Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Een klein feestje in de box voor fc Harlingen JO9-1

14-11-2022

Afgelopen zaterdag mochten de jongens van JO9-1 een wedstrijd spelen tegen LSC JO9-1. Deze ploeg hadden we nog niet eerder getroffen in de competities. In de box werd dan ook gelijk verteld dat het best wel eens een pittig potje kon gaan worden, want LSC had nog niks verloren. Dit maakte weinig indruk op de jongens en vol goeie moed trokken ze het rode uitshirt van fc Harlingen aan.

De opstelling werd bekend gemaakt. Op de goal stond Järvi. Achterin: Jurre en Milan J. Op het middenveld: Milan R. en Friso. In de spits: Alex en op wissel: Beau. Het startsein werd gegeven door spelbegeleider én speler bij het eerste elftal Sander Zeilmaker en LSC trapte af.

Het spel ging wat heen en weer, maar na 5 minuten was het raak en wist Milan R. het net te vinden. Bij een thuiswedstrijd staat er altijd net even iets meer publiek langs de kant en dat doet de jongens altijd goed. Ook Jurre scoorde en dat zorgde ervoor dat we de rust ingingen met een 2-0 voorsprong.

In de box stond de limonade al klaar, een lekkere eierkoek erbij en even een korte bespreking. De trainers gaven aan dat LSC beter was…. “Huh beter hoezo? Wij staan toch voor?” Ja dat klopte maar LSC speelde over en liet zien wat voetbal was. Je zag de jongens denken “het zal wel”. De opdracht voor de tweede helft was dus: meer overspelen en passen naar elkaar. De jongens gingen weer richting het veld, het fluitsignaal klonk en fc Harlingen trapte af. LSC zette wat meer druk en dat betekende een tegengoal. Gelukkig waren de jongens hier niet van onder de indruk en gingen ze gewoon verder met lekker voetballen. Dit resulteerde in een waar doelpunten festijn, met als hoogtepunt een mooie corner van Milan R. die Jurre er zo in kon tikken!

Meer foto’s van deze wedstrijd? Klik HIER

De 3 punten bleven in Harlingen. Een klein feestje in de box, want Jurre was zondag jarig en hij trakteerde alvast op chips! Volgende week een uitwedstrijd voor de jongens in en tegen Bolsward.

Sponsoren