Het selectiebeleid
Laatste nieuws Heb je iets te melden of wil je een verslag sturen?
Klik hier voor meer informatie
21jun
Familieweekend fc Harlingen van start!

Vanavond wordt het startsein gegeven voor ons familieweekend! Een jaarlijks… lees verder

16jun
Voorlopige team indelingen seizoen 2023-2024

Het indelen is elk jaar een lastige taak. Toch is… lees verder

11jun
Webshop aangevuld met nieuwe artikelen!

Webshop fc Harlingen Naast een geweldig mooie team-outfit beschikt de… lees verder

meer nieuws

Het selectiebeleid

Inhoudsopgave
10.1 Selectiecriteria
10.2 Organisatie selectiebeleid
10.3 Extern geselecteerde spelers
10.4 Van junioren naar senioren
10.5 Dispensatie

10.1 Selectiecriteria

Uitgangspunt bij het selecteren van jeugdvoetballers is de individuele ontwikkeling van deze spelers. Het teambelang is ondergeschikt aan het individuele belang.
Algemene criteria
• Selecteren gebeurt op uiteindelijke mogelijkheden en niet op actueel rendement;
• Een nieuw lid zal in principe in een passend elftal worden geplaatst, dit ter beoordeling van de technische commissie en/of jeugdcoördinator. Op basis van de beoordeling van trainingen en/of wedstrijden zal de speler vervolgens in een team passend bij niveau en/of leeftijd worden geplaatst.
• De selectie binnen de jeugdopleiding is gebaseerd op de voetbaltechnische vaardigheden van de individuele speler. Daarnaast speelt de instelling / mentaliteit ook een rol;
• Bij de E- en F-jeugd spelen zoveel mogelijk jongens/meisjes van hetzelfde niveau bij elkaar in het team.
• Indien mogelijk vormen wij in alle leeftijdscategorieën een meisjes team. Dit is wel afhankelijk van mogelijkheden (aantallen), persoonlijke voorkeur en/of niveau speelster.

10.2 Organisatie selectiebeleid

De jeugdcoördinator is verantwoordelijk voor het selectiebeleid; deze legt op zijn beurt verantwoording af aan het Jeugdbestuur/hoofdbestuur.
Bij het indelen van de elftallen dient er overleg te zijn met de overige trainers/jeugdleiders.
In de maanden maart/april vindt overleg plaats over de teamindelingen.
Aan het einde van het seizoen worden ter voorbereiding op het nieuwe seizoen vanaf de E-pupillen selectiewedstrijden gespeeld en/of selectietrainingen gegeven. Op basis van deze bevindingen zal een voorlopige indeling van spelers met bijbehorend teams worden gemaakt.
Tijdens de winterstop vindt er een evaluatie plaats van de samenstelling van de teams met een eventuele herschikking.

10.3 Extern geselecteerde spelers

Talentvolle spelers kunnen geselecteerd worden door grotere clubs en/of door de KNVB. Ook dan is begeleiding belangrijk. In de tijd tot het eventuele vertrek dient de speler voorbereid te worden op de komende, waarschijnlijk moeilijkere situatie, alsook op eventuele teleurstellingen. Hij moet het gevoel hebben dat hij na een teleurstellende ervaring altijd weer welkom is op het oude nest.

10.4 Van junioren naar senioren

In overleg met de betreffende trainer(s) zal de jeugd coördinator toestemming verlenen om jeugdspelers incidenteel in te zetten bij seniorenteams.

10.5 Dispensatie

In het belang van de spelers zal er eventueel dispensatie bij de KNVB worden aangevraagd, indien de verwachting is dat het niveau van de speler niet aansluit bij de leeftijdscategorie waarin de speler zou moeten uitkomen of indien er een belang voor een onderliggend team is. Dit ter beoordeling van de jeugdcoördinatoren in samenspraak met het jeugdbestuur.

[Naar inhoud jeugdbeleidsplan]

Sponsoren