WALKING FOOTBALL 5 OKTOBER 2018
Laatste nieuws Heb je iets te melden of wil je een verslag sturen?
Klik hier voor meer informatie
19nov
Wederom een flinke overwinning van JO15-3

Wedstrijdverslag Tzummarum JO15-1 - fc Harlingen JO15-3 van  17-11-2018 Na de… lees verder

19nov
JO11-1 moet hard strijden voor 1 punt

Fc Harlingen JO11-1 – SJO DFC JO11-1 Zaterdag 17 november,… lees verder

18nov
JO17-1 nadert de koploper door overtuigende overwinning

Vandaag de uitwedstrijd tegen LAC Frisia JO17-3. De jongens van… lees verder

meer nieuws

WALKING FOOTBALL 5 OKTOBER 2018

Phoe, ik overdrief niet als ik seg dat Almelo ’t zwaarste toernooi in ons bestaan was. Om 7.00 uur vertrokken we donderdag vanaf de Vierkantdijk. Drie auto’s. Gerard Kokkel Schuijl, Romke Keur en ik zei de gek. Romke stelde voor om via Leeuwarden, Heerenveen, Zwolle richting Apeldoorn te rieden. Was wel wat langer maar allemaal snelwegen. Ik had Jopie Sopacua in de auto. Tot Zwolle liep ’t mooi. Wel smoor druk maar we konnen in ieder geval deurriede. Plotseling stopte Romke op ’n parkeerplek. “Suu die pech hewwe”, vroegen wij ons af. Toen hij uutstapte en naar ’n boom liep, hadden we ’t in de gaten. Volgens mij het hij daar wel 5 minuten teugen die boom an staan te, laat ik ’t netsjes segge, seiken. De bladeren wudden d’r geel van. Deur al die flauwekul kwamen we om tien over negen bij stadion Polman, de thuusbasis van Heracles. Oek Gerard Kokkel was net arriveert. Die hadden ’n verkeerde afslag nomen. Hoe suu ’t niet en waren half Almelo deur reden.

We wudden met alle egards ontvangen en verwezen naar ’t restaurant. Eerlijk is eerlijk, ’n pracht van ’n stadion. D’r was koffie en thee en we kregen drie consumptiemunten. Vervolgens ’n toespraakje van Tom Egberts en kwamen d’r wat oud-internationaals voor ’t voetlicht. Onder meer Kees Kist (AZ), Dick Schoenaker (Ajax), Harry Lubse (PSV) en Sjaak Swart (Ajax).

Hierna ’n kleedkamer opzoeke en omklede. We hadden uiteraard ’t Cambuurtenue an, want daar speulden we voor. Die smeerkezen lagen lekker in de Portugese zon. Jumme wille ’t niet gelove, maar we deelden de kleedkamer met Heerenveen. Dat binne toch aartsvijanden van elkaar? Age Tichelaar wuu eerst de kleedkamer niet in. “Straks draait ’t op vechten uut”, zei Age met ’n angstige blik in de ogen. “Wie an dei komt, komt an ons allemaal”, zei Romke Keur strijdlustig. Met gebalde vuisten traden we binnen. Nou eerlijk is eerlijk, sukke vriendelijke, zachtaardige jongens hef ik nog nooit sien, geweldig. Alleen jammer dat su alleen maar Frysk pruttelje. Daar hewwe wij as Harlingers toch wat moeite met. Ja Romke Keur en zelfs Jopie Sopacua konden ’t spreke. Hoe ist mogelijk, Jopie die Fries praatte. Komt uut de oerwouden van Indonesië en praat Fries. Eigenlijk mutte wij ons skame. Hierna kregen we ’n gezamenlijke warming-up en ’n fotosessie. D’r waren verschillende poules met ADO, AZ, De Graafschap, FC Emmen, FC Groningen, FC Twente, FC Utrecht, Go Ahead Eagles, Heracles en PEC Zwolle. Onze poule bestond uut PSV, SC Heerenveen, Telstar, VVV, Vitesse en NAC.

