Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Allereerste editie Oliebollen/Snert Toernooi groot succes!

11-01-2022

fc Harlingen was zaterdag 8 januari 2022 het decor voor de allereerste editie van het Oliebollen/Snert Toernooi. Een initiatief vanuit de jeugdcommissie heeft ervoor gezorgd dat zo’n 140 kinderen de strijd met elkaar aan zijn gegaan. De jeugdteams van fc Harlingen werden in hun eigen leeftijdscategorie gemixt en speelden diverse wedstrijdjes. Een toernooi waar wedstrijden winnen belangrijk was, maar waar het toch vooral om plezier en het samenzijn draaide.

https://youtu.be/ImYxhwWHPnU

 

Exact om 10.00 uur klonk het startsein en gingen de eerste wedstrijdjes van start. De jeugdleden van JO8 waren als eerste aan de beurt, gevolgd door JO10 – JO11 – MO11 en JO13 – JO14. Tussen de wedstrijdjes door konden de kinderen oliebollen en snert eten, aangeboden door Bakkerij Elsinga en de familie Teerling.

De middag was gereserveerd voor JO15 – JO17 en MO15 – MO17. Deze teams troffen het niet met de weersomstandigheden maar ondanks de regen, harde wind en de kou bleven de jeugdleden lekker voetballen. Uiteraard stonden de oliebollen en de kommen snert ook voor deze teams klaar. Naarmate de dag vorderde kreeg spreekstalmeester Dirk Hiemstra het steeds lastiger. Want waar in eerste instantie nog “normale” teamnamen als Nederland, België en Engeland voorbijkwamen waren het ’s middags teamnamen als Crackling Crackers, AFC Flashing Diamonds, AFC Poppin Bubbles, Snik Snik Snert, Beter Ballen Dan Bakken en Su Stief Als Snert wat door de speakers galmde. Winnaars waren er volop, maar het draaide vooral om het sportieve plezier en daarom ging iedereen met een herinneringsmedaille naar huis!
Alle foto’s van deze dag zien? KLIK HIER

Een groot compliment en woord van dank is op zijn plaats voor de organisatie. Dirk Hiemstra, Evan van Sertima, Bote Teerling, Mark Koornstra, Ingrid Hoekstra, Klaas Bouma, Catrinus Bouwhuis, Patricia Teerling en Audrey Hiemstra hebben er met de hulp van alle leiders en trainers een prachtige sportieve dag van gemaakt.

Een mooi begin van een jaarlijks terugkerend toernooi en hopelijk kan er volgend jaar een nóg groter toernooi neergezet worden wanneer de senioren ook mee kunnen doen.

Sponsoren