Nieuws Blijf altijd op de hoogte

fc Harlingen 3 wint lastige uitwedstrijd tegen concurrent de Walden 2

02-05-2018

Na de twee recente winstpartijen moest fc Harlingen 3 afgelopen zondag aantreden tegen de gedeelde nummer twee van de competitie De Walden 2. Koploper Nicator is al zo goed als kampioen waardoor dit een soort Ajax – AZ wedstrijd werd. De strijd om plek twee. The best of the rest.

Het was weer even spelers sprokkelen helaas, maar dat levert ook altijd weer leuke nieuwe gezichten op in zo’n selectie. Speler nummer 35 en 36 staan in ieder geval genoteerd in het statistiekenbestandje van Joost. Ook ‘speler’ nummer 37 werd deze week toegevoegd. E.D. was dit seizoen nog niet in actie gekomen, maar vandaag zorgde hij na een voorzet van Joost voor de 0-1 deze wedstrijd.

fc Harlingen liet het spel deze keer volledig aan de thuisclub. De laatste man probeerde het met wat lange halen naar voren, maar de verdediging stond deze keer als een huis. Onder leiding van de uitstekend spelende Arjen Speckmann werden er maar weinig kansen weggegeven.

Het derde kon via de counter een aantal keer gevaarlijk worden, maar het vizier stond niet helemaal op scherp. Uit persoonlijk belang noem ik hier geen namen. Na de rust hetzelfde beeld. Niels wist met een karakteristieke solo de stand op 0-2 te brengen. Even leek het nog spannend te worden toen de Walden de 1-2 kon maken. Het slotoffensief van de thuisploeg mocht echter niet baten.

De derde overwinning op rij voor fc Harlingen 3, waarvan dit misschien wel de meest zwaarbevochten was. Er staan nog 5 wedstrijden op het programma waarvan 4 uit. Hopelijk kan fc Harlingen de tweede plek behouden maar eenvoudig zal het niet worden.

Sponsoren