Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Een goede start voor iedere trainer

05-03-2023

De Aftrapmodule voor de startende jeugdtrainer
Als (startende) jeugdtrainer komt er veel op je bordje te liggen. Je communiceert, begeleidt, organiseert, coacht wedstrijden, juicht mee, biedt troost en nog veel meer.

Om onze (startende) jeugdtrainers nóg beter te ondersteunen, heeft de heer Steensma, docent KNVB, afgelopen woensdag een presentatie gegeven aan de startende jeugdtrainers bij fc Harlingen.

De zogenoemde ‘Aftrapmodule’ is een module vanuit de KNVB waarbij de trainers in slechts één avond de belangrijkste basisonderdelen van het trainen en coachen leren. De module bestaat uit een aantal digitale opdrachten (via het e-learning platform Dugout) en één praktijkbijeenkomst. De trainers hebben die avond veel geleerd over het begeleiden van jeugdspelers bij trainingen en wedstrijden en hebben ontzettend veel waardevolle tips gekregen!

En zo blijft fc Harlingen bouwen aan de toekomst zodat elk kind met plezier naar voetbal toe kan gaan. Door te blijven investeren in de jeugdafdeling en het begeleiden van alle jeugdtrainers hebben de jeugdspelers de mogelijkheid om zich nóg beter te ontwikkelen. Een win-win situatie.

Sponsoren