Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Als je denkt achterover te kunnen leunen….

08-09-2019

Als je denkt achterover te kunnen leunen…

Afgelopen zaterdag werd geprobeerd om de grote nederlaag tijdens de eerste bekerwedstrijd tegen Bolsward weg te poetsen. (10-0) Thuis kwam Franeker op bezoek, de 2e wedstrijd in de beker. Met een overvolle bank werd er om 10.30 uur afgetrapt.

Beide ploegen gingen gelijk op, dit kon wel eens een spannende wedstrijd worden. Een aantal keer kwam Franeker er goed door, maar steeds stond Kim op de goede plek. Kansen kwamen er ook voor fc Harlingen maar deze gingen voorlangs of naast. In de 25e minuut was het wel raak, Svenya liep goed door en gaf de bal breed op Mirte waarop zij rustig kon intikken. 10 Minuten later was het weer raak, met een prachtig afstandsschot schoot ook Mirte de 2-0 binnen.

Na de rust ging fc Harlingen door met aanvallen en al snel wist Mirte weer het net te vinden, 3-0. En als je dan denkt dat je achterover kunt leunen…. gaat het mis. Franeker deed er een schepje bovenop en probeerden het ook van afstand. En doordat Kim niet zo groot is waren deze ballen voor haar onhoudbaar. Het resulteerde in 4 goals in de 2e helft en zo werd de wedstrijd toch nog verloren.

Ondanks dit verlies was toch goed te zien dat sommige meiden beter zijn gaan voetballen. Berit stond opeens op de linksbuiten, dit ging buitengewoon goed. Ook Britt speelde vandaag een prima wedstrijd, en dan Jutta…. ach dat blijft prachtig om te zien daar achterin de verdediging.

Zaterdag de 3e bekerwedstrijd, thuis tegen BOSO Sneek, hopelijk kunnen we hier dan wat punten tegen pakken.

Sponsoren