Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Darttoernooi fc Harlingen wederom groot succes!

30-01-2024

Het darttoernooi georganiseerd door de Activiteiten Commissie van fc Harlingen op zaterdag 27 januari 2024 was een groot succes. Er werden die dag veel spannende dartwedstrijden gespeeld! Zowel bij de jeugd, de vrouwen als bij de senioren was het gezellig druk en werden de pijltjes fanatiek gegooid. Alle finalisten werden met een heuse walk-on gepresenteerd, had caller John McDonald zijn stem goed voorbereid en leefde het publiek intens mee waarbij de finalisten uiteraard werden toegezongen. Een fantastische ambiance wat je alleen bij fc Harlingen mee kan maken.

Jeugd tot en met 15 jaar:
De jeugd tot en met 15 jaar beet ’s middags de spits af en waren verdeeld in 2 poules. Zij begonnen eerst met de poulewedstrijden. Na deze poulewedstrijden gingen de winnaars van elke poule direct door naar de finale. Jesse Smit nam het in een zeer spannend potje op tegen Mike Vlieger. In die finale die gelijk opging was het uiteindelijk Mike die na een paar spannende pijlen de wedstrijd naar zich toe trok en won. De hoogste finish was voor Jesse Smit. Naast de bekers kregen de deelnemers ook nog een setje dartpijlen, gesponsord door Van der Meulen Speelgoed.

Op de foto: v.l.n.r.: Lucas Vlieger, achter Lucas ‘onzichtbare’ Jesper Teerling, Luuk Smit, Mike Vlieger, Bryan Teerling en Jesse Smit.

Dames en Heren vanaf 16 jaar

Bij de heren senioren moest Theo Brouwer met hand en tand zijn winnaarstitel verdedigen, bij de vrouwen was dit Patricia Teerling. Aan hun de taak om hun titel te prolongeren…

Een grote opgave bij de senioren zorgde ervoor dat er eerst gestreden werd voor een plekje in de winnaarsronde of verliezersronde. Hierna werd het kaf van het koren gescheiden, gingen de winnaars door en werd er volop gestreden voor een plekje in de kwart finale.

Winnaarsronde kwartfinale:
De partij van Jeep Outhuijse tegen Egbert-Jan Panbakker was snel beslist. Jeep wist met 3-0 te winnen. Hij kwam in de halve finale tegenover Rob den Breejen te staan want Rob wist in de kwartfinale te winnen van Beau Kimp. De partij van Theo Brouwer en Bote Teerling werd met 3-1 gewonnen door Theo. En omdat Peter Outhuijse met 3-0 wist te winnen van Jens van Sluis kwamen Theo en Peter tegenover elkaar te staan in de halve finale.

Halve finales
De halve finalisten waren dus: Jeep Outhuijse tegen Rob den Breejen en Theo Brouwer tegen Peter Outhuijse. In een best of 7 plaatste Jeep zich vrij gemakkelijk voor een plekje in de finale. Met 4-1 winst kwam Rob helaas niet verder. Bij de andere partij, die van Theo en Peter was het spannender en wist Peter zichzelf uiteindelijk naar de finale te gooien. En met een 3-4 eindstand strandde de winnaar van vorig jaar Theo in de halve finale.

Finale
Met een heuse ‘walk-on’ werden de winnaars door ‘caller John McDonald aka Jarno Attema’ gepresenteerd en schalde ‘One Step’ van Madness en het welbekende ‘Eye Of The Tiger’ door de speakers. Er werd een best of 9 gespeeld en het publiek was los hoor! Beide mannen werden toegezongen en aangemoedigd door het publiek, en misschien hebben jullie wel een finale op tv gezien? Nou Ally Palley was er niks bij! In het begin ging het gelijk op maar daarna nam Jeep afstand en won hij uiteindelijk de finale met 5-2.

Verliezersronde kwartfinale:
Klaas Bouma kwam in de verliezersronde tegenover Sean Koen te staan maar wist zich vrij gemakkelijk (3-1) te plaatsen voor de halve finale. Daar trof hij Ricardo Wijbenga want die wist zichzelf vrij makkelijk te plaatsen door met 0-3 te winnen van Sander Zeilmaker. Wiepke Zondervan verloor in de kwartfinale met 0-3 van Mart Beuker en ook Youri Bouma kon zich niet plaatsen voor de halve finale, iets wat tegenstander Joost Outhuijse wel lukte door te winnen met 3-0.

Halve finales
Klaas viel uiteindelijk vlak voor de finale af want Ricardo wist met 1-4 te winnen. Joost daarentegen wist met 0-4 van Mart Beuker te winnen en zo stonden Ricardo en Joost tegenover elkaar in de finale!

Finale:
En ook in de verliezersronde verschenen de finalisten met een walk-on op het strijdtoneel en was ‘caller John McDonald aka Jarno Attema’ nog steeds in the house. In een best of 7 nam Joost de leiding en deze stond hij niet meer af. Met 2-4 werd Joost de winnaar. Ook had hij eerder die avond de hoogste finish (126) gegooid en deze werd door niemand overtroffen.

‘Familie Outhuijse dominerend’

De einduitslag bij de senioren vanaf 16 jaar:
Winnaarsronde:
1e prijs: Jeep Outhuijse
2e prijs: Peter Outhuijse

Verliezersronde:
1e prijs: Joost Outhuijse
2e prijs: Ricardo Wijbenga
Hoogste finish: Joost Outhuijse

Foto boven: v.l.n.r.: Klaas Bouma, Jeep Outhuijse, Peter Outhuijse, Corinne Outhuijse-Mier, Joost Outhuijse, Ricardo Wijbenga, Patrica Teerling en Karin Hoppinga.

De vrouwen
Bij de vrouwen waren de deelneemsters verdeeld in 3 poules en elke winnaar en de beste nr. 2 gingen door naar de halve finales. De uitslagen in elke poule lagen heel dicht bij elkaar en de deelneemsters waren zeer aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk wisten Marleen Bergsma, Corinne Outhuijse-Mier en Janet Smale zich rechtstreeks te plaatsen voor de halve finale. Beste nr.2 werd Patricia Teerling.

Halve finales:
De partij tussen Marleen en Corinne bleek enorm spannend maar het was Corinne die haar hoofd koel wist te houden en won met 2-3. De andere halve finale ging tussen Janet en Patricia en met 0-3 wist Patricia zeer overtuigend te winnen.

Finale:
Ook bij de vrouwenfinalisten schalde de opkomstnummers ‘Jump Around’ en ‘The Winner Takes It All’ door de speakers. Helaas voor Patricia wist Corinne vrij gemakkelijk met 3-0 te winnen en hiermee werd Corinne de grote winnares. De hoogste uitgooi (72) wist Karin Hoppinga op haar naam te schrijven.

De winnaars bij de vrouwen:
1e prijs: Corinne Outhuijse.
2e prijs: Patricia Teerling.
Hoogste finish was ook voor Karin Hoppinga.

De activiteiten commissie bedankt het barpersoneel voor de inzet. En alle deelnemers bedankt voor jullie deelname en heel graag

tot volgend jaar!

Sponsoren