Walking Footballers eindelijk weer van start
Laatste nieuws Heb je iets te melden of wil je een verslag sturen?
Klik hier voor meer informatie
29mei
Walking Footballers eindelijk weer van start

Walking Footballers eindelijk weer van start FC HARLINGEN – Afgelopen… lees verder

20mei
Nieuwe hoofdtrainer fc Harlingen Vrouwen 1

Nieuwe hoofdtrainer fc Harlingen Vrouwen 1 Peter Outhuijse is vanaf… lees verder

18mei
Meisjestraining hervat

De meisjestraining bij fc Harlingen is weer hervat en dit… lees verder

meer nieuws

Walking Footballers eindelijk weer van start

Walking Footballers eindelijk weer van start
FC HARLINGEN – Afgelopen woensdag om 10.00 uur mochten de Walking Footballers eindelijk weer de ‘wei’ in. Hoewel de kleedgelegenheid, douches en kantine nog gesloten waren, kon er toch weer onder leiding van trainer Marcel Frankena getraind worden. Het was acht weken geleden dat de meeste mannen elkaar hadden gezien…

Aangezien Wiep van der Meulen één dag eerder zijn verjaardag vierde, trakteerde hij verrassend genoeg niet op appeltaart maar op mondkapjes. Terwijl de vrijwilligers van fc Harlingen druk waren met de renovatie van de kantine, waren de voetballers bezig met diverse bal- en technische oefeningen op het veld. Dit uiteraard op anderhalve meter afstand. Om 11.00 uur vond trainer Marcel dat het genoeg was en ging ieder weer zijn weg.

Foto’s van de training zie je hier

Wel had de trainer nog een vervelend bericht, aangezien hij stopt met het geven van trainingen. Marcel kan een vaste baan krijgen voor drie dagen in de week. “En dat kan ik, vooral in deze moeilijke tijd, niet laten lopen”, liet hij weten. Hoewel iedereen daar begrip voor kon opbrengen, bracht deze mededeling toch een schok in de groep. Marcel is een uitstekende trainer, met het nodige gevoel voor humor. Met andere woorden hij paste uitstekend tussen de Ouwe Seunen die hem ongetwijfeld gaan missen. Toch heeft hij een waardige opvolger naar voren geschoven die bij afwezigheid van Marcel al eens trainingen in Harlingen heeft gegeven namelijk Patrick Oosting. Een goed alternatief, daar was iedereen het over eens.

Foto’s: E.c.A. Tekst: Ubbo Posthuma

Indoor Walking Football tournament fc Harlingen.

Indoor Walking Football tournament fc Harlingen.

Zaterdag 15 februari zal voor de tweede maal het Walking Football zaalvoetbaltoernooi in de Waddenhal gehouden worden. Deelnemende teams zijn fc Harlingen 1, fc Harlingen 2, Weinstube, Old Stars Cambuur, Old Stars Middelsee en ’t Waadhoekje.

Vanaf 16.00 uur worden de teams ontvangen met een bakje koffie en vanaf 16.45 uur worden de eerste wedstrijden gespeeld. De wedstrijden duren 13 minuten waarbij de laatste om 19.00 uur gespeeld wordt. De entree is gratis en iedereen is van harte welkom!

Walking Footballers gooien met ballen

Walking Footballers gooien met ballen
HARLINGEN – De Walking Footballers hadden afgelopen woensdagmorgen de laatste training van dit jaar en hebben van trainer Marcel Frankena tot woensdag 8 januari vrijaf gekregen. Toch kwamen ze s ’middags met partners nog even bij elkaar voor een gezellig samenzijn bij Jeu de Boulesvereniging Boulegoed in Harlingen.

Tekst: Ubbo Posthuma, Foto: Rommy Jutstra

Annemarie Rietman van Boulegoed heette de uit 29 personen bestaande groep hartelijk welkom en liet in korte bewoordingen weten hoe de spelregels moesten worden gehanteerd. Inmiddels waren de wedstrijd schema’s klaar en kon iedereen zijn of haar boules partner opzoeken.

Er werden drie rondes gespeeld. Na een korte pauze ronde twee ook weer drie keer. Sommigen staken er met kop en schouders bovenuit, al kwam de factor geluk ook wel om de hoek kijken. Romke Keur was aardig op dreef en wist sommige ballen op miraculeuze wijze te rollen. Maar ook Joop Sopacua deed niet voor Romke onder. Gerard Schuijl bracht zijn tegenstanders soms tot wanhoop. Hij vergaarde veel punten. Jan Toering gooide sommige ballen zo met brute kracht, dat deelnemers die per ongeluk in de vuurlinie stonden voor hun leven moesten springen. Na de tweede ronde was het tijd voor een koud buffet. Heerlijke salades werden door Oege Kingma en zijn zoon gebracht en dan weet je dat het smullen wordt. Tussen de bedrijven door werd Sita Visser door Ubbo Posthuma nog even in de bloemetjes gezet. Zij was op deze dag jarig en werd door allen luid toegezongen.

