Lastige en grote Tzummers

08-10-2017

Zaterdagochtend 7 oktober 10.30 uur staat de wedstrijd van fc Harlingen Jo11-3 tegen koploper Tzum Jo11-1 op het programma. Ondanks het slechte weer hebben onze jongens en de trouwe supporters er zin in!

Uiteraard staat Lars op doel met voor hem Mente, Gijs en Chris in de verdediging. Wessel, Milan op het middenveld en voorin Jesse en Wesley. Daniel begon dit keer als wissel.

Na wat aftasten van beide teams was het Tzum die het voor het zeggen had in de eerste helft. Het leek alsof onze jongens onder indruk waren van de tegenstander die allemaal iets groter waren….Het was dan ook Tzum die het eerste doelpunt maakte in de 13e minuut. 4 Minuten later was daar ook de 0-2 gevolgd door de 0-3 en de 0-4. Kortom een moeilijke eerste helft voor onze boys !

Rust…..

Na de ranja, gingen onze jongens er tegenaan! Door goed verdedigen kwam de bal bij Milan terecht. Na een mooie solo haalde hij uit en ja hoor … doelpunt, 1-4!! Het eerste tegendoelpunt van Tzum was een feit. Helaas was Tzum goed wakker en maakten ze binnen een minuut de 1-5. Toen leek het kwartje te vallen bij onze jongens, de mouwen werden opgestroopt en ze vochten als leeuwen!! Tzum leek even in paniek wat resulteerde in een eigen doelpunt, 2-5.

Na een paar mooie corners van Gijs en Jesse, waar helaas de lat in de weg zat, scoorde Tzum na een counter de 2-6. Toch gaven onze jongens de moed niet op en gingen vol op de aanval. Wesley ging alleen op de keeper af… helaas de keeper had hem. Daniel die de bal net niet meekreeg…. Wessel die fel verdedigd werd….. het zat allemaal niet mee. Maar dan ineens 10 minuten voor het eind was daar Jesse met een mooie goal ! 3- 6. Zou het dan toch nog kunnen? Maar nee, daar was wederom na een vlijmscherpe counter de 3-7 van Tzum….Helaas…..

Moegestreden en toch een beetje teleurgesteld gingen de jongens richting kleedkamer. Er had meer ingezeten zullen ze gedacht hebben! Volgende week speelt fc Harlingen JO11-3 om 9.00 uur in en tegen Sc Bolsward Jo11-6.

Foto’s van deze wedstrijd zijn te zien op: https://flic.kr/s/aHskpnPBwj