Voetvolley bij Walking Football
Laatste nieuws Heb je iets te melden of wil je een verslag sturen?
Klik hier voor meer informatie
04aug
Technische staf A-, B- en JO19 selectie bijeen

Het speerpunt bij fc Harlingen voor seizoen 2020/2021 is een… lees verder

31jul
BHV’ers bij fc Harlingen behalen certificaat online

BHV’ers bij fc Harlingen behalen certificaat online BHV First Aid verzorgt… lees verder

28jul
Voetbal voor alle leeftijden bij fc Harlingen

Voetbal voor alle leeftijden bij fc Harlingen Bij ons kun… lees verder

meer nieuws

Voetvolley bij Walking Football

Patrick Oosting, de nieuwe trainer bij het walking football, had een leuke training voorbereid voor de mannen. Er stond voetvolley op het programma.

Het was afgelopen woensdagochtend erg warm maar ondanks de warmte en de vooraf gemelde waarschuwingen van trainer Patrick omtrent die warmte kwamen er toch behoorlijk wat mannen opdagen. In de kantine konden de mannen nu even niet terecht voor het bakje koffie maar de prachtige overkapping is de perfecte plek om even bij te praten voordat men het veld op gaat. Want bij Walking Football is ook Talking Football een belangrijk aspect!

Trainer Patrick was al druk in de weer om het veld klaar te leggen en toen de mannen exact om 10 uur het veld betraden zagen zij 2 voetvolley netten klaar staan. Maar eerst de warming-up. Want ondanks dat het erg warm was, hebben de spieren deze warming-up wel nodig.

Patrick laat weten het een hele uitdaging te vinden om voor een groep 60 plussers te staan. Die leeftijdsgroep is misschien nog wel het meest kritisch en eigenwijs van alle leeftijdsgroepen waar hij mee werkt. Patrick doet invalwerk bij BOV in Leeuwarden. Verder werkt hij nu 4 dagen in de week als trainer en verzorgt hij trainingen bij SC Cambuur, bv SPORT, de Waadhoeke en bij fc Harlingen. Daarnaast is hij bij Rijperkerk ook nog trainer van JO17.

Het is een leuke groep, die Ouwe Seunen. Ja, ze kunnen wel sjanteren maar er is ook een hoop lol onderling” aldus Patrick. Vandaar het voetvolley die ochtend. Voetvolley is een combinatie van voetbal en volleybal, waarbij je bal niet met de handen mag spelen maar met de voeten. Hierbij ontwikkelen de  spelers hun techniek en het is ook gewoon leuk om te doen. Het zorgt voor ontspanning. Toch is Patrick ook wel blij dat er vanaf woensdag 1 juli ook bij deze leeftijd weer partijtjes gespeeld mogen worden want dat wordt toch wel heel erg gemist. Na het voetvolley volgde de cooling down, werd er opgeruimd en zat de training er alweer op. Op naar volgende week!

Walking Football is een teamsport en zorgt per definitie voor meer sociale contacten. Door samen te voetballen komen 60-plussers met elkaar in contact en blijven ze fitter. Het Walking Football is een perfecte variant voor mensen die lang niet meer gevoetbald hebben of pas op late leeftijd willen beginnen met voetbal. Elke woensdag van 10.00 – 11.00 uur wordt er getraind. Interesse? Neem contact op met Guus van Hurck of kom op woensdag vrijblijvend langs!

Walking Footballers eindelijk weer van start

Walking Footballers eindelijk weer van start
FC HARLINGEN – Afgelopen woensdag om 10.00 uur mochten de Walking Footballers eindelijk weer de ‘wei’ in. Hoewel de kleedgelegenheid, douches en kantine nog gesloten waren, kon er toch weer onder leiding van trainer Marcel Frankena getraind worden. Het was acht weken geleden dat de meeste mannen elkaar hadden gezien…

Aangezien Wiep van der Meulen één dag eerder zijn verjaardag vierde, trakteerde hij verrassend genoeg niet op appeltaart maar op mondkapjes. Terwijl de vrijwilligers van fc Harlingen druk waren met de renovatie van de kantine, waren de voetballers bezig met diverse bal- en technische oefeningen op het veld. Dit uiteraard op anderhalve meter afstand. Om 11.00 uur vond trainer Marcel dat het genoeg was en ging ieder weer zijn weg.

