Nieuws Blijf altijd op de hoogte

Zegereeks fc Harlingen 3 eindigt in Sneek

14-05-2018

LSC 1890 4 – fc Harlingen 3

Zondag 6 mei jongstleden moest fc Harlingen 3, na een mooie serie zonder nederlagen, aantreden tegen de jonge ploeg van LSC 1890 4. Want zo oud als de kantine daar is, zo jong was de selectie van de thuisploeg. Fit, snel, kundig en zonder echte zwakke plekken. Echt zo’n team dat de oude ervaren spelers van fc Harlingen 3 normaal gesproken even helemaal scheel tikken. Het was dan ook geheel onverwacht dat de Harlingers na 90 minuten met een 7-4 uitslag van het veld afdropen.

Over de selectie van de fc Harlingen 3 kan veel gezegd worden, maar laten we het er maar bij houden dat er momenteel een kleine harde kern is, met een grote zogenaamde flexibele schil. Niet zo leuk voor de leider, maar soit, er stond weer een team en ditmaal mede dankzij de onvermoeibare Henk Andy. Uiteindelijk waren het Marcel, Daniel, Edwin G en A, Carlo, Joost, Stefan, Anne, Niels, Timo, Jesse en Ronnie die het moesten doen. Nieky en Henk hadden het tasje wel mee, maar alleen Nieky zou uiteindelijk nog wat minuten maken.

Fc Harlingen opende score wel, door een prachtige marsdonna-achtige solo van Ronnie, maar kwam voor de rust wel op een 4-1 achterstand te staan. De 4-2 lag wel voor het oprapen, maar Joost weigerde de bal vanaf elf meter in de touwen te schieten. Afgesproken is dat Edwin van A en Rene boven aan ‘het lijstje’ staan nu, aangezien deze allebei recentelijk de felbegeerde penaltybokaal hebben gewonnen de laatste jaren.

In de rust werd er geluisterd naar Niels, die ons hoop en moed in praatte. En dit leek effect te hebben, want na rust was het wederom Ronnie met een goal 4-2 en revancheerde Joost zich met een fenomenale stift 4-3, waarbij de handjes van beide ploegen op elkaar gingen. Maar het schudde LSC wel wakker, die aan zetten en tot 7-3 uit liepen. Een niet te overbruggen stand. Er werd nog wel een keer gescoord vanuit een mooie combinatie tussen Daan, Edwin van A en Joost. De zwervende Edwin van Alphen nam een heerlijke steekbal van Daan keurig mee in de loop, liep naar de achterlijn en zette voor op Joost die netjes wist af te ronden. Een goal uit het boekje.

Een verliespartij waarbij de