Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Dankzij fc Harlingen 2 hoeft Adama nooit meer te lopen!

31-01-2023

Vanaf begin november 2022 ligt er in Harlingen een riviercruiseschip wat tijdelijke noodopvang biedt voor maximaal 170 vluchtelingen uit Ter Apel. Eén van die vluchtelingen is Adama Jallow, uit Gambia/Bijilo.

Sinds zijn komst in Harlingen is hij een graag geziene jongeman bij fc Harlingen. Ondanks dat hij geen Nederlands spreekt heeft Adama al vele contacten gemaakt en voetbalt hij mee bij het tweede elftal. Elke week (soms dagelijks) loopt Adama vanaf de veerhaven naar fc Harlingen. Zelf spelend als centraal verdediger is hij groot fan van Virgil van Dijk. Adama traint twee keer in de week fanatiek mee en heeft ook al 3 oefenwedstrijden gespeeld! Na de wedstrijd of training wordt hij een enkele keer “thuis” gebracht maar vaak moet hij het hele eind weer teruglopen. Maar vanaf nu hoeft dat niet meer!

Adama werd vorige week na de training namelijk verrast met een prachtig cadeau! Hij kreeg van alle jongens van fc Harlingen 2 een fiets voor zijn verjaardag. Verlegen als altijd wist hij niet wat hij moest zeggen maar zijn blije gezicht sprak boekdelen. Nu hoeft hij nooit meer te lopen en kan hij nóg vaker bij fc Harlingen meedoen (of kijken)!

Op de foto v.l.n.r.: Niels Vlottes, Egbert-Jan Panbakker, Karim van der Meer, Adama Jallow en Hessel Faber.

Sponsoren