Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Eenvoudige overwinning fc Harlingen 1

27-11-2023

Zondag pakte fc Harlingen de eerste driepunter op eigen veld. De Blesse werd op redelijk eenvoudige wijze aan de kant gezet. JO19-1 speler Daan Mulder zette in de slotfase op fraaie wijze de 5-0 eindstand op het scorebord.
Foto’s: Dorus Breidenbach

Mede door de hevige regen- en hagelbuien van de afgelopen dagen werd de wedstrijd wederom op het kunstgrasveld gespeeld.
Bij fc Harlingen verschenen Jesse Jaasma, Youri Bouma, Jens van Sluis, Bas Helfferich, Mateusz IJpe, Remko Zandberg, Arjan Outhuyse, Reinier v/d Stap, Wessel Roorda, Kevin Hoekstra en Mart Beuker aan de start.

fc Harlingen begon sterk aan de wedstrijd en kreeg al snel een kans om de score te openen, maar helaas miste de inzet het doel. De Blesse kreeg na ruim een kwartier een vrije trap op de rand van de zestien. Een mooie plek, maar ze konden hieruit geen voordeel halen. Een diepe bal op Reinier v/d Stap leidde de volgende kans in voor fc Harlingen, maar de doelman van De Blesse had hier het juiste antwoord op. Na twintig minuten wist Wessel Roorda de score te openen en zette de thuisploeg op 1-0. Al snel kreeg De Blesse een grote kans, maar zij troffen Youri Bouma op de doellijn en hij voorkwam de gelijkmaker. Tien minuten later vergrootte Kevin Hoekstra de voorsprong en stond het 2-0. Dit was tevens de ruststand.

Bij fc Harlingen draaide het goed en trainer Steffen Hansma zag dan ook geen reden om in de rust te wisselen en dus startten dezelfde elf namen aan het tweede bedrijf. Het was Wessel Roorda die op aangeven van Reinier v/d Stap zijn tweede van de middag maakte en de stand naar 3-0 bracht. Met nog twintig minuten op de klok kwamen Martijn Homminga en Jarno Attema voor Mart Beuker en Jens van Sluis. De Harlingers kregen veel kansen, maar deze leverden geen doelpunten op. Ook Kevin Hoekstra en Arjan Outhuyse werden naar de kant gehaald. Voor hen in de plaats kwamen A-junioren Finn Janssen en Daan Mulder. fc Harlingen bleef de druk op de ketel houden en De Blesse was niet bij machte om het tij te keren. Dat ‘druk blijven uitoefenen’ resulteerde in de 4-0 door Mateusz IJpe. In de slotfase zette Daan Mulder met een geweldig schot van afstand de eindstand op 5-0.

Alle foto’s van deze wedstrijd zie je: HIER

Een mooie en belangrijke overwinning, want hierdoor klimt fc Harlingen weer een klein stukje op de ranglijst. Eens kijken of er volgende week ook een mooi resultaat kan worden gehaald in St. Nicolaasga.

Sponsoren