Nieuws Blijf altijd op de hoogte

“Als voetbal als team niet lukt, dan heb je niet gefaald maar geleerd”

18-11-2019

“Als voetbal als team niet lukt, dan heb je niet gefaald maar geleerd”

De zevende wedstrijd van de competitie van JO13-1 is een uitwedstrijd tegen JO13-1 Ouwe Syl. Beide teams hebben nagenoeg hetzelfde aantal punten behaald en vol verwachting staan de supporters dan ook langs de lijn, om te zien wie een sprong gaat maken op de ranglijst. In een kale en waterkoude ambiance wordt er afgetrapt en onmiddellijk zet de tegenstander druk op onze verdediging. Onze achterhoede (Gijs, Viggo B, David en Chris) anticipeert meteen en door sterk optreden van Viggo B wordt deze aanval afgeslagen. Ouwe Syl blijft doorgaan met druk zetten en al vroeg in de wedstrijd moet Milan (keeper) diverse malen ingrijpen om een vroege achterstand te voorkomen.

fc Harlingen komt gedurende de eerste helft amper onder de druk uit en speelt sporadisch op de helft van de tegenstander. Ouwe Syl krijgt de eerste helft vat op de wedstrijd en is vandaag tactischer, behendiger, fysieker en is vooral balvaardiger. Gedurende de wedstrijd merk je dat bij fc Harlingen de wilskracht afneemt, waardoor de gewenste uitvoering tot combinatie voetbal nauwelijks wil lukken. En dat is nu net een cruciaal ingrediënt om het teamgevoel op het veld over te brengen. De jongens laten zich in met het fysieke spel van de tegenstander, waardoor diverse “niet door de beugel” gaande overtredingen over en weer worden gemaakt. Het is jammer dat de scheidsrechter dit toelaat, want dit komt het voetbal absoluut niet ten goede! De emoties krijgen op deze wijze de overhand.. Helaas moet Viggo B door een blessure al vroegtijdig het veld verlaten.

Ons middenvelders (Viggo Z, Wessel, Jurre, Thomas en Sven) proberen wel het tij te keren, maar vandaag lukt het helaas niet om onze aanvallers (Jess, Ruben, Wesley, Rafael) in stelling te brengen. De tegenstander zit er vandaag kort bovenop en geeft nagenoeg geen ruimte weg. Milan weet nog een aantal keren de bal te pareren, maar is kansloos op een boogbal. De rust wordt dan ook ingegaan met een 1-0 achterstand.

In de tweede helft blijft Milan geblesseerd achter en wordt vervangen door Sven (keeper).
De meegereisde supporters zien in de tweede helft het fysieke spel steeds meer toenemen, waardoor de ogen niet bepaald worden gestreeld met voetbal plezier. Toch jammer dat de scheidsrechter hier niet ingrijpt en de jongens van beide teams niet “opvoed” in de normen en waarden van het voetbal. Bij onze jongens ontbreekt vandaag de spirit en wordt er gevoetbald zonder synergie tussen bal en voet. Jori en Remko proberen door te coachen nog de wedstrijd te kantelen, maar daar is met deze inzet en intensiteit geen eer aan te behalen.

Uiteindelijk weet Ouwe Syl verdiend te winnen met 5-1. Rafael weet de eer nog te redden met een mooi uitgespeeld doelpunt.

Het is te hopen dat onze jongens vandaag de positieve boodschap mee nemen naar de volgende wedstrijd: “als voetbal als team niet lukt, dan heb je niet gefaald maar geleerd”. Hopelijk is deze voetballes een verrijking voor de wedstrijd voor volgende week tegen SC Berlikum JO13 en zien we samenspel, vreugde en vertrouwen in elkaar! Volgens mij is daar teamsport voor bedoeld..

Sponsoren