Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Een leuke wedstrijd, een leuke tegenstander, mooi weer en lekkere cake bij de koffie

07-11-2022

Een paar weken geleden speelden de jongens van de JO15-1 thuis tegen SDS in de 1e fase. Zaterdag mochten we afreizen naar Easterein want in deze 2e fase zit SDS ook bij fc Harlingen in de competitie. De 1e wedstrijd won fc Harlingen met 4-2, dus de jongens van SDS waren vast extra gebrand om vandaag de overwinning binnen te slepen.

Aangekomen op het sportpark gingen de jongens omkleden en werden wij getrakteerd op een heerlijke cranberry cake gemaakt door Dagmar, moeder van Mente. Had ze een voorgevoel???

De opstelling:
Gijs op doel.
Achterhoede: Eelco, Mente, Arad en Viggo
Middenveld: Wessel, Dominique en Luuk.
Voorhoede: Daniel, Wesley en Jesse.
Wissel: Tiffan, Nick, David en Che.

Na het beginsignaal bleek al snel dat SDS inderdaad zeer gedreven was, het tempo lag hoog. fc Harlingen liet het eerste kwartier zeker geen goed spel zien maar kansen kwamen er wel. Helaas gooide SDS steeds de buitenspelval open waardoor onze jongens terecht werden afgefloten. SDS kreeg ook kansen, zo redde Gijs een schot op doel maar had deze niet klemvast. Gijs draaide snel om zijn as en had toen alsnog de bal. Even later was het weer SDS die gevaarlijk opkwam en Luuk trok aan de handrem. Hij zette een sliding in binnen de 16 meter en nam de tegenstander ook gelijk mee. Een penalty was het gevolg… Deze werd goed binnengeschoten, hard, laag en keurig in de hoek. Gijs was kansloos. En zo stonden we 1-0 achter.

Na dit tegendoelpunt ging fc Harlingen opeens beter spelen en mooie combinaties volgden. fc Harlingen kreeg een corner, deze bal werd weggewerkt door SDS maar buiten de 16 meter maakten ze hands met een vrije trap als gevolg. Mente ging achter de bal staan en schoot deze onderkant lat prachtig binnen!! 1-1. Deze mooie goal staat ook nog op beeld ( kijk op Facebook en/of Instagram ), het hele weekend kon de fam. Brandsma nog nagenieten van dit moment onder het genot van een heerlijk stukje cranberry cake…

Nog voor rust krijgt SDS een corner, deze bal werd niet goed weggewerkt en net als een paar weken terug is daar het allerkleinste manneke die de bal in het net rost. We gaan rusten met een 2-1 achterstand.

Na rust krijgt Tiffan al snel de bal en gaat er als een hazewind vandoor. De keeper komt uit en net buiten de 16 meter wordt Tiffan neergehaald. Een vrije trap en de keeper krijgt een gele kaart, hij moet het veld 10 minuten verlaten en een veldspeler moet dus de handschoenen aantrekken. De vrije trap die volgt schiet Mente hard in de muur. fc Harlingen voelt dat er kansen zijn nu de vaste keeper er even niet is en dit wordt beloond. Nick komt over links en schiet de 2-2 binnen. De strafminuten van de keeper blijken er maar 5 te zijn en als snel staat hij weer onder de lat.

Gijs houdt wel van een beetje spanning, een schot op goal heeft hij niet klemvast en verdwijnt achter hem. Weer draait hij razendsnel om zijn as en redt net voor de lijn. Langs de kant klinkt een zucht van opluchting. Tiffan en Nick krijgen nog kansen maar dit levert niks op. Een voorzet van Nick beland tegen de arm van de tegenstander (hands???) maar de scheidsrechter laat doorspelen. Dit tot frustratie van sommige spelers, die vervolgens even een waarschuwing krijgen. En hoewel er nog 5 minuten op de klok staan fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en blijft er dus 2-2 staan.

Een leuke wedstrijd, een leuke tegenstander, mooi weer en lekkere cake bij de koffie. Kortom een fijne zaterdagmorgen!
Volgende week spelen de jongens thuis tegen Makkum, aftrap is om 12.00 uur.

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws? Volg ons!

Sponsoren