Foto’s van de training zie je hier

Wel had de trainer nog een vervelend bericht, aangezien hij stopt met het geven van trainingen. Marcel kan een vaste baan krijgen voor drie dagen in de week. “En dat kan ik, vooral in deze moeilijke tijd, niet laten lopen”, liet hij weten. Hoewel iedereen daar begrip voor kon opbrengen, bracht deze mededeling toch een schok in de groep. Marcel is een uitstekende trainer, met het nodige gevoel voor humor. Met andere woorden hij paste uitstekend tussen de Ouwe Seunen die hem ongetwijfeld gaan missen. Toch heeft hij een waardige opvolger naar voren geschoven die bij afwezigheid van Marcel al eens trainingen in Harlingen heeft gegeven namelijk Patrick Oosting. Een goed alternatief, daar was iedereen het over eens.

Foto’s: E.c.A. Tekst: Ubbo Posthuma

Indoor Walking Football tournament fc Harlingen.

Indoor Walking Football tournament fc Harlingen.

Zaterdag 15 februari zal voor de tweede maal het Walking Football zaalvoetbaltoernooi in de Waddenhal gehouden worden. Deelnemende teams zijn fc Harlingen 1, fc Harlingen 2, Weinstube, Old Stars Cambuur, Old Stars Middelsee en ’t Waadhoekje.

Vanaf 16.00 uur worden de teams ontvangen met een bakje koffie en vanaf 16.45 uur worden de eerste wedstrijden gespeeld. De wedstrijden duren 13 minuten waarbij de laatste om 19.00 uur gespeeld wordt. De entree is gratis en iedereen is van harte welkom!

Walking Footballers gooien met ballen

Walking Footballers gooien met ballen
HARLINGEN – De Walking Footballers hadden afgelopen woensdagmorgen de laatste training van dit jaar en hebben van trainer Marcel Frankena tot woensdag 8 januari vrijaf gekregen. Toch kwamen ze s ’middags met partners nog even bij elkaar voor een gezellig samenzijn bij Jeu de Boulesvereniging Boulegoed in Harlingen.

Tekst: Ubbo Posthuma, Foto: Rommy Jutstra

Annemarie Rietman van Boulegoed heette de uit 29 personen bestaande groep hartelijk welkom en liet in korte bewoordingen weten hoe de spelregels moesten worden gehanteerd. Inmiddels waren de wedstrijd schema’s klaar en kon iedereen zijn of haar boules partner opzoeken.

Er werden drie rondes gespeeld. Na een korte pauze ronde twee ook weer drie keer. Sommigen staken er met kop en schouders bovenuit, al kwam de factor geluk ook wel om de hoek kijken. Romke Keur was aardig op dreef en wist sommige ballen op miraculeuze wijze te rollen. Maar ook Joop Sopacua deed niet voor Romke onder. Gerard Schuijl bracht zijn tegenstanders soms tot wanhoop. Hij vergaarde veel punten. Jan Toering gooide sommige ballen zo met brute kracht, dat deelnemers die per ongeluk in de vuurlinie stonden voor hun leven moesten springen. Na de tweede ronde was het tijd voor een koud buffet. Heerlijke salades werden door Oege Kingma en zijn zoon gebracht en dan weet je dat het smullen wordt. Tussen de bedrijven door werd Sita Visser door Ubbo Posthuma nog even in de bloemetjes gezet. Zij was op deze dag jarig en werd door allen luid toegezongen.

De laatste en beslissende ronde. Het kon alle kanten nog op. Jan Willem van Veenendaal, normaal één van de beteren, liet het nu wat afweten. Mogelijk speelde de ‘s morgens verorberde oliekoeken die Romke Keur vanuit Bolsward had meegebracht, hem parten. Siem Rumping, vorig jaar nog winnaar, had zijn dag niet. Zijn gedachten waren blijkbaar al bij zijn verjaardag die één dag later zou plaats vinden. In tegenstelling tot zijn echtgenote Ella die behoorlijk op dreef was. Ook Max van der Broek kon geen potten breken, hij kwam vanuit Leeuwarden in het boerenprotest terecht en moest zich haasten om op tijd te zijn. Dit ging wellicht ten koste van zijn concentratie. Daar en tegen kwam Joop Sopacua sterk opzetten en vergaarde menig puntje.