Helaas had NAC zich afmelden en dat gooide de hele poule in de war. Maar goed, om 11.30 uur eerst teugen Willem 2. Daar gingen we met 0-4 de boot in. Ja teleurstellend, dat geef ik direct toe. Maar teugen VVV herstelden we ons. Teake Koster maakte 1-0. Toen wudde ‘t 1-1 en in de laatste minuut maakte Jopie Sopacua 2-1. Toen teugen PSV, ja dat is andere koek. Die knapen waren meesters in ’t positiespel en su schoten bijna vanaf de middenstip op ’t soms lege doel van ons. ’t Is niet de bedoeling dat er ’n kieper in de goal staat, ’t mag wel maar sportief is ’t niet. Zij deden ’t wel. Maar eerlijk is eerlijk, ze waren oek heel goed. Uuteindelijk werd ‘t 1-3 voor de Eindhovenaren. Tussen de middag konden van een lunch geniete. D’r was gien nee te koop. Na ’t eten moesten we gelijk an de bak. Weer teugen VVV. Ik zei ’t al, deur dat NAC niet kwam, was ’t schema helemaal veranderd. Wonnen wij de eerste keer, deze keer lieten ze dat niet weer gebeure. We verloren met 1-2 al maakte Jopie Sopacua ’n wonderschoon doelpunt. Maar volgens de scheids liep Jopie te hard. Wij vonden dat ’t wel met viel. De laatste wedstried was opnieuw teugen Willem 2, waar we eerder met 0-4 van verloren. We stonden echt op scherp. Niet weer sun afgang. ’t Was ’n spannende partij. Wij kansen en de Brabanders oek. Jopie had ’t op sien heupen en was heel gevaarlijk. Age Tichelaar koos d’r voor om te gaan coachen en ik mut segge dat deed hij lang niet slecht. Bij een aanval van achteruut speulde Kas van der Heide de bal naar voren. Romke pikte ‘m op en plaatste de bal voor de voeten van Jopie. Die draaide om sien as en haalde verwoestend uut. 1-0. De mannen uut Tilburg begonnen onderling te mopperen. ’t Wilde niet meer, maar dat kwam oek deur onze speelwijze en natuurlijk ’t coachen van Age. ’n Prima resultaat. We waren toch ’n bitsje trots. Tussen veul oud-gedienden deden wij ’t zo slecht nog niet. ’t Gaat steeds beter, oek deur de trainingen van Marcel Frankena. Na afloop liet Kees Kist sien gewonnen gouden- en zilveren skoenen nog even sien en ging Age nog even met Sjakie Swart en Kees Kist op de foto. Age liet de Amsterdammer wete hem met ’n zaalvoetbaltoernooi in onze sporthal, ooit ‘s ’t veld had uut stuurt. Dat had hij beter niet segge kannen, want ’t was haast meleur. Sjakie wilde niet met ‘m op de foto. Nee, geintje de foto kwam d’r en Age apetrots.

Al met al ’n goede organisatie en een hele mooie dag. Toen we naar de auto liepen, hoorden we Gerard Kokkel kreunen en steunen. Hij had de hele dag al met ’n zware tas met trainingspakken zeult. Stukken en kapot was die jonge en ’t mooie is de trainingspakken binne niet eens bruukt. Veul te warm. Op 100 meter van de auto af, liet iemand van ons wete: “Gerard seun, sitte d’r gien wieltsjes onder die tas. En ja hoor. Gerard: +x#&+x smerige ongelukken, hadden jumme dat niet wat eerder segge kannen. Een lachsalvo volgde. Omstreeks 19.00 uur waren we weer in Harlingen, terugkiekend op een mooi toernooi. Woensdag gien trainen, maar sitte we bij de fysiopraktijk op de Rozengracht onze conditie op te meten. Zal mij benieuwe.
Foto en verslag: UP date.

