Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Druk zetten en scoren, dát was het plan

06-10-2019

fc Harlingen JO15-1 – SWZ Boso Sneek JO15-2

Na de krappe overwinning op SC Terschelling van 2-1 stond vandaag de thuiswedstrijd tegen SWZ op het programma. Onder schitterende weersomstandigheden en weer veel supporters langs de lijn begonnen we met Koos op goal, achterin met Milan, Beau, Daan en laatste man Finn J. Op het middenveld stonden Jort, Niels en Thijmen en voorin onze drie spitsen Finn K., Inrique en Boaz . Op de bank zaten Kenji, Ruben en Nick. Omdat de 15-2 te weinig spelers hadden was Damian vandaag uitgeleend om hun te helpen, grote klasse!

Onder leiding van de goed leidende scheidsrechter Perez konden we 11:15 uur aftrappen. Vanaf het begin was ons plan duidelijk, zo snel mogelijk druk zetten en scoren, dat duurde niet lang want in de 4e minuut was het Thijmen die een mooie combinatie met Inrique mooi afrondde door de bal vanaf links mooi in de rechterhoek te plaatsen (1-0). Hierna kregen we nog genoeg kansen via Inrique en Jort die net te lang wachtte met schieten.

Pas in de 16e minuut wisten we weer het net te vinden; het was Inrique die de bal uit een moeilijke hoek vlak voor de keeper in de rechter bovenhoek schoot, de dieptepass kwam van Beau die Finn K. diep stuurde en die tikte de bal keurig op Inrique (2-0).

Hierna ging het snel, uit een corner van Boaz kopte (!) Thijmen de bal op de paal, de bal kwam voor de voeten van Thijmen en Beau en die laatste gaf het laatste tikje voor de 3-0. Boaz scoorde nog geen 4 minuten later de 4-0 na goed terugleggen van Thijmen. Hierna kwamen Kenji, Ruben en Nick erin voor Finn K., Boaz en Niels. Het mooie aan dit team is dat wissels geen verzwakking opleveren dus gingen we door met scoren. Ruben scoorde mooi de 5-0 na een mooie pass van Thijmen. Vlak voor rust maakte Inrique nog de 6-0 na goed terugleggen vanaf de achterlijn van Ruben. Hierna konden we aan de ranja.

Het begin van de 2e helft was niet ons sterkste deel van de wedstrijd, dat komt natuurlijk ook door de stand, we kregen wel wat kansen via Kenji en Inrique maar doelpunten vielen er niet. Thijmen, Finn J. en Inrique gingen eruit en Niels, Finn K. en Boaz kwamen er weer in. Na een kwartier was het Boaz die de bal teruglegde op Ruben en die schoot de bal mooi in de rechter bovenhoek (7-0). In de 20e minuut scoorde Boaz na een dieptepass van Ruben keurig de 8-0 en had Jort nog een kans op een goal maar helaas kwam zijn verdiende goal er niet. Ruben dacht de 9-0 te maken maar de keeper kon net redden maar de bal kwam voor de voeten van Boaz die hiermee zijn 3e in de touwen schoot (9-0). Zouden we dan toch weer 10 keer kunnen scoren? Jazeker wel want het was ons bijtertje Kenji die alert was vlak voor het doel en de keeper omspeelde en de 10-0 scoorde. Weer een mooie overwinning met af en toe heel mooi voetbal!

Na 3 wedstrijden zijn we de enige die de volle score hebben gehaald in punten. Volgende week de uitwedstrijd tegen Scharnegoutum. Jan Scheffer bedankt voor het vlaggen en supporters bedankt voor het aanmoedigen.

Sponsoren