Walking Footballers Oldstars de Ouwe Seunen presteerden zeer goed op Havenstadtoernooi Rotterdam
Laatste nieuws Heb je iets te melden of wil je een verslag sturen?
Klik hier voor meer informatie
20sep
Einde bekeravontuur voor fc Harlingen 1

Na de nederlaag van afgelopen zondag thuis tegen Dronrijp, kan… lees verder

20sep
Foto’s JO11-1 en JO17-1

Afgelopen zaterdag zijn er prachtige foto's gemaakt door P. IJdema.… lees verder

19sep
Keeperstraining van start

Deze week gaan de keeperstrainingen bij de jeugd van start.… lees verder

meer nieuws

Walking Footballers Oldstars de Ouwe Seunen presteerden zeer goed op Havenstadtoernooi Rotterdam

De Oldstars Ouwe Seunen waren vrijdag 7 september uitgenodigd om deel te nemen aan het Havenstadtoernooi Oldstars toernooi. Hieronder het verslag van 1 van de deelnemers:

HARLINGEN – Om 6.00 uur ’s morgens vertrokken we met acht speulers naar Rotterdam. Piet Kuiken was er al één dag eerder om de boel te verkennen. Vroeg weg om de files te ontwieken. ’t Liep as ’n trein en iedereen had d’r zin in. Om kwart voor negen waren we d’r al. De verwachte files bleven uut. “Hadden we oek wel ’n uur later weg kannen”, zei Gerard Kokkel. “Had ik nog lekker ’n uur slape kannen.” Omdat we bij Rotterdam ’n afslag misten, moesten we deur de stad. Oek wel leuk want wanneer kom je op de Coolsingel. Guus van Hurck zag ’n winkel met shirts en broeken, 50 procent korting en wuu d’r heen. “Bist belazert, kope doest maar in Harlingen.” Eindelijk waren we d’r.

’t Was al ’n drukte van belang. Dertig teams die met deden. D’r waren oek ’n paar Molukse teams bij. Nou dat was natuurlijk in ’t straatsje van Jopie Supacua. “Mien vrienden”, schreeuwde hij ’t uut. Er kwam zelfs één bij ons de kleedkamer in. Vast om te spioneren. We hewwe ‘m geliek weg stuurt. “Oplazere anders zette we die in dien blote kont onder de douche” en dat hielp. Ja sorry, dan mut je hard weze.

Eindelijk de eerste wedstried. We begonnen veul te slap en stonden al gauw met 0-2 achter. Feller speule en op de man, liet routinier Romke Keur wete. Dat hielp en even later was de stand geliek en scoorde Jopie en Gerard Kokkel nog even twee goals. Uuteindelijk werd ’t 5-3 voor ons. De eerste klap was ’n daalder waard. Waren d’r oek supporters, vrage jumme je af. D’r suu ’n bus met 60 man komme. Maar op de Afsluitdijk kregen ze ’n oververhitte motor en moesten onverrichter zaken weer naar huus toe. Althans dat waren de berichten, als ik lieg lieg ik in commissie. Maar kiek wie stond daar op ’n gegeven moment langs de lijn, oud-Harlinger Peter Helvrich. Nu woonachtig in Beverwijk of IJmuiden, hou mij te goede. Hij had beloofd te kommen en het woord houden. Bedankt Peter seun voor dien morele steun. Oek familie van Piet Kuiken, echtgenote Truus, schoonzoon en kleinkind waren aanwezig. Piet het nog nooit su goed voetbalt, hij wuu de familie natuurlijk even wat laten sien. As je an de etenstafel sitte op te skeppen, mut je dat wel waarmake.

We speulden de tweede wedstried 1-1, maar revancheerden ons later weer deur van Telstar te winnen. Toen kwam Feyenoord. Ze kregen in de eerste helft gien poot an de grond. Dat irriteerde de heren en su begonnen over ’n cornerbal te zeiken. Dat skoot de scheidsrechter in ’t verkeerde keelgat en hij trok de rode kaart, vertrekke seun. De Rotterdammers zetten twee man constant voor de goal, d’r was natuurlijk gien deurkommen an. Wel scoorden zij twee keer vanaf de middellijn in ons leegstaande doel. Nou ja, we verloren deze wedstried maar hewwe toch lekker speult.

