Een prachtige seizoensafsluiting voor fc Harlingen JO8-1

11-10-2021

De jongens van JO8-1 hebben de afgelopen weken al 4 competitie wedstrijden mogen spelen. En dat ging best goed mogen we wel zeggen. De jongens worden om de beurt getraind door echte voetbal mannen als Jitze Mulder en Niels Outhuijse. Dan weet je dat het qua trainen wel goed zit. Jaren voetbal ervaring hebben deze mannen en dat zie je zo langzamer hand terug bij onze jongens. En of het niet genoeg is worden ze op wedstrijddagen gecoached door Ronald Jilderts, nog zo’n wereldse voetballer van weleer. De technische staf wordt compleet gemaakt door leidster Andrea Koornstra, die alles tot in de puntjes voor de jongens regelt.

En dan onze jongens beginnend met onze keeper Järvi. Hij is onze vaste 1e helft keeper, want steevast gaat hij in de 2e helft voetballen. Het mondje heeft ie nooit stil, gelukkig laat hij ook z’n voeten regelmatig spreken.
Cheaden traint op de woensdag mee, en staat te popelen om wedstrijden te spelen, maar moet eerst zijn zwemdiploma nog even halen.
Milan staat z’n mannetje meestal achterin, maar hij pikt regelmatig zijn goaltje mee!
Beau is net zo’n type voetballer en probeert steeds vaker een actie te maken, ook hij maakt geregeld een goal.
Rudmer is de grote leider achterin het team, bij hem komt er geen muisje langs en onlangs maakte hij zelfs een prachtige kop goal uit tegen Dronrijp!
En dan hebben we Kawa, hij wil altijd in de spits spelen, want scoren is het mooiste wat er is natuurlijk. Groot gelijk heb je Kawa!
Mats dribbelt lekker tussen de jongens door en gaat steeds beter het spelletje zien. Tijdens de laatste wedstrijd keepte hij zelfs en deed dat foutloos!
Jurre is onze Ronald Koeman, wat een schot heeft hij in z’n benen. Maar dat niet alleen, hij heeft een goed overzicht en passt goed over.
Lucas past goed in ons team en durft met de week wat meer op het veld. Een bescheiden jongen die best wel wat meer mag op eisen, maar de staf denkt dat dat wel goed komt.
Friso gaat voorop in de wedstrijd en kan met zijn loop vermogen de tegenstander overhoop spelen. Hij maakt veel goals, maar staat ook op nummer 1 als “assist” koning!
En dan lest best onze Alex. Klein van stuk maar een heerlijke dribbelaar. Ook hij scoort regelmatig en heeft goed oog voor z’n medespelers.

En dan vandaag de afsluiting van het mini seizoen van de JO8-1. En hoe mooi is het om dan te mogen voetballen, een uitwedstrijd bij Zeerobben! Deze wedstrijd stond al een tijdje omcirkeld op de voetbal kalender en niet allen bij de spelers. Er stonden zonder dollen zeker 50 man langs de lijn, een prima aantal voor een jeugdwedstrijd. Onze jongens begonnen niet zo scherp aan de wedstrijd, was het de spanning of omdat we 7 tegen 7 speelden. De andere wedstrijden speelden we namelijk 6 tegen 6, wat normaal volgens de regels is, en hebben dan wat meer ruimte om te voetballen. Keeper Järvi had in ieder geval weinig te doen de 1e helft en was blij dat Mats de tweede helft de keepers handschoenen aan trok. De 2e helft begonnen we wat meer over te spelen en werd er, omdat de stand het toe liet, af en toe de truckendoos open getrokken wat resulteerde in prachtig voetbalspel en goals. Al met al een erg leuke wedstrijd mede door sportief spel van de tegenstanders.

Na de gebruikelijke penalty’s werd de afsluiting van het mini seizoen gevierd met patat en limonade op het thuishonk aan de Vierkantsdijk. Als verrassing werd de afsluiting compleet gemaakt met een prachtige medaille voor elk spelertje en werd er even tijd gemaakt voor een juich foto. De jongens hebben nu even een time-out qua wedstrijden verdiend en gaan daarna een stapje hogerop in de competitie! Ze zijn er klaar voor!