Nieuws Blijf altijd op de hoogte

1 team, 1 missie!

20-12-2022

Wat een eerste seizoenshelft heeft de JO15-1 erop zitten zeg! Na 8 gespeelde wedstrijden zijn zij de terechte kampioen! Ongeslagen en ook nog eens met de minste tegendoelpunten. We blikken even kort terug op de wedstrijden die gespeeld zijn:

De 1e wedstrijd in de 2e fase.
Hielpen was de eerste tegenstander van JO15-1. Zij speelden in de 1e fase in de 4e klasse en verloren daar geen wedstrijd. Met een doelsaldo van +22 was het dus oppassen voor fc Harlingen. De 2 meisjes die er speelden waren een ware plaag maar fc Harlingen wist, ondanks de grote spelers, de thuiswedstrijd met 4-1 te winnen en pakte hiermee direct al de koppositie.

Een week later speelden de jongens van de JO15-1 tegen SDS en mochten ze afreizen naar Easterein waar ze 1-0 achter kwamen te staan. Na dit tegendoelpunt ging fc Harlingen beter spelen en mooie combinaties volgden. De gelijkmaker kwam van Mente die via onderkant lat prachtig binnen schoot! Nog voor rust kreeg SDS een corner, deze bal werd niet goed weggewerkt en het allerkleinste manneke scoorde de 2-1. Na rust voelde fc Harlingen dat er kansen waren en deze werden beloond. De eindstand werd 2-2.

De thuiswedstrijd tegen Makkum werd met 2-1 gewonnen.

Tegen ONS kwam fc Harlingen al binnen 2 minuten achter te staan. Ondanks de snijdende koude wind en het loodzware veld in Sneek zette de jongens door waardoor ze de rust met een 1-3 voorsprong ingingen. Na de rust gingen de jongens door met waar ze gebleven waren, kansen creëren en kansen benutten, eindstand 1-8!

De uitwedstrijd tegen Zeerobben JO15-3 ging gelijk op en was ook een leuke wedstrijd voor de toeschouwers. De punten werden verdeeld, het werd 1-1.

In de thuiswedstrijd tegen AVC Tzummarum kwam fc Harlingen op voorsprong maar AVC gaf niet zomaar op en wist binnen 4 minuten de stand weer gelijk te trekken. Mede dankzij het uitstekende keepwerk van Gijs bleef het lang gelijk maar fc Harlingen wist dan toch met knap staaltje voetbal de 2-1 te maken en hiermee de 3 punten in Harlingen te houden.

De laatste wedstrijd werd (wederom) bij Zeerobben gespeeld, dit keer tegen de JO15-2. Een wedstrijd die fc Harlingen moest winnen om Zeerobben voor te blijven. Er werd vlot gecombineerd en het viel wéér op dat de spelers van fc Harlingen elkaar goed coachten waardoor Zeerobben geen kansen kon creëren. Met rust stond het al 0-4 voor fc Harlingen. De rust werd gebruikt om op te kunnen warmen en bij te komen. fc Harlingen nam in de hele wedstrijd het initiatief en ging na rust verder waar ze gebleven waren. Samenspel, mooie combinaties en scoren! Dit resulteerde uiteindelijk in een 1-7 overwinning! Later bleek dat Zeerobben de bekers al klaar hadden staan want zij zouden wel even kampioen worden. Niet dus!

Voor fc Harlingen was de competitie gespeeld. Vijf maal winst, 2 keer gelijk en slechts 8 doelpunten tegen. Maar ze waren er nog niet want ook al stonden ze op de eerste plaats, Zeerobben en Hielpen moesten nog tegen elkaar. De nummer 2 tegen de nummer 3. Deze wedstrijd stond gepland als thuiswedstrijd voor Hielpen maar vanwege de verlichting moest deze wedstrijd “noodgedwongen” in Harlingen gespeeld worden. Hielpen heeft een goed team met sterke spelers maar voor Hielpen was er eigenlijk niks meer te behalen, bij winst of verlies bleven ze op een derde plaats. Maar voor Zeerobben was het erop of eronder. Bij winst zouden ze fc Harlingen van de troon af kunnen stoten. Het werd ook al snel duidelijk dat niet alleen spelers van JO15-2 speelden maar er was bij Zeerobben ook hulp ingeschakeld van spelers van de JO15-1. En spelen die niet ergens divisievoetbal?? Gelukkig deed Hielpen waarvoor ze gekomen waren en dat was winnen! Ondanks dat Zeerobben op een 1-0 voorsprong kwam door een penalty vroeg in de wedstrijd, wist Hielpen de stand gelijk te trekken. En na twee keer 35 minuten spelen was het Hielpen die de wedstrijd wist te winnen met 2-4!

fc Harlingen KAMPIOEN!

Tijdens de winterbbq afgelopen zaterdag werden de jongens nog even extra in het zonnetje gezet en samen met de ouders werd deze tweede fase van de competitie tijdens een zeer geslaagd en gezellige avond bij fc Harlingen afgesloten. Op naar de derde fase, die waarschijnlijk na de winterstop in februari aanvangt.

Sponsoren