Nieuws Blijf altijd op de hoogte

De Derby, wedstrijdverslag

14-04-2022

De Derby….
De jongens mochten woensdagavond alweer aan de bak. Het was de inhaalwedstrijd tegen Zeerobben en dat zijn altijd spannende wedstrijden. De jongens stonden om 17.45 uur al te popelen dus snel omkleden en naar de warming-up. Om 18.45 uur floot Wanner Los voor het begin van de wedstrijd.

Er was veel enthousiast publiek en zelfs een live stream voor diegene die niet aanwezig konden zijn dus het beloofde een mooie avond te worden! De jongens gingen meteen vol in de aanval maar speelden nog wat slordig. Na 5 minuten was er een ingooi van Jesper, Matteo kopte de bal door en Jens maakte de 1-0! Zeerobben nam uit maar fc Harlingen pakte de bal meteen af en weer naar de goal, hier was het even een chaos, iedereen schoot en de keeper kon steeds de bal pakken, uiteindelijk was er een vernietigend schot van Jesper, 2-0. Het middenveld werkte ook erg hard, Thije pakte de bal af op het middenveld, maakte een solo naar voren en maakte de 3-0. De jongens hadden de smaak te pakken en gingen door, al snel was daar een prachtige pass van Mike en maakte Jesper de 4-0. Maar zoals het bij een derby hoort stonden de jongens wel op scherp… In de 20 e minuut vloog de vlam even in de pan met als resultaat geel voor Jesper. De jongens lieten zich hierdoor niet in de war brengen en gingen gewoon door voetballen. Het middenveld bestaande uit Dani, Mike, Rutger en Thije pakten de ballen vroegtijdig af van Zeerobben om weer om te schakelen naar de volgende aanval, bij deze aanval gaf Jens een prachtige voorzet op Matteo, die maakte de 5-0 en pal voor rust, maakte Mike de 6-0 met een prachtig afstand schot.‚Äč

De jongens kwamen goed uit de box en gingen verder waar ze gebleven waren. In de eerste minuten van de tweede helft gingen de jongens dus weer in de aanval. Matteo maakte de 7-0 en Jens de 8-0. Hierna volgende een hele chaotische periode. Zeerobben scoorde 2 doelpunten en de wedstrijd werd feller. De verdediging bestaande uit Daan, Tommy, Bryan en Frederick moesten hier een paar keer vol aan de bak. Gelukkig had Luuk een paar hele mooie reddingen! Al snel volgde er een overtreding op Daan, deze moest geblesseerd van het veld gedragen worden door Rutger en een gele kaart voor Zeerobben. Meteen daarna een overtreding op Bryan en weer een gele kaart voor Zeerobben! In de 25e minuut was daar weer een aanval van fc Harlingen maar Wouter werd binnen de 16 onderuit gehaald, penalty voor fc Harlingen. Helaas werd deze door Frederick gemist wegens een knappe redding van de keeper. Die weet de bal weg te krijgen maar de bal komt voor de voeten voor Matteo, die maakt de 9-2. In de slotminuut krijgt Jinne ook nog een gele kaart en dan is het einde wedstrijd! De eindstand was 9-2 van deze spannende derby!

Zaterdag 23 april om 9.30 uur moeten de jongens weer thuis voetballen en deze keer tegen de nummer 2 in de competitie, dat wordt dus weer een leuke wedstrijd! Komen jullie allemaal weer de jongens aanmoedigen?

Sponsoren