Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Bij windvlagen goed spel: Akkrum JO11-1 tegen fc Harlingen JO11-1

28-10-2019

Bij windvlagen goed spel: Akkrum JO11-1 tegen fc Harlingen JO11-1

In een eerdere bekerontmoeting hebben onze jongens met een klein veldoverwicht gewonnen van Akkrum, maar vandaag wordt voetballen voor beide teams behoorlijk bemoeilijkt door een zeer krachtige wind.

In verband met de herfstvakantie zijn Jens en Karlijn helaas vandaag niet van de partij. Hun plaats wordt deze wedstrijd ingenomen door Mente, Luuk Postma en Eelco.

De wedstrijd begint om 09:00 uur op het sportcomplex van Akkrum en komt langzaam op gang. De spelers moeten duidelijk wennen aan deze weersomstandigheid. De eerste helft speelt fc Harlingen recht tegen de wind in. De verdedigers zijn gewend om onze aanvallers in de diepte aan te spelen, maar elke hoge bal caramboleert rechtstreeks weer terug naar onze eigen helft. De enige manier om bij het doel van de tegenstander te komen is via kort combinatie voetbal. Een mooi opgezette aanval wordt ingeluid door Mente, die de bal in de voet speelt van Luuk Postma. Deze geeft een assist op Luuk Smit en hij schiet de 0-1 binnen! Daarna volgt een rommelige fase, waarbij fc Harlingen niet gebruik maakt van de ruimtes op het veld. Onze jongens zijn net een stap te laat of lopen te lang met de bal aan de voet. Beide teams trekken steeds meer naar binnen, waardoor het o zo bekende kluitjes voetbal optreedt. Gelukkig kan Akkrum het windvoordeel niet omzetten in veldoverwicht. Onze verdedigers (Roos, Jinne, Mente) staan gelukkig goed op te letten. Een paar momenten komt Akkrum dicht bij onze goal, maar gelukkig weet Julian (keeper eerste helft) de ballen te pareren. Uiteindelijk weten onze middenvelders (Daan, Eelco, Luuk Postma en Mike) de bal via de grond naar onze aanvallers (Jesper en Luuk Smit) te spelen. De bal wordt teruggespeeld naar Luuk Postma en hij schiet de stand op 0-2. Dit is tevens de ruststand.

In de tweede helft hebben wij het windvoordeel en dat is meteen zichtbaar. De wind wordt omarmd als de “twaalfde man” en wordt gebruikt als krachtsmiddel. De jongens weten elkaar steeds makkelijker te vinden. Er wordt in de eerste fase van de tweede helft weer gevoetbald als een echte eenheid met de wil om te winnen. Helaas wordt een foutje op het middenveld nog door Akkrum afgestraft en laat Luuk Smit (keeper 2e helft) helaas kansloos. Maar daarna is het fc Harlingen die de lakens uitdeelt. Het is in deze fase eenrichtingsverkeer, waarbij het tikkie takkie voetbal overheerst. In deze fase wordt er voor vermaak gezorgd. De bal wordt op magnetische wijze van voet tot voet gebracht. Een ieder wordt betrokken in het spel en eendracht maakt macht! Binnen mum van tijd staat het 1-7 voor fc Harlingen!

Daarna volgt een fase waar het samenspel wordt vergeten. De jongens willen teveel voor eigen succes gaan en dat komt het voetbal niet ten goede. Uiteindelijk weet Mike de eindstand op 1-8 te brengen.

Uiteindelijk een dik verdiende overwinning en op naar de volgende competitie wedstrijd tegen SJO RVLC!

Sponsoren