Clubinfo

Doelstelling vereniging en jeugdafdeling

Inhoudsopgave
1.1 De algemene doelstelling
1.2 Doorstroming jeugd naar senioren
1.3 Doelstelling jeugd

1.1 De algemene doelstelling
De algemene doelstelling t.a.v. het jeugdvoetbal is het realiseren van voorwaarden waardoor jongeren zich in het voetballen optimaal kunnen ontwikkelen, met als voornaamste doelstelling dat:
• zij plezier beleven aan het voetbal;
• voetballen tot op latere leeftijd een plaats blijft houden (b.v. als speler, coach, scheidsrechter of bestuurslid);
• er medeverantwoordelijkheid wordt genomen voor de kwaliteit en continuïteit van het voetballen;
• het eerste seniorenteam op een zo hoog mogelijk niveau speelt (Tweede klasse KNVB), met zoveel mogelijk spelers uit de eigen jeugdopleiding;
• Om dit alles te bereiken word er in de D/E/F gevoetbald om een technische basis te leggen en zal bij de A/B/C de nadruk liggen op tactiek.

1.2 Doorstroming junioren naar senioren
Mede met het oog op deze algemene doelstelling is er specifiek aandacht voor de A-jeugd die naar de senioren overgaat. Om deze overgang zo goed mogelijk te laten verlopen streeft fc HARLINGEN naar een team „onder de 21 jaar’; dit team is een mix van 2e jaars B-Junioren, A-junioren en jongere spelers uit de senioren A-selectie. De samenstelling van deze groep varieert per wedstrijd. De coaching is in handen van de hoofdtrainer van het eerste elftal, in samenwerking met de jeugd coördinator A-B-C. Het streven is om minimaal zes wedstrijden per seizoen te spelen. De wedstrijden worden georganiseerd door de wedstrijdsecretaris jeugd in overleg met de jeugdcoördinator A-B-C, de verantwoordelijke trainer van de A-jeugd en die van het eerste elftal.
Tevens trainen de tweede jaars A-junioren, na de winterstop, per toerbeurt 1 maal per week mee met de A of B selectie senioren om alvast te wennen aan de trainingsintensiteit, niveau en medespelers.

1.3 Doelstelling jeugd
De vereniging streeft ernaar om alle leeftijdsgroepen faciliteiten voor trainen en voetballen aan te bieden. Voor elk niveau moet een kwalitatief goede training gegeven worden. Wat betreft het speelniveau van de jeugd wordt gestreefd naar de hoogste klasse die bij een team past. [-]
N.B. De grootte van de jeugdafdeling en de manier waarop jeugdvoetbal bij fc HARLINGEN gespeeld wordt is van belang voor de vereniging.
Denk hierbij aan bijv. inkomsten (contributie e.d.), gemeentelijke norm voor veldbespeling en -bezetting, maar ook de toenemende interesse voor jeugdvoetbal.

[Naar inhoud jeugdbeleidsplan]

Sponsoren