Nieuws Blijf altijd op de hoogte

4e achtereenvolgende overwinning voor fcH JO17-1 in de competitie is een feit

24-03-2019

4e achtereenvolgende overwinning voor fcH JO17-1 in de competitie is een feit.

Zaterdag 23 maart. Vandaag de uitwedstrijd tegen SJO Warga WWS JO17-1. Men vertrok om 10:20 uur maar met 11 spelers richting Warga omdat Aaron nog niet klaar was met werken. Gelukkig was Opa Bouwhuis bereid om hem om 11:15 uur nog naar Warga te brengen zodat er toch een wissel was. Dank hiervoor Opa Bouwhuis.

Om 11:30 uur werd er afgetrapt met de volgende opstelling:
Doel: Ayrton.
Verdediging: Youri, Martijn, Kjelt en Karim.
Middenveld: Ricardo, Jarno en Thijs.
Aanval: Noah Hoffmann, Noah Postma en Jorret.
Wissel: Aaron die later aan kwam.

Het was een lekker fysieke pot voetbal die goed geleid werd door een “Engelse” scheidsrechter. fc Harlingen was in grote lijnen de betere ploeg dus was het wachten op de eerste doelkansen. Die kwamen er wel maar de keeper van Warga hield voorlopig zijn doel schoon. Tot aan de 12e minuut. De bal werd van rechts goed voorgezet en de keeper en verdediger van Warga misten beiden. Jarno was er als de kippen bij om de bal binnen te tikken. 0-1.

Hierna ging het spel wat op en neer maar Warga kwam wel steeds vaker op de helft van fc Harlingen te voetballen. De druk nam dus wat toe maar de mannen hielden stand tot aan de rust. In de rust werd Jorret gewisseld voor Aaron.

De 2e helft werd er gelijk met veel druk gespeeld door Warga dus fc Harlingen kon aan de bak. Na 6 minuten kreeg Warga een corner op links. De bal werd nog beroerd door een speler van fc Harlingen en glipte hierdoor langs de handschoenen van Ayrton het doel in. 1-1 dus. Gelijk na de aftrap werd er een aanval opgezet door fc Harlingen via links. Noah Hoffmann zet goed door langs de verdediger en dribbelt het strafschopgebied in. De bal werd terug gespeeld en Thijs kon de bal mooi intikken. En zo staat het 1 minuut na de 1-1 al weer 1-2. Een mooie opsteker.
Hierna probeerde fc Harlingen gelijk het verschil te maken en Warga was wat aangeslagen door de snelle achterstand. En als men tot een doelpoging kwam stond Ayrton keurig in de weg.

Er werden over en weer wat overtredingen gemaakt en zo ook in de 12e minuut zo’n 25 meter van het Warga doel op de linker kant. Ricardo ontfermt zich over deze vrije trap. De bal vliegt met een mooie curve de rechter bovenhoek in. 1-3 en nu was het verzet wel gebroken bij Warga. Jorret kwam nog in de ploeg voor Noah Postma en fc Harlingen speelt de wedstrijd rustig uit.

Zo’n 5 minuten voor tijd werd er nog een aanval opgezet uit het boekje. Jorret stuurt Thijs mooi diep op rechts en deze geeft de bal perfect voor. Precies over de keeper bij de 2e paal en hier staat Noah Hoffmann klaar om in te koppen. 1-4 en dit was tevens de eindstand.

4 gespeeld nu in de competitie en alle 4 gewonnen. En de wedstrijd die vorige week gestaakt is tegen Bolsward staat misschien ook nog op het programma binnenkort maar de stand was toen immers al 3-0 in het voordeel van de Harlingers. Dus ongeslagen aan kop.

Waar gaat dit naar toe deze competitie? We zullen het gaan zien maar eerst nog even over komende zaterdag 30 maart. Dan staat er een hele belangrijke wedstrijd op het programma voor de mannen. Namelijk de 8e finale wedstrijd in het beker toernooi. Ze spelen deze wedstrijd thuis tegen Zuidhorn JO17-2 om 14:30 uur.
Dus hierbij een oproep voor alle Harlingers:
Kom naar het mooie complex van fc Harlingen om onze jongens aan te moedigen. En hopelijk kunnen we dan rond 16:00 uur vieren dat we in de kwartfinale terecht zijn gekomen. De mannen zullen er alles aan gaan doen daar twijfel ik niet over. Dus tot volgende week zaterdag allemaal!

De Reporter.

Sponsoren