Nieuws Blijf altijd op de hoogte

“Bin jum al zenuwachtig?? Ik hev al poept!, oh, ik al 2x!! Mien tas staat al klaar!”

21-11-2022

Normaal gesproken beginnen op de wedstrijddag de appjes rond 8 uur binnen te stromen. “Bin jum al zenuwachtig?? Ik hev al poept!, oh, ik al 2x!! Mien tas staat al klaar!” Maar deze ochtend is het rustig. In de middag komt de 1e afmelding, Olga loopt nog steeds zo krom als een hoepel en kan niet spelen. “Geeft niks, we hebben genoeg!” Dan volgen er vele berichtjes over vooral kleding: “waar zijn de dikke jassen?, ik mis een trui!, neem je mijn jasje ook even mee?” We weten inmiddels aan wie die appjes gericht zijn. Er schijnt van alles in de kast te liggen op de Eendracht.

Het team van Vrouwen 2 mocht vrijdagavond afreizen naar LSC in Sneek. Een ingekort programma omdat Hielpen afwezig was. De dames van VR2 doen het goed dit seizoen. Ondanks dat er 2 speelronden werden gemist draaien ze mee bovenin. Bij LSC zijn ze al lange tijd bezig met een nieuwe kleedaccommodatie en dus mochten we omkleden in de naastgelegen gymzaal. Stukje lopen maar dan heb je wel een verwarmde kleedkamer én een warme douche! Geen overbodige luxe want wat was het koud! De thermokleding ging aan.

En hoe mooi de kleedkamers ook waren het veld was precies het tegenovergestelde, vooral heel veel drek! En dus loodzwaar. De vaste kern was vandaag aanwezig en daarbij kregen we hulp van ook onze bijna vaste kracht Iris! (wat zijn we blij met jou!!) Rachella vond het de vorige leuk dus ook zij was weer van de partij. Seryna was mee als toeschouwer, oppasser van onze waardevolle bezittingen (voor de 1 is dat een mobiel, voor de ander een pakkie shag) en benoemde zichzelf gelijk ook als coach! Wat een luxe deze avond.

De eerste wedstrijd was tegen Blauw-rood, we kregen heel veel kansen maar het zat niet mee. We eindigden zoals we waren begonnen (0-0). De volgende wedstrijd was tegen Tzum, speelden we de vorige keer nog gelijk tegen hun, nu schoten we 3x raak. We waren een beetje warm. De laatste wedstrijd was tegen koploper LSC, het werd een spannende partij maar ook deze wonnen we. We zijn deze competitie nog altijd ongeslagen.

Snel richting kleedkamer die er al snel net zo uitzag als het voetbalveld, een dikke drekbende. Er werd nog wat geveegd hier en daar maar het was onbegonnen werk. Met name de hal waar voor binnenkomst de vloerbedekking er nog keurig uit had gezien. Toen we allemaal aan het omkleden waren kwam de mededeling dat de schoenen buiten uit hadden gemoeten! En dat dat ook al 3x was gezegd!
Oeps, dat is dus wat wedstrijdspanning met ons doet. En wonder boven wonder jasje nummer 10 was vanavond niet zoek!

Met 7 gespeelde wedstrijden en 17 punten staan we op dit moment 2e op de ranglijst, en terwijl de koploper maar 3 punten meer heeft is alles dus nog mogelijk. Op vrijdag 2 december spelen we de laatste ronde, we kunnen dus nog kampioen worden ook! Publiek is altijd welkom! We spelen die avond in Bolsward.

 

Sponsoren