We moesten nog ’n keer teugen Enkhuizen en Katwijk die we allebei wonnen. Hier deur eindigden we op de tweede plaats. Om eerlijk te seggen waren we daar best trots op. Jopie Supacua speulde voor ’t eerst met en deed ’t heel knap. Hij mut nog even an onze spelstijl wenne. Met name ’t hardlope, maar dat lere we ‘m op de trainingen wel af.

Donderdag 27 september is ’t volgende toernooi in ’t Cambuurstadion en gaan we ons beste beentje weer voorzetten. As d’r nog meesen binnen die dinke, miskien is dit oek wel wat voor mij, kom langs en doen even met. ’t Is ’n hele gezellige ploeg. Woensdagmorgen om 9.30 uur in de kantine van fc Harlingen. Alles is vrijblijvend.

U.P. Date.

De Walking Footballers beginnen a.s. woensdag weer te trainen

Voor de Walking Footballers “Oldstars Ouwe Seunen” komt ook een einde aan de zomerstop. Woensdag 29 augustus pikt Marcel Frankena de trainingen weer op bij fc Harlingen.  En dat is maar goed ook want op 7 september staat er een groot toernooi op de agenda.

Als vanouds beginnen de Oldstars eerst met hun bakje koffie en ongetwijfeld rollen de vakantieverhalen dan over de tafel. Daarna omkleden en vanaf 10.00 uur wordt er weer serieus getraind. Ze mutte wel fit weze want De Oldstars Ouwe Seunen zijn namelijk op vrijdag 7 september uitgenodigd om deel te nemen aan het Havenstad Oldstars-meeting. Stichting Feijenoord OldStars en het Nationaal Ouderenfonds organiseren de eerste editie van een Havenstad OldStars-meeting. Een evenement dat in het kader staat van de Wereldhavendagen. Het thema van deze havendagen is Energize en onder dit thema komen verschillende OldStars-teams bij elkaar om onderlinge potjes te spelen (zes tegen zes). Dit evenement wordt op het recent in gebruik genomen Sportpark Olympia te Rotterdam, onder de rook van De Kuip, georganiseerd.
Tijdens deze meeting, waarin de voetballers het op sportieve wijze tegen elkaar opnemen, komen drie categorie verenigingen samen voor het bemachtigen van de wisseltrofee. Er is een categorie voor gevorderde teams, voor teams uit de Havensteden en voor de beginnende Walking Football-spelers. Een zeer bijzondere dag dus voor de Oldstars Ouwe Seunen uit Harlingen.

Elke 60-plusser mag zich overigens bij de groep aansluiten. De groep is al behoorlijk gegroeid en elke week sluiten er meer 60-plussers aan. Kijk hier voor meer informatie of nog beter, kom lekker een keer meedoen!

Bijna zomerstop voor de Walking Footballers “Oldstars Ouwe Seunen”

De Walking Footballers “Oldstars Ouwe Seunen” beginnen bijna aan de zomerstop. Woensdag 18 juli zal de laatste training zijn op de velden van fc Harlingen. En dan kunnen ook deze Ouwe Seunen genieten van een paar weken zomerstop. Eind augustus zullen de Oldstars de trainingen weer oppikken bij fc Harlingen want op 7 september staat er een groot toernooi op de agenda.

De Oldstars Ouwe Seunen zijn namelijk op vrijdag 7 september uitgenodigd om deel te nemen aan het Havenstad Oldstars-meeting. Stichting Feijenoord OldStars en het Nationaal Ouderenfonds organiseren de eerste editie van een Havenstad OldStars-meeting. Een evenement dat in het kader staat van de Wereldhavendagen. Het thema van deze havendagen is Energize en onder dit thema komen verschillende OldStars-teams bij elkaar om onderlinge potjes te spelen (zes tegen zes). Dit evenement wordt op het recent in gebruik genomen Sportpark Olympia te Rotterdam, onder de rook van De Kuip, georganiseerd.

