Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Derby tussen MO17 en Franeker eindigt onbeslist

29-11-2023

Na twee weekenden zonder wedstrijd mochten de meiden van MO17-1 afgelopen zaterdag eindelijk weer los op eigen veld. Niet zomaar een wedstrijd, maar de derby tegen onze oosterburen uit Franeker. De laatste keer dat we tegen ze speelden bleef het spannend tot de laatste seconde en eindigde de wedstrijd in een gelijkspel. Wat dat betreft waren er wel overeenkomsten met afgelopen zaterdag.

De selectie bestond vandaag uit: Sanne, Yalenka, Denise, Marije, Lenthe, Maud, Mila, Tiffany, Jaylin, Britt en Kirsten. We speelden de eerste helft tegen de wind in en de eerste kans was direct voor Tiffany die alleen voor de keepster opdook, maar deze reageerde goed op het schot. Hierna zette Franeker druk naar voren en moest er achterin hard gewerkt worden. Met die harde tegenwind moesten we er voetballend via de grond proberen uit te komen en dat lukte halverwege de eerste helft aardig goed. Een hoekschop van Mila belandde bij Kirsten, maar de bal waaide net naast het doel, maar hierna ging het snel. Het was Jaylin die de meiden op voorsprong zette: 1-0.

Twee minuten later ging Lenthe goed door. Het eerste schot werd nog gekeerd door de keepster, maar de tweede wist ze wel langs de keepster te krijgen en dus stond het al snel 2-0. Toch lukte het de Franekers iets terug te doen, want vlak voor rust werd het 2-1.

De tweede helft hadden we de wind in de rug en creëerden we ook kansen. Via een strafschop leek de voorsprong groter te kunnen worden, maar de Franeker keepster koos de goede hoek. De gasten dachten gelijk te maken, maar deze was buitenspel. Het was Jaylin die kort daarna de 3-1 maakte en zo leken de punten in Harlingen te blijven. Franeker gaf zich niet zomaar gewonnen en wist de stand tóch weer gelijk te trekken. In de slotfase was het aan het uitstekende keeperswerk van Sanne te danken dat de Franekers er niet alsnog met de winst vandoor gingen en eindigde de wedstrijd in 3-3.

Alle foto’s van deze wedstrijd zie je: HIER

Als de weersomstandigheden meezitten, spelen we zaterdag om 10.30 uur in en tegen Oosterlittens.

Sponsoren