De laatste en beslissende ronde. Het kon alle kanten nog op. Jan Willem van Veenendaal, normaal één van de beteren, liet het nu wat afweten. Mogelijk speelde de ‘s morgens verorberde oliekoeken die Romke Keur vanuit Bolsward had meegebracht, hem parten. Siem Rumping, vorig jaar nog winnaar, had zijn dag niet. Zijn gedachten waren blijkbaar al bij zijn verjaardag die één dag later zou plaats vinden. In tegenstelling tot zijn echtgenote Ella die behoorlijk op dreef was. Ook Max van der Broek kon geen potten breken, hij kwam vanuit Leeuwarden in het boerenprotest terecht en moest zich haasten om op tijd te zijn. Dit ging wellicht ten koste van zijn concentratie. Daar en tegen kwam Joop Sopacua sterk opzetten en vergaarde menig puntje.

Uiteindelijk kon de stand worden opgemaakt en de prijzen verdeeld worden. Allereerst werd een beschikbaar gestelde fles champagne door Ubbo uitgereikt aan de charmantste en sierlijkste speelster namelijk Annemarie Sopacua. De prijs, een fles wijn voor de beste man, ging geheel terecht naar Gerard Schuijl. “Ik had het wel verwacht”, zei Schuijl ietwat opschepperig. Een fles wijn voor de beste vrouw kwam ten goede aan Ella Rumping. De beste tweede man was Joop Sopacua. Hoewel hij geen alcohol drinkt werd de fles wijn toch onder dank in ontvangst genomen. Beste tweede vrouw was Geertje van Veenendaal en ook zij ontving een fles wijn. Dan waren er nog de poedelprijzen. Bij de mannen was deze voor Jan Toering. Bij de dames Marietje Beuker. Ook allebei een fles wijn. De wijnen werden gesponsord door Bart Mesken, die door werkomstandigheden helaas niet aanwezig kon zijn.
Al met al een gezellig en leuke middag/avond die zeker voor herhaling vatbaar is. Dank gaat uit naar het bestuur van Boulegoed en barpersoneel Karel en Adrie Visser voor de goede verzorging.

Nieuwe trainingspakken voor de Ouwe Seunen

Nieuwe trainingspakken voor de Ouwe Seunen

De mannen van walking football zijn onlangs in nieuwe trainingspakken gestoken. Hoewel zij de outfit zelf hebben betaald, heeft Mesken Bouw een duit in het zakje gedaan door te sponseren. De Ouwe Seunen (de tekst die achterop staat) staan er nu netjes op. Ze zijn de Harlinger walking footballers herkenbaar bij de verschillende toernooien in het land.

Walking football

Staande vlnr: Marcel Frankena (trainer), Romke Keur, Berend Visser, Piet Kuiken, Taeke Koster, Follie Bijlsma, Jappie Poortstra, Gerard Schuijl, Martien Haak, Wiep van der Meulen, Nico Beuker, Klaas van der Hoek, Jan Toering, Jos Poos en Stijn Kooijman. Zittend vlnr Karst van der Heide, Ludwig Seerden, Simon de Groot, Siem Rumping, Ubbo Posthuma, Jan Willem van Veenendaal, Age Tichelaar, Joop Sopacua, Jan Volbeda, Guus van Hurck en Max van der Broek. Niet op de foto: Ton Damsma, Bart Mesken, Harry Greve, Frans Hoekstra, Wiebe van Dijk en Fedde van der Tol. (Foto: HC – Joachim de Ruijter)

De afgelopen jaren is Old Stars Walking Football uitgegroeid tot een bekende, populaire spelvorm in heel Nederland met inmiddels 352 teams. Ook OldStars-ambassadeur Sjaak Swart is razend enthousiast. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich op de leeftijdsgroep 60+. Ook in het buitenland weet men intussen wat walking football is en ook daar worden diverse toernooien gehouden en komt het regelmatig tot een internationaal treffen.

Naast de reguliere trainingen doen ook de Harlingers met enige regelmaat mee aan toernooien, bijvoorbeeld in Leeuwarden en Amsterdam. Onlangs ontving men nog een uitnodiging voor een toernooi op Mallorca dat volgend jaar wordt gehouden. Bijna iedere maand komt er wel een nieuw lid bij, zodat het Harlinger team inmiddels uit 28 voetballers bestaat.

Op woensdagmorgen vanaf 10.00 uur wordt er op het fc Harlingen-complex getraind onder leiding van Marcel Frankena. Vooraf wordt in de kantine een kopje koffie gedronken, soms met een traktatie als iemand jarig is geweest. Er heerst een plezierige sfeer waarbij sommigen het af en toe zwaar hebben, vooral ze als uit Franeker of Bolsward komen.

Volgende week woensdag is de laatste training van dit jaar. Om het feestelijk af te sluiten wordt er in de namiddag gezamenlijk jeu de boules gespeeld, waar ook de partners bij aanwezig zijn. Liefhebbers die alles willen weten of ’n keer mee willen doen, zijn van harte welkom.

