Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Dikke nederlaag JO17-1

16-12-2019

Dikke nederlaag fc Harlingen 17-1
Afgelopen zaterdag speelde 17-1 de uitwedstrijd tegen Deinum. Wanneer Deinum de drie punten binnen zou halen was het kampioen. Nu weten we allemaal wat voor weer het was afgelopen zaterdag. Buien en een recht over het veld blazende harde wind maakte het er voor de trouwe supporters langs de lijn en de spelers met hun staf niet leuker op.

De wedstrijd begon nog voortvarend voor fc Harlingen. Allard mocht vanaf de middenlijn aanleggen voor een vrije trap en deze viel gedragen door de harde wind binnen en 0 – 1 na een minuut spelen. Hier schrok Deinum behoorlijk van want men kwam zeker de eerste helft niet in hun spel. Toch konden ze na een minuut of tien de stand weer gelijktrekken. Echter 17-1 voetbalde prima mee maar kreeg de deksel op de neus toen Deinum uit het niets een penalty kreeg na een overduidelijke handsbal voorafgaand door een Deinum speler. Voor rust maakte Deinum nog na een half uur spelen de 3 – 1.

In het begin van de tweede helft was de eerste kansrijke aanval voor fc Harlingen maar de bal werd tegen de keeper aangeschoten door Keaton. Hierna moest keeper Tim in een aanval twee keer handelend optreden maar na ongeveer een 15 minuten spelen werd het toch 4 – 1 voor Deinum. De wedstrijd was beslist. De koppies gingen naar beneden en zo kon Deinum in het laatste half uur nog maar liefst zeven keer scoren en de eindstand op 11 – 1 zetten. Een geflatteerde nederlaag tegen de terechte kampioen.

Het seizoen zit er bijna op maar op 25 januari staat nog een inhaalwedstrijd op het programma tegen Geel Wit. Een wedstrijd die nergens om gaat dus afwachten maar of de wedstrijd nog zal worden gespeeld.

Na de winterstop de najaarsreeks en dan maar zien of het team van Henk, Arjan en Melle mee kan doen om de bovenste plaatsen. In de afgelopen competitie was de middenmoot het hoogst haalbare.

Sponsoren