Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Revanche voor fc Harlingen 1?

15-09-2018

fc Harlingen 1 heeft inmiddels 2 bekerwedstrijden achter de rug en komende zondag wordt de 3e  bekerwedstrijd thuis gespeeld tegen Dronrijp.
Laat dat nou net de ploeg zijn waartegen de Harlingers afgelopen seizoen hun Waterloo vonden. Zal fc Harlingen in dit duel zijn sportieve revanche halen? Het duel begint zondag om 14.00 uur. De Rypsters wisten de eerste twee duels in winst om te zetten en kregen nog geen doelpunt tegen. fc Harlingen speelde eerder al twee knotsgekke, doelpuntrijke duels, waarvan het één in winst omzette.

Terschelling

Zondag 9 september reisde het eerste elftal af naar Terschelling. In Hoorn stond het duel tegen AVV op het programma. Het zou een knotsgek duel worden. Het veld lag er prachtig bij en ondanks het zonnetje regende het: doelpunten welteverstaan.

De Harlingers begonnen fel en effectief aan het duel. Al na vier minuten kwam de bal in de zestien voor de voeten van Remko Zandberg die de bal tegen de touwen schoot. Twee minuten later vergrootte Niels Vlottes de voorsprong na een voorzet van Youssef Aziz. De doelpunten vielen als rijpe appelen uit de boom, want de klok stond op tien minuten toen Youssef Aziz een vrije trap geweldig om de muur heen krulde en de keeper verraste. fc Harlingen bleef druk uitoefenen en toen Niels Vlottes de bal opnieuw bij Remko Zandberg kreeg, haalde deze uit en zorgde binnen een kwartier voor 0-4. Hierna hadden de Seunen de wedstrijd prima onder controle. Naarmate de eerste helft vorderde, namen de gasten wat gas terug en kon AVV wat meer naar voren komen. Gevaarlijk werden zij echter niet meer voor de rust. De eerste kans in de tweede helft was al vlak na de pauze voor fc Harlingen en na goed overspelen tekende Remko Zandberg voor zijn derde doelpunt deze middag. Hierna verloren de havenstedelingen hun concentratie, want de eilanders scoorden vlak daarna drie maal in tien minuten en kwamen terug tot 3-5. Hierna was fc Harlingen weer bij de les en nadat Bas Helfferich op solotoer ging, bracht hij de bal voor het doel, waar Youssef Aziz de bal het doel in gleed. Ook de 3-7 halverwege de tweede helft kwam op zijn naam, evenals de 3-8 in de slotfase. Een prima overwinning met goed voetbal.

Mildam

Een in de eerste helft goed spelend jong fc Harlingen nam het dinsdag 11 september in de bekercompetitie op tegen Mildam. Mede omdat er op Terschelling tegen AVV met 3-8 gewonnen werd, gaf dat een goed gevoel voor deze tweede bekerwedstrijd. Na de eerste helft tegen Mildam met een 3- 1 stand de rust ingaan, wees op een goed resultaat, weer was Aziz Yousef met drie treffers de grote kleine man. Niemand had kunnen bedenken dat de tweede helft een grote desillusie zou worden.

De wedstrijd begon meteen met een kans voor Mildam. Na zeven minuten was het de veel voor de fc Harlingen scorende Aziz Yousef die na een goede voorzet van Remko Zandberg de lat raakte. Even later trapte de doelman Hoekstra van de tegenstander niet al te best uit en de bal belandde bij Aziz die de bal in schoot, de doelman keerde in eerste instantie de bal, maar in de rebound scoorde Aziz alsnog de 1-0. Ook doelman Karst van der Heide van fc Harlingen ging in de fout, maar hij herstelde zijn fout zelf. Mildam was vooral voorin de snellere ploeg en de verdedigers van de thuisclub hadden daar grote moeite mee, vooral met de snelle counters. Na 20 minuten werd het 1-1. Laatste man Sven Dijkstra maakte een lichte overtreding op zo’n 20 meter recht voor het doel. De bal werd ingeschoten en via de paal stuitte de bal via de rug van Karst in het doel. Weer vijf minuten later kwam de thuisclub op een 2-1 voorsprong, weer door Aziz na goed aangeven van Arjan Outhuyse. Mildam bleef in de counter gevaarlijk maar scoorde niet. Dat deed vlak voor de rust fc Harlingen wel. Niels Vlottes gaf een steekpass op Aziz en hij scoorde zijn derde, ruststand 3-1.

In de tweede helft was Patrick van der Waard vervangen door Erik Broekhuizen en of het nu kwam dat Patrick ontbrak, achterin ging het voortdurend mis. Vooral in standaard situaties, vrije trappen, corners kwam de verdediging in de problemen en scoorde Mildam er lustig op los. Trainer Gerrie Schouwenaar probeerde al coachend het tij te keren, helaas zonder resultaat. In de 50e minuut werd er rechts op het middenveld balverlies geleden en een snelle spits van Mildam glipte door de verdediging en het was zomaar 3-2. Een paar minuten later werd het uit een vrije trap op 40 meter van het doel gelijk, 3-3. Toch zou fc Harlingen weer op voorsprong komen, Remko nam een verre pass vanuit de verdediging goed mee en bediende prima Aziz en die maakte er 4-3 van. Hierna kreeg Remko nog een goede kans. Het was Mildam dat uit een corner vrij inkoppend de 4-4 maakte. Dit was na 60 minuten. Eerst scoorde Remko mooi de 5-4. Nick van der Kooi werd gewisseld en Marco Zeilmaker was zijn vervanger. Een breekpunt was de dubieuze penalty gegeven door scheidsrechter Keller aan Mildam. Het werd hierdoor 5-5 en nu had Mildam de smaak te pakken en binnen twee minuten liepen zij uit naar 5-7. Yorik Ypma werd nog vervangen door Leandro Diz. Mildam scoorde nog één keer en zo werd het 5-8. In de slotfase raakte Arjan de lat en waren er kansen voor Niels en Aziz en had het zomaar 8-8 kunnen zijn. Een merkwaardige wedstrijd.

Opstellingen fc Harlingen; Karst van der Heide, Claasz Coockson, Patrick van der Waard ( Erik Broekhuizen ) , Sven Dijkstra, Bas Helfferich, Nick van der Kooi ( Marco Zeilmaker ), Yorik Ypma ( Leandro Diz ), Arjan Outhuyse, Niels Vlottes, Remko Zandberg.

Sponsoren