UP-date Walking Football

UP-date 27 september 2018:
Jongens wat hewwe wij donderdag ’n mooi toernooi had in Leeuwarden. Jawel, in ’t Cambuurstadion nog wel. Tweeëndertig teams uut ’t hele land. Je kanne met rechtsegge dat dit ’t grootste Walking Football toernooi van Nederland was. Waar kwamen ze vandaan. Hou je vast: Amsterdam, Brabant twee teams, Cambuur met twee teams, Friese Oldstars, Groningen, Den Haag, Heerenveen twee teams, Iraanse Oldstars, Javaanse Oldstars, Limburgse Oldstars, Marokkaans team uut Den Haag, drie Molukse teams, Nederlandse Antillen, Rotterdam, Utrecht, twee team Suri Oldstars uut Amsterdam, Hoogezand, Turkse Oldstars Utrecht, Turkse Oldstars Zaandam, Twente met twee teams en o ja, Irnsum nog. Die lui uut de Randstad kwamen met bussen, ja geld zat zeker. Dat imponeerde ons wel wat. Ja, we waren onlangs tweede in Rotterdam, dat mut je oek niet wegpoetse. Maar toch…..!

Maar iedereen was gemotiveerd. Wij waren in poule 1 in deelt. Van te voren even wat rek en strek oefeningen en naar mekaar speule. Nou dat inspeulen liep oek bijna uut de hand. Bart Mesken suu ’n bal op goal skiete, maar die ging ver over. De bal was su hard dat die op de tribune belandde waar op dat moment gelukkig gien mees sat. Wel braken twee stoelsjes af. Bart beloofde de schade te vergoeden. Maar ja Bart seit wel ’s vaker wat. Age Tichelaar voelde ‘m in topvorm, althans dat beweerde hij. Wel moest die bij de organisatie komme omdat ze dachten dat Age stiekum ’n ‘bal’ onder sien shirt had. D’r waren vooraf broodjes en drinken voor iedereen. Op de middenstip speulde de hele middag twee bands te weten ‘FeeltheMix’ en ‘Malaku Oldstars band’.

