Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Een Avond met FC Groningen trainster Henderika Kingma

04-04-2024

Henderika Kingma heeft haar hele leven al een passie voor vrouwenvoetbal. Haar reis begon als speelster tussen de jongens bij RKVV Robur en VV Harlingen en sindsdien heeft ze een onverzadigbare leergierigheid getoond, gedreven door haar ambitie om te groeien binnen de vrouwenvoetbalwereld. Met een afgeronde opleiding Sportkunde aan de Hanzehogeschool in Groningen en ervaring als assistent-trainer bij Oranje Nassau Vrouwen 1, bezit Kingma een schat aan kennis en expertise. Als performance coach begeleidt ze meerdere Nederlandse profvoetbalsters. Momenteel is ze werkzaam als Trainer/Manager/Coach bij FC Groningen -MO16. Op uitnodiging van Ingrid Hoekstra, coördinator van de meidenafdeling bij fc Harlingen, verzorgde Henderika woensdagavond een informatieve avond voor alle trainsters en leidsters van de meidenteams en de speelsters van MO13-1, MO13-2 en MO17-1.

De avond bood niet alleen waardevolle inzichten voor de coaches, maar ook de speelsters van MO13 en MO17 kregen waardevolle tips tijdens deze leerzame bijeenkomst. We bedanken Henderika voor haar komst en hopen haar in de toekomst vaker te zien bij fc Harlingen.

Voetballen bij de meisjesteams van fc Harlingen kan al vanaf 7 jaar. Op 17 en 24 april en op 22 en 29 mei zijn er meetraindagen ( Meer informatie over de meetraindagen vind je HIER ) waarbij ieder meisje t/m 17 jaar gratis en vrijblijvend mee kan trainen bij fc Harlingen. Een unieke kans om het plezier van het voetballen te beleven. Opgeven kan via: jeugdvoorzitter@fc-harlingen.nl of neem contact op met vrouwen- en meisjes coördinator: Ingrid Hoekstra.

 

Op de hoogte blijven van al ons nieuws? Volg ons:

Sponsoren