Tijdens deze meeting, waarin de voetballers het op sportieve wijze tegen elkaar opnemen, komen drie categorie verenigingen samen voor het bemachtigen van de wisseltrofee. Er is een categorie voor gevorderde teams, voor teams uit de Havensteden en voor de beginnende Walking Football-spelers. Een zeer bijzondere dag dus voor de Oldstars Ouwe Seunen uit Harlingen.

Maar eerst is er de zomerstop en na deze welverdiende vakantie zullen de Ouwe Seunen eind augustus de wekelijkse trainingen onder leiding van Marcel Frankena weer op gaan pakken bij fc Harlingen. En elke 60-plusser mag zich hierbij aansluiten. De groep is al behoorlijk gegroeid en elke week sluiten er meer 60-plussers aan. Kijk hier voor meer informatie of nog beter, kom lekker een keer meedoen!

Oude tijden herleven tijdens Walking Football

Woensdagmorgen vond een primeur plaats voor voetballend Harlingen. Het fenomeen ‘Walking Football’ deed op het sportpark van onze eigen fc Harlingen aan de Vierkantsdijk zijn intrede. Het Walking Football is in Engeland ontstaan en overgewaaid naar het Europese vasteland. In diverse landen waaronder Nederland wordt het met veel enthousiasme uitgevoerd en nu dan ook in Harlingen. Een en ander is tot stand gekomen door de gemeente Harlingen, Stijn Kooiman Buurt en Sportcoache, assistent-trainer Marleen Bergsma, Harlinger Sportpromotion, stichting Cambuur verbind, Ouderenfonds en fc Harlingen.

Om 9.45 uur heette voorzitter Sandra de Melker van de fc Harlingen iedereen van harte welkom op deze eerste clinic. In het bijzonder de mannen van Cambuur, die de helpende hand uitstaken om een en ander in goede banen te leiden. Onder de koffie met cake sprak oud-voetballer Jaap Balk ook een woordje. “Ook bij Cambuur zijn we in 2014 met Walking Football begonnen”, zei Balk. “In het begin werd er wat lacherig over gedaan en melden er zich vier mannen aan. Intussen zitten we nu op 40 voetballers en hebben we in principe een stop ingesteld. Er zijn heel weinig afvallers. Inmiddels wordt er in de provincie Friesland steeds meer gespeeld o.a. in Heerenveen, Sneek, Zwaagwesteinde, Irnsum, Bolsward, Leeuwarden enzovoort.” Verder haalde hij nog wat herinneringen op uit het verleden toen hij nog bij Friesland speelde en ook de wedstrijden tegen vv Harlingen nog vers in het geheugen lagen. Het balklandbrugje is bij hem altijd bijzonder geweest. En ook het feit dat Harlingen vele goede voetballers heeft voortgebracht, deed het goed bij de aanwezige ouwe Seunen. Namen als onder anderen Johnny Ligthart en Jetze Pascal werden genoemd. Maar ook de Noordelijke derby om de KNVB beker in 1965 met o.a. Piet Kuiken, Nico Beuker en met Arie Haan, Johan Derksen enz. waren machtige tijden. Ook de aanwezige oud-scheidsrechter Johan Erents werd nog even genoemd. “Wij hebben veel aan Erents gehad. Het was een open en eerlijke scheidsrechter”, prees de oud-voetballer van Friesland hem. Uiteraard kwam de opmerking van een ouwe seun uit de groep: “Hoe veul hewwe jumme hem toen betaald.” Het tekende de prettige onderlinge sfeer op deze morgen.