Om 13.35 uur moesten we de eerste wedstried speule teugen de Molukkers. Die wuuden heel graag dat Joop Sopacua bij hun ging speulen. Ze boden zelfs honderd euro. Maar Jopie liet ‘m niet gek make en beloofde bij ons te blieven. Wel hewwe hem op ’t hart drukt sien landgenoten niet te steunen en d’r vol in te gaan. Je wete ’t maar nooit. Nou Joop speulde prima en we wonnen met 2-0. De volgende wedstried was ’n uur later teugen de Marokkanen. “Komme die lui soms uut de Skilderswiek”, fluusterde Gerard Kokkel angstig in mien oor. “Eh nee je sleeuwe”, liet ik wete. “En trouwens wat maakt dát uut.” ’t Waren hele aardige jongens. ’t Was wel wat sneu maar we wonnen met 6-1. Bart was met vier doelpunten op dreef. Joop één en ik zelf oek één. Dat was trouwens ’n pracht aanval over drie schijven. Echt uut ’t boekje. Ik maakte ’t met ’n hard schot mooi af. Op de tribune begonnen ze zelfs te applaudisseren, althans dat docht ik. Maar op ’t middenterrein stond de band te speulen. ’t Nummer was uut en daar klapten de meesen voor. Je kan je soms raar vergisse. De derde wedstried was teugen de Ghanese Oldstars. Ik hef nog nooit su veul buutenlanders sien dan op deze middag. Ik zei nog teugen Piet Kuiken: “Ik hoop niet dat Wilders op de tribune sit, want dan hef je straks de poppen an ’t dansen.” D’r was één van de Ghanese speulers die ’n tulband op sien kop had. Ik zei teugen ‘m: “Hest stou ’t niet warm seun, de kanst wel maaien kweke.” Gelukkig verstond hij ’t niet, want ja voor dast ’t weest vat die ’t verkeerd op. Nee, oek weer hele aardige jongens. Er deed oek ’n vrouwtsje met. Phoe, die zag d’r niet verkeerd uut. “Lekker kontsje”, althans dat beweerde Gerard Kokkel. Ik hef daar gien verstand van. Dat had Age oek in de gaten, die was niet bij dat meiske weg te slaan, ouwe charmeur. Maar oek deze wedstried wonnen we met 2-0. De laatste wedstried deed Bartje Mesken niet met. Die moest naar ’t golfterrein in Leeuwarden. Nou daar bist mooi klaar met. De laatste wedstried was teugen de Amsterdammers. Jopie was ’n tikkeltje blesseert. De bovenspier in sien rechterbeen deed zeer. “Ik hef wel wat massage olie”, liet Karst van der Heide met ’n uutgestreken gezicht weten. ’n Hele fles vol en Jopie maar smere. Maar dat spul begon as ’n gek te skuumen. Joop siet op ’t etiket, bleek ’t shampoo te wezen. Ja, dat binne gien grappen meer nou. Sun geintje had Gerard Kokkel oek in de horecagedeelte van ’t stadion. Jan Volbeda ging wat drinken hale bij de bar. We hadden allemaal twee consumptiemuntjes kregen. Jan vroeg wie d’r nog meer wat drinke wuu. “Ikke wel”, riep Gerard. “’n cola graag”, en gaf Jan ’n muntsje. Bij de bar wuuden ze dat muntsje niet annimme. Nog al logisch. Wat bleek, die Kokkel had ’n muntsje van Albert Heijn geven. Dat was lache natuurlijk. Maar afijn de Amsterdammers. Die waren geslepen en daar tuinden wij stelletje boerelullen in. Su lieten ons eerst komme en dan vliegensvlug d’r uut en knalle vanaf 15 meter. Binnen no time stonden we met 0-2 achter. Zij gingen toen verdedigen en we kwamen d’r niet deur. Ja één doelpunt van Piet Kuiken, maar dat werd afkeurt. Nou ja, we werden toch nog groepswinnaar en dat is toch wel ’n prestatie vonden we zelf. Nee, gien beker helaas. D’r waren gien priezen.

Na afloop even douchen, maar dat was ’t enigste minpuntsje. Te weinig douchecabines. Ja, Age wuu wel bij dat Ghanese vrouwtsje douchen, maar dat hewwe maar niet toestaan. Daar komt niks gien goeds van. Hierna was er in ’t restaurant ’n Chinese maaltied. Bijzonder lekker. O ja, oek nog even met Sonny Silooy op de foto. Deze speulde vroeger bij Ajax en is ambassadeur voor Walking Footbal. Jopie kon de vader van Sonny heel goed vanuut de muziekwereld. Dan hef je wat voor.

Woensdag weer trainen op ’t veld van fc Harlingen. Op vrijdag 5 oktober staat er weer ’n nieuw toernooi voor de deur. Deze keer in Almelo. Ja su kom je nog ’s ergens. De opstelling was Piet Kuiken, Bart Mesken, Wiep van der Meulen, Jan Volbeda, Karst van der Heide, Age Tichelaar, Joop Sopacua en ondergetekende. Romke Keur, Gerard Schuil en Siem Rumping (deze week nieuw) speulden bij de Friese Oldstars omdat die te weinig voetballers hadden. Al met al kanne we stelle dat dit ’n perfect georganiseerd toernooi was. De Leeuwarders verdiene dan oek ’n pluumke. Dit was weer ’n UP date.

