Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Derby zaterdag bij fc Harlingen, fc Harlingen JO8-1 – Zeerobben JO8-1

28-03-2022

De JO8-1 van fc Harlingen hebben zich dit seizoen van de 3e klasse omhoog gespeeld naar de 1e klasse en na de nieuwe indeling mochten ze gelijk aan de bak want de stadsderby tegen Zeerobben JO8-1 stond afgelopen zaterdag op het programma. En dat de stadsderby leeft bij beide clubs was te merken aan de toeloop van de vele supporters. Maar ook bij de spelers onderling leeft de wedstrijd al een paar weken. Niet gek want je speelt tegen vriendjes, klasgenootjes of bekenden. En dan loopt de spanning richting de wedstrijd natuurlijk op, de eerste speler melde zich al om 6.00 uur in de ochtend bij z’n ouders of ze niet alvast richting de club konden.

Dat was natuurlijk wat van de gekke, maar op het afgesproken tijdstip waren de spelers aanwezig in de box. De warming up van de JO8 was goed en uitgebreid, en de keeper vroeg alvast om een pet want het zonnetje scheen heerlijk over het complex. Trainers Jitze en Ronald namen voor de wedstrijd uitgebreid de tijd om de jongens klaar te maken voor de wedstrijd. Waar Zeerobben al vol verlangen op het veld al klaar stond, kwam fc Harlingen op z’n gemak aanlopen.

Een niveautje hoger voor onze boy’s en dat betekent een stapje harder lopen, steviger de duels aangaan, nog meer samen spelen. Dat Zeerobben al een tijdje 1e klasse speelt was duidelijk te zien, technisch bekwame spelers die op vaste posities spelen. Daar tegenover stelde fc Harlingen strijd, inzet en plezier. We groeiden in de wedstijd die gelijkwaardig te noemen was. Heerlijke goals en een paar goed individuele acties verder, kwam de rust als geroepen. Het was een intensieve 1e helft te zien aan de bezwete koppies. Maar Age en Henk hadden ook vandaag de limonade al klaar staan.

Voor aanvang van de 2e helft was het fc Harlingen die vol verlangen klaar stond en was het de indrukwekkende technische staf van Zeerobben die hun jongens nog wat extra instructies gaven. Scheidsrechter Wiepke floot de 2e helft op gang en eigenlijk hebben we Wiepke, hoe gek het ook klinkt, weinig gezien deze wedstrijd. Simpelweg omdat de wedstrijd uitermate sportief verliep, dat zien we bij de profs tegenwoordig helaas wel anders. Bij deze wedstrijd ging de aandacht gelukkig uit naar samenspel, technische hoogstandjes, geweldige reddingen en ook nog een paar heerlijke doelpunten. Het publiek heeft genoten en na de wedstrijd lieten de teams zien dat je na de wedstrijd gewoon weer vrienden en klasgenoten kunt zijn, door handen te schudden en zelfs knuffels uit te delen.

Kortom een heerlijke ochtend die laat zien voor welke club je in onze stad ook speelt, je op een goed niveau en met plezier kunt voetballen!

Sponsoren