Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Dikke vette pech voor JO15-1

29-03-2023

Stadsderby’s. You love them or you hate them

Daar waar sommige misschien bewust niet komen kijken zijn er anderen die smullen tijdens stadsderby’s. Ze zijn in ieder geval nooit saai! Weten we de bekerwedstrijd tegen Zeerobben JO15-2 nog? Die eindigde bij Zeerobben in een 2-2. Of de allesbeslissende kampioenswedstrijd, eveneens bij Zeerobben? Deze eindigde voor ons in een dikke 1-7 overwinning waardoor we een week later het kampioenschap konden vieren!

Nu was het eindelijk de beurt om deze derby bij fc Harlingen te spelen. Trainer Sasa had de jongens goed voorbereid en stipt 12.10 uur ging zaterdag onder toeziend oog van veel publiek de wedstrijd van start. En hoe!

Want al na 5 minuten spelen is het Dominique die de 1-0 scoort. Jammer genoeg valt de gelijkmaker binnen de minuut en staat het alweer 1-1. Toch blijft fc Harlingen de gehele eerste helft domineren en volgen de aanvallen elkaar in raptempo op. Het is vervolgens wederom Dominique die de keeper ver uit zijn goal ziet staan en met een prachtige lob de bal over de keeper wipt en de 2-1 scoort. Vlak voor rust komt Wessel in een onschuldig duel ongelukkig ten val en moet hij vroegtijdig de wedstrijd verlaten. Gelukkig fluit scheidsrechter Nicky Dekker al snel voor rust en gaan beide teams de box in voor een welverdiend bakje ranja.

Na rust gaan beide teams de strijd weer met elkaar aan maar zonder Wessel. Die blijft achter in de box en heeft zoveel last dat de dokterswacht ingeschakeld wordt. fc Harlingen gaat er als team staan maar geven het toch uit handen en laten Zeerobben op gelijke stand komen. Uiteindelijk valt dan in de laatste minuut het winnende doelpunt voor de tegenstander en verliest fc Harlingen deze wedstrijd met 2-3.

  • Kunnen de jongens het zichzelf verwijten? Ja! Want deze wedstrijd had absoluut niet verloren hoeven worden. Ondanks dat er spelers meededen die NIET bij de JO15-2 van Zeerobben horen, ( oftewel er deed een speler van de JO15-1 en zelfs 1 van de JO17 (?!!) mee ) liet fc Harlingen zichzelf het kaas van het brood eten de tweede helft.
  • Is dat logisch? Ja! Want een speler bleef met pijn achter in de box en in de JO15-1 zitten teamplayers! Dat gaat in hun koppies zitten. En uiteindelijk had winst natuurlijk mooier geweest maar het groepsgevoel wat de JO15-1 heeft is eigenlijk nog veel en veel mooier!

Eenmaal in het ziekenhuis wordt al snel duidelijk dat Wessel zijn arm gebroken is. Deze is inmiddels gezet, gespalkt en in het gips gezet. Hij is voor onbepaalde tijd uitgeschakeld. Maar JO15-1 gaat door! Door met het groepsgevoel! Door met teambuilding! Want alleen als team behoor je tot de winnaars!

Sponsoren