineren. Het kan dan ook niet uitblijven dat fc Harlingen gaat scoren: na een onderschepte corner van Franeker wordt Ruben via een steekbal voor het doel gezet en hij wist wel raad met deze kans: 1-0!

Franeker probeert wat terug te doen, maar David, Thomas, Gijs en Chris grepen goed in, waardoor Franeker niet in de buurt van het Harlinger doel kon komen. Omgekeerd is het een ander verhaal: een mooie combinatie van Milan en Ruben wordt door eerstgenoemde net voorlangs geschoten. Toch is het Franeker dat voor het volgende doelpunt zorgt: bij de eerste keer dat ze voor het doel staan, produceren een stuiterbal, waardoor Sven op het verkeerde been wordt gezet. De 2-1 valt twee minuten later, wanneer Jesse en Ruben elkaar vinden en Ruben zijn tweede doelpunt scoort. Vijf minuten later wordt het zelfs 3-1. Ditmaal is het Jesse dat op aangeven van Ruben binnenschiet. Schoten van Wesley vinden het doel nét niet: éénmaal staat de paal in de weg en éénmaal wordt een uitstekende voorzet van Jurre net gemist. Jurre vindt daarna Ruben wel, die Rafael in staat stelt de 4-1 binnen te schieten. Vlak voor rust maakt Franeker de 4-2.

 

Het eerste deel van de tweede helft is weinig opwindend: Franeker probeert wel meer aan te vallen, maar komt de Harlinger verdediging nauwelijks voorbij. Toch lukt het ze om dichterbij te komen: ondanks goede ingrepen van Viggo B. en Wessel schiet Franeker 4-3 binnen.

Het tekent de mannen dat ze hierna de aanval blijven opzoeken. Franeker moet meer corners toestaan, maar de 5-3 valt na een mooie combinatie tussen Jurre en Milan, waarna Jesse met een afstandsschot en een mooie krul het net treft. Het zal ook de eindstand zijn van dit duel.

Sponsoren