Maar om half elf gingen de mannen naar het veld. Na enige uitleg van leider Marcel Frankena over de te volgen strategie, werd gestart met een uitgebreide warming up. Daarna werden onderlinge partijtjes gespeeld. Hoewel de conditie nog voor verbetering vatbaar is, was de techniek nog steeds zichtbaar. Zowel de Cambuurspelers als de Harlingers. Met name Berend Visser dartelde als een jong veulen over het veld. Maar ook Piet Kuiken en Karst van der Heide waren hun stiftballen en slidings nog niet verleerd. Age Tichelaar toonde zijn spelinzicht. Het mooie van het spel is, dat alles in een aanvaardbaar tempo wordt gespeeld. De mannen hadden er duidelijk plezier in en dat is de bedoeling ook van het spelletje.
“Er ontstaan nieuwe vriendschappen”, liet coördinator Jens Dijkstra weten. “Het sociaal gebeuren is heel belangrijk. Ook de mooie verhalen van vroeger dragen hieraan bij.” Na afloop van het veldspel nam wethouder Harry Boon nog even het woord. Hij noemde het een fantastisch initiatief. “Als gemeente stimuleren wij het dat ouderen in beweging zijn. Ik hoop dat de groep nog verder zal uitgroeien. Heel veel succes.”

Na een verfrissende douche kon er geluncht worden en was de tafel gedekt met erwtensoep, broodjes en Jus de Orange, aangeboden door de Plus Harlingen.

Woensdag 4 april om 9.30 uur gaat men weer van start. Mensen die nog mee willen doen, kunnen zich ter plaatse aanmelden bij Berend Visser.

Foto’s van het Walking Football zie je hier.

Walking Football op de Vierkantsdijk

Hadden we al een 60+ Copinikaatspartij, nu komt er wederom een waar sportgebeuren voor de Harlinger 60-plussers. fc Harlingen start op woensdag 28 maart met Walking Football!

Van 28 maart tot en met 18 juli zal er op de woensdagen worden gespeeld en wel van 10.00 uur tot 11.00 uur. Natuurlijk is iedereen welkom en men kan zich opgeven bij Berend Visser of bij fc Harlingen. De opgaveformulieren liggen in de kantine. Er zijn al verschillende 60-plussers bereid gevonden van de fc Harlingen om mee te doen waaronder onder andere Berend Visser, Wiebe van Dijk, Piet Kuiken, Karst v.d. Heide, Haico, de Pingelaar, Wouters en Henk Hobma. Ook Klaas v.d. Hoek is van de partij en zal weer strooien met pasjes buitenkantje rechts.

Maar wat is het nu precies, dat Walking Football. Met Walking Football (Wandel Voetbal) krijgen 60-plussers die mede door de vermindering van soepelheid niet kunnen deelnemen aan het traditionele voetbal, weer de kans om een balletje te trappen. Er wordt op een klein veld met kleine doelen gespeeld, zonder keepers. Er wordt niet gerend. Er mogen geen slidings gemaakt worden; er zijn geen keepers; er wordt zonder buitenspel gevoetbald. De bal mag niet boven heuphoogte komen. Zeuren en sjanteren mag dan weer wel! Het fysieke karakter van voetbal maakt plaats voor een rustige vorm van bewegen en middels deze voetbalvorm wordt het voor velen makkelijker om een leven lang van voetbal te kunnen blijven genieten.

Een bekende “Walking Footballer” is Sjaak Swart. Op Youtube zijn er filmpjes te zien waarbij hij onder andere met Freek de Jonge en Guus Hiddink speelt. Het is zeker de moeite waard voor eventuele deelnemers om hier even naar te kijken. Fc Harlingen gaat dit organiseren samen met de KNVB en de buurtsportcoach van de gemeente Harlingen. Dit project wordt ondersteund door de stichting sportpromotie Harlingen. Fysio praktijk Rozengracht zal zijn bijdrage leveren door de deelnemers zo nodig te begeleiden en door een fit test bij hen af te nemen.

Elke woensdagochtend dienen de spelers om 9.00 uur aanwezig te zijn voor de broodnodige uitleg en natuurlijk een bakje koffie. Om 09.45 uur wordt er omgekleed waarna er van 10.00 uur tot 11.00 uur getraind wordt. Na de training kan er onder het genot van een bakje koffie nagepraat worden. Dus 60-plussers, kom van de stoel af, geef je op en start met het Walking Football bij fc Harlingen. Kijk hier voor meer informatie

 

Sponsoren