Daisy Zeilmaker geslaagd voor Verenigingsscheidsrechter!

10-01-2022

Daisy Zeilmaker is geslaagd en heeft haar diploma verenigingsscheidsrechter gehaald. Zij mag vanaf nu alle wedstrijden in de B categorie fluiten.

Bij Scheidsrechtersvereniging Noord- en West-Friesland heeft Daisy de opleiding tot verenigingsscheidsrechter gevolgd. Deze opleiding bestond uit 4 bijeenkomsten waarbij ze onder toezicht van begeleider Willem-Jan Kimp 4 wedstrijden heeft moeten fluiten. Dit deed ze bij MO17-1, JO17-1, het 2e en het 3e elftal van fc Harlingen. “Kritisch kijken naar mezelf en verslagen schrijven over hoe ik het de volgende keer beter kan- of anders zou doen, waren mijn 2 specifieke leerdoelen”, laat Daisy weten.

Met het diploma op zak heeft ze wel een voorkeur voor het fluiten van wedstrijden. “Mijn voorkeur gaat uit naar wedstrijden van de damesafdeling zoals MO17 en Vrouwen 1. Ik merk dat de meiden van welke leeftijd ook, het erg leuk vinden wanneer een vrouwelijke scheidrechter de wedstrijd fluit. En daar krijg ik vervolgens weer energie van. Dat maakt dat ik het zo leuk vind. Maar een potje bij de mannen draai ik m’n hand inmiddels ook niet meer voor om!

Namens fc Harlingen van harte gefeliciteerd Daisy!

Lijkt het jou ook leuk om je persoonlijk te ontwikkelen?
Vind jij het leuk om ervoor te zorgen dat kinderen en/of volwassenen op een sportieve en plezierige wijze met elkaar de strijd aangaan?

Het aantal scheidsrechters neemt de afgelopen jaren af zowel bij de KNVB als bij alle amateurverenigingen in Nederland.
Om het te kort aan scheidsrechters op te lossen biedt de Scheidsrechtersvereniging Noord- West Friesland  een vereniging scheidsrechters cursus aan voor wedstrijden op grootveld.

• De cursus bestaat uit 4 avonden (1 avond per maand)

De cursisten moeten in de periode van de cursus minimaal 4 wedstrijden fluiten met begeleiding.
De begeleiders kunnen scheidsrechters van de eigen club zijn. Maar ook de scheidsrechtersvereniging hebben begeleiders waarop een beroep gedaan kan worden.

Cursuskosten zijn €90,- pp (in de meeste gevallen wordt het betaald door de club)

Voor wie is het?

• Spelers (vanaf 13 jaar) of ouders die scheidsrechter willen worden, maar nog geen ervaring hebben.
  • Je bent al scheidsrechter en je wil meer leren om beter de wedstrijden te kunnen leiden.

De cursus is maatwerk en ieder krijgt individuele aandacht op zijn niveau en eigen ontwikkeling.

Meld je nu aan via cursus@svnwf.nl of bel 06-49127391. Meer info? Mail naar jeugdvoorzitter@fc-harlingen.nl