Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Als je het positieve eruit haalt heeft fc Harlingen 1 én niet verloren én de ‘nul’ gehouden tegen vv Nieuw-Roden.

26-09-2022

In een weinig enerverend duel kwamen fc Harlingen en Nieuw-Roden zondag niet verder dan een doelpuntloze puntendeling. Door de stugge defensie van de Drentenaren en een belangrijke redding van fc Harlingen doelman Jaasma veranderde de beginstand niet.
Met foto’s van Dorus Breidenbach.

Voor aanvang van de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen had de JO9-2 een Meet en Greet met de mannen van het eerste. Na een ontmoeting en een rondleiding mochten de kinderen in de line-up meelopen het veld op. Hierna namen ze plaats op de nieuwe tribune om hun ‘grote helden’ vol enthousiasme aan te moedigen. Het eerste kwart van de wedstrijd kende weinig hoogtepunten, totdat Nieuw-Roden een grote kans creëerde, maar de bal keihard de lat raakte. fc Harlingen kon de afvallende oppikken en counteren, maar dit leverde geen resultaat op. Vlak voor rust leek de thuisploeg via Kevin Hoekstra op voorsprong te komen. Een luid gejuich klonk uit het vak waar de kinderen zaten. Het doelpunt werd echter afgekeurd, maar de reden daarvoor werd niet helemaal duidelijk. 0-0 dus na drie kwartier.

Na rust was fc Harlingen de ploeg die de bal had, maar Nieuw-Roden had het achterin goed staan en de verdediging gaf geen krimp. Wat de Harlingers ook probeerden: de bal wilde er maar niet in. Langs de lijn werd al gezegd dat als je voorin niet kunt winnen je het achterin niet moet verliezen. Vijf minuten voor tijd brak Nieuw-Roden door de Harlinger verdediging heen en zeilde de bal richting de kruising, maar de reflexen van de Harlinger doelman waren vandaag uitstekend en met een belangrijke redding voorkwam hij een tegentreffer. Gescoord werd er dus niet. Als je het positieve eruit haalt heeft fc Harlingen én niet verloren én de ‘nul’ gehouden.

Komende zondag gaat fc Harlingen de provinciegrens over. Dan wacht een duel in en tegen Zevenhuizen. Een oude bekende, want vorig seizoen stonden beide ploegen ook al tegenover elkaar.

Sponsoren