Walking Footballers Oldstars de Ouwe Seunen presteerden zeer goed op Havenstadtoernooi Rotterdam

De Oldstars Ouwe Seunen waren vrijdag 7 september uitgenodigd om deel te nemen aan het Havenstadtoernooi Oldstars toernooi. Hieronder het verslag van 1 van de deelnemers:

HARLINGEN – Om 6.00 uur ’s morgens vertrokken we met acht speulers naar Rotterdam. Piet Kuiken was er al één dag eerder om de boel te verkennen. Vroeg weg om de files te ontwieken. ’t Liep as ’n trein en iedereen had d’r zin in. Om kwart voor negen waren we d’r al. De verwachte files bleven uut. “Hadden we oek wel ’n uur later weg kannen”, zei Gerard Kokkel. “Had ik nog lekker ’n uur slape kannen.” Omdat we bij Rotterdam ’n afslag misten, moesten we deur de stad. Oek wel leuk want wanneer kom je op de Coolsingel. Guus van Hurck zag ’n winkel met shirts en broeken, 50 procent korting en wuu d’r heen. “Bist belazert, kope doest maar in Harlingen.” Eindelijk waren we d’r.

’t Was al ’n drukte van belang. Dertig teams die met deden. D’r waren oek ’n paar Molukse teams bij. Nou dat was natuurlijk in ’t straatsje van Jopie Supacua. “Mien vrienden”, schreeuwde hij ’t uut. Er kwam zelfs één bij ons de kleedkamer in. Vast om te spioneren. We hewwe ‘m geliek weg stuurt. “Oplazere anders zette we die in dien blote kont onder de douche” en dat hielp. Ja sorry, dan mut je hard weze.

Eindelijk de eerste wedstried. We begonnen veul te slap en stonden al gauw met 0-2 achter. Feller speule en op de man, liet routinier Romke Keur wete. Dat hielp en even later was de stand geliek en scoorde Jopie en Gerard Kokkel nog even twee goals. Uuteindelijk werd ’t 5-3 voor ons. De eerste klap was ’n daalder waard. Waren d’r oek supporters, vrage jumme je af. D’r suu ’n bus met 60 man komme. Maar op de Afsluitdijk kregen ze ’n oververhitte motor en moesten onverrichter zaken weer naar huus toe. Althans dat waren de berichten, als ik lieg lieg ik in commissie. Maar kiek wie stond daar op ’n gegeven moment langs de lijn, oud-Harlinger Peter Helvrich. Nu woonachtig in Beverwijk of IJmuiden, hou mij te goede. Hij had beloofd te kommen en het woord houden. Bedankt Peter seun voor dien morele steun. Oek familie van Piet Kuiken, echtgenote Truus, schoonzoon en kleinkind waren aanwezig. Piet het nog nooit su goed voetbalt, hij wuu de familie natuurlijk even wat laten sien. As je an de etenstafel sitte op te skeppen, mut je dat wel waarmake.

We speulden de tweede wedstried 1-1, maar revancheerden ons later weer deur van Telstar te winnen. Toen kwam Feyenoord. Ze kregen in de eerste helft gien poot an de grond. Dat irriteerde de heren en su begonnen over ’n cornerbal te zeiken. Dat skoot de scheidsrechter in ’t verkeerde keelgat en hij trok de rode kaart, vertrekke seun. De Rotterdammers zetten twee man constant voor de goal, d’r was natuurlijk gien deurkommen an. Wel scoorden zij twee keer vanaf de middellijn in ons leegstaande doel. Nou ja, we verloren deze wedstried maar hewwe toch lekker speult.

We moesten nog ’n keer teugen Enkhuizen en Katwijk die we allebei wonnen. Hier deur eindigden we op de tweede plaats. Om eerlijk te seggen waren we daar best trots op. Jopie Supacua speulde voor ’t eerst met en deed ’t heel knap. Hij mut nog even an onze spelstijl wenne. Met name ’t hardlope, maar dat lere we ‘m op de trainingen wel af.

Donderdag 27 september is ’t volgende toernooi in ’t Cambuurstadion en gaan we ons beste beentje weer voorzetten. As d’r nog meesen binnen die dinke, miskien is dit oek wel wat voor mij, kom langs en doen even met. ’t Is ’n hele gezellige ploeg. Woensdagmorgen om 9.30 uur in de kantine van fc Harlingen. Alles is vrijblijvend.

U.P. Date.