Uiteindelijk kon de stand worden opgemaakt en de prijzen verdeeld worden. Allereerst werd een beschikbaar gestelde fles champagne door Ubbo uitgereikt aan de charmantste en sierlijkste speelster namelijk Annemarie Sopacua. De prijs, een fles wijn voor de beste man, ging geheel terecht naar Gerard Schuijl. “Ik had het wel verwacht”, zei Schuijl ietwat opschepperig. Een fles wijn voor de beste vrouw kwam ten goede aan Ella Rumping. De beste tweede man was Joop Sopacua. Hoewel hij geen alcohol drinkt werd de fles wijn toch onder dank in ontvangst genomen. Beste tweede vrouw was Geertje van Veenendaal en ook zij ontving een fles wijn. Dan waren er nog de poedelprijzen. Bij de mannen was deze voor Jan Toering. Bij de dames Marietje Beuker. Ook allebei een fles wijn. De wijnen werden gesponsord door Bart Mesken, die door werkomstandigheden helaas niet aanwezig kon zijn.
Al met al een gezellig en leuke middag/avond die zeker voor herhaling vatbaar is. Dank gaat uit naar het bestuur van Boulegoed en barpersoneel Karel en Adrie Visser voor de goede verzorging.

Nieuwe trainingspakken voor de Ouwe Seunen

Nieuwe trainingspakken voor de Ouwe Seunen

De mannen van walking football zijn onlangs in nieuwe trainingspakken gestoken. Hoewel zij de outfit zelf hebben betaald, heeft Mesken Bouw een duit in het zakje gedaan door te sponseren. De Ouwe Seunen (de tekst die achterop staat) staan er nu netjes op. Ze zijn de Harlinger walking footballers herkenbaar bij de verschillende toernooien in het land.

Walking football

Staande vlnr: Marcel Frankena (trainer), Romke Keur, Berend Visser, Piet Kuiken, Taeke Koster, Follie Bijlsma, Jappie Poortstra, Gerard Schuijl, Martien Haak, Wiep van der Meulen, Nico Beuker, Klaas van der Hoek, Jan Toering, Jos Poos en Stijn Kooijman. Zittend vlnr Karst van der Heide, Ludwig Seerden, Simon de Groot, Siem Rumping, Ubbo Posthuma, Jan Willem van Veenendaal, Age Tichelaar, Joop Sopacua, Jan Volbeda, Guus van Hurck en Max van der Broek. Niet op de foto: Ton Damsma, Bart Mesken, Harry Greve, Frans Hoekstra, Wiebe van Dijk en Fedde van der Tol. (Foto: HC – Joachim de Ruijter)

De afgelopen jaren is Old Stars Walking Football uitgegroeid tot een bekende, populaire spelvorm in heel Nederland met inmiddels 352 teams. Ook OldStars-ambassadeur Sjaak Swart is razend enthousiast. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich op de leeftijdsgroep 60+. Ook in het buitenland weet men intussen wat walking football is en ook daar worden diverse toernooien gehouden en komt het regelmatig tot een internationaal treffen.

Naast de reguliere trainingen doen ook de Harlingers met enige regelmaat mee aan toernooien, bijvoorbeeld in Leeuwarden en Amsterdam. Onlangs ontving men nog een uitnodiging voor een toernooi op Mallorca dat volgend jaar wordt gehouden. Bijna iedere maand komt er wel een nieuw lid bij, zodat het Harlinger team inmiddels uit 28 voetballers bestaat.

Op woensdagmorgen vanaf 10.00 uur wordt er op het fc Harlingen-complex getraind onder leiding van Marcel Frankena. Vooraf wordt in de kantine een kopje koffie gedronken, soms met een traktatie als iemand jarig is geweest. Er heerst een plezierige sfeer waarbij sommigen het af en toe zwaar hebben, vooral ze als uit Franeker of Bolsward komen.

Volgende week woensdag is de laatste training van dit jaar. Om het feestelijk af te sluiten wordt er in de namiddag gezamenlijk jeu de boules gespeeld, waar ook de partners bij aanwezig zijn. Liefhebbers die alles willen weten of ’n keer mee willen doen, zijn van harte welkom.

Sponsoren