Walking footballers naar Cambuur-toernooi

Walking footballers naar Cambuur-toernooi

Vorige week vrijdag was ’t weer su ver. ’n Toernooi in Leeuwarden. “Alweer”, verzuchtte Klaas van der Hoek. Nou ja, je traine wekelijks bijna as echte profs, dan wil je dat oek op de velden sien late. D’r waren wat geblesseerden, maar toch nog ’n man of twaalf die zich geroepen voelden om met te doen. Nee, Age Tichelaar deed niet met, had andere verplichtingen liet hij via sien zaakwaarnemer weten.
Door Ubbo Posthuma


Het walking footballteam dat meedeed aan het SC Cambuurtoernooi. Staand vlnr Taeke Koster, Simon de Groot, Wiep van der Meulen, Max van der Broek, Gerard Schuil, Jan Toering en Martien Haak. Zittend vlnr Karst van der Heide, Guus van Hurck, Ubbo Posthuma, Joop Sopacua en Romke Keur.

Cambuur hield dit toernooi omdat de walking football-ploeg zijn 5-jarig lustrum vierde. Om kwart voor twee vertrokken we met drie auto’s vanaf ’t fc Harlingen veld. We moesten naar ’t sportpark Nijland, thuusbasis van vv Leeuwarden Zwaluwen, waar de wedstrieden suuden plaatsviene. Tien over twee op de plek van bestemming. Jongens wat ’n prachtig nieuwe sportaccommodatie. Om je vingers bij af te likken. Boven ’n geweldig grote kantine, nou zeg maar restaurant. We moesten allemaal 15 euro betale. Simon de Groot, geblesseerd en spelleider, zorgde voor de inning van de centen. Hij is oek de enige die daar met om gaan kan. We kregen gratis koffie en fruit. Verder drie bonnen voor frisdrank, patat, ’n snack voor na de wedstrieden en hou je vast… ’n gereserveerde plek in ’t Cambuurstadion voor de wedstried sc Cambuur-Jong AZ.

Voordat we omkleden gingen even ’n toespraakje van de organisatie. Oek Johan Zuidema wudde even voorsteld. Knappe voetballer weest en bij Cambuur, Twente, NEC en Ajax speult. Hij draagt walking football ’n warm harte toe.
Om 15.00 uur begonnen onze wedstrieden. ’t Was weer ouwe jongens krentebrood met de Leeuwarders. Su langzamerhand kan je die knapen allemaal. Zij speulen met maar liefst vijf teams. Wij met twee. De teams waren Terschelling, Waadhoeke 1 en 2, Cambuur 1, 2, 3, 4 en 5, DTD 1 en 2. Jammer dat de ploeg uut Drachten niet kwam opdagen. Dat gooide het programma toch wat in de war.

Uutslagen: Harlingen 1 – Waadhoeke 1: 5-1. Harlingen 1 – Cambuur 2: 2-0. Harlingen 1 – Cambuur 5: 2-0. Harlingen 1 – Cambuur 4: 4-0. Harlingen 1 – Cambuur 1: 0-2.
Harlingen 2 – DTD 1: 2-2. Harlingen 2 – Cambuur 4: 1-0. Harlingen 2 – Cambuur 3: 1-1. Harlingen 2 – Cambuur 2: 2-3.

In de laatste wedstried van Harlingen 1 kwam Taeke Koster ernstig ten val. Hij stapte wat ongelukkig op de bal en kwam op sien skouder terecht. Misselijk van de piene bleef Taeke wel vijf minuten op ’t kunstgras leggen. “Must even ’n foto make late bij ’t MCL”, was de algemene teneur. Maar daar wuu Taeke niet an. Even later weer op de been, maar ’t voetballen was op dat moment voor hem over. (De volgende dag bij de huusdokter: schouder uut de kom weest, beschadiging an de kom en spierverrekking. Voorlopig even ‘rus an’ voor Taeke.)
Allemaal douche en toen weer naar de kantine voor ’n warme hap. Sinterklaas met twee zwarte Pieten kwamen oek nog even langs. Om zes uur kwam weerman Piet Paulusma binnen. “Wat mutte die ouwe seunen hier”, vroeg Piet zich verbaasd af toen die ons zag. Natuurlijk moesten de Harlingers even vol in beeld voor de oant moarn-kreet. Hierna naar ’t Cambuur stadion voor de wedstried Cambuur – Jong AZ. Gezien de stand op de ranglijst ’n makkie voor Cambuur. Maar daar kwam men bedrogen uut. Binnen no-time 0-1 voor de Alkmaarders die prima speulen. Toch kwam Cambuur nog voor de rust langszij en zelfs op voorsprong. Na de rust toch nog wat gevaarlijke aanvallen van AZ, maar toen wudde ’t 3-1 en was ’t gedaan. Mooie winst voor de Leeuwarder club. Zelfs Jan Toering, ’n fervent Heerenveensupporter, moest bekennen dat ’t ’n leuke en spannende wedstried was. “Maar ik blief Heerenveen fan”, lachte Jan.

Om half elf zaten we weer bij moeke de vrouw, terugziend op een goed georganiseerd toernooi. Laat dat maar an de Leeuwarders over.
Volgend jaar september zal Terschelling ’n tweedaags toernooi organiseren. We hewwe d’r nou al zin in.

Sponsoren