De Walking Footballers beginnen a.s. woensdag weer te trainen

Voor de Walking Footballers “Oldstars Ouwe Seunen” komt ook een einde aan de zomerstop. Woensdag 29 augustus pikt Marcel Frankena de trainingen weer op bij fc Harlingen.  En dat is maar goed ook want op 7 september staat er een groot toernooi op de agenda.

Als vanouds beginnen de Oldstars eerst met hun bakje koffie en ongetwijfeld rollen de vakantieverhalen dan over de tafel. Daarna omkleden en vanaf 10.00 uur wordt er weer serieus getraind. Ze mutte wel fit weze want De Oldstars Ouwe Seunen zijn namelijk op vrijdag 7 september uitgenodigd om deel te nemen aan het Havenstad Oldstars-meeting. Stichting Feijenoord OldStars en het Nationaal Ouderenfonds organiseren de eerste editie van een Havenstad OldStars-meeting. Een evenement dat in het kader staat van de Wereldhavendagen. Het thema van deze havendagen is Energize en onder dit thema komen verschillende OldStars-teams bij elkaar om onderlinge potjes te spelen (zes tegen zes). Dit evenement wordt op het recent in gebruik genomen Sportpark Olympia te Rotterdam, onder de rook van De Kuip, georganiseerd.
Tijdens deze meeting, waarin de voetballers het op sportieve wijze tegen elkaar opnemen, komen drie categorie verenigingen samen voor het bemachtigen van de wisseltrofee. Er is een categorie voor gevorderde teams, voor teams uit de Havensteden en voor de beginnende Walking Football-spelers. Een zeer bijzondere dag dus voor de Oldstars Ouwe Seunen uit Harlingen.

Elke 60-plusser mag zich overigens bij de groep aansluiten. De groep is al behoorlijk gegroeid en elke week sluiten er meer 60-plussers aan. Kijk hier voor meer informatie of nog beter, kom lekker een keer meedoen!

Bijna zomerstop voor de Walking Footballers “Oldstars Ouwe Seunen”

De Walking Footballers “Oldstars Ouwe Seunen” beginnen bijna aan de zomerstop. Woensdag 18 juli zal de laatste training zijn op de velden van fc Harlingen. En dan kunnen ook deze Ouwe Seunen genieten van een paar weken zomerstop. Eind augustus zullen de Oldstars de trainingen weer oppikken bij fc Harlingen want op 7 september staat er een groot toernooi op de agenda.

De Oldstars Ouwe Seunen zijn namelijk op vrijdag 7 september uitgenodigd om deel te nemen aan het Havenstad Oldstars-meeting. Stichting Feijenoord OldStars en het Nationaal Ouderenfonds organiseren de eerste editie van een Havenstad OldStars-meeting. Een evenement dat in het kader staat van de Wereldhavendagen. Het thema van deze havendagen is Energize en onder dit thema komen verschillende OldStars-teams bij elkaar om onderlinge potjes te spelen (zes tegen zes). Dit evenement wordt op het recent in gebruik genomen Sportpark Olympia te Rotterdam, onder de rook van De Kuip, georganiseerd.

Tijdens deze meeting, waarin de voetballers het op sportieve wijze tegen elkaar opnemen, komen drie categorie verenigingen samen voor het bemachtigen van de wisseltrofee. Er is een categorie voor gevorderde teams, voor teams uit de Havensteden en voor de beginnende Walking Football-spelers. Een zeer bijzondere dag dus voor de Oldstars Ouwe Seunen uit Harlingen.

Maar eerst is er de zomerstop en na deze welverdiende vakantie zullen de Ouwe Seunen eind augustus de wekelijkse trainingen onder leiding van Marcel Frankena weer op gaan pakken bij fc Harlingen. En elke 60-plusser mag zich hierbij aansluiten. De groep is al behoorlijk gegroeid en elke week sluiten er meer 60-plussers aan. Kijk hier voor meer informatie of nog beter, kom lekker een keer meedoen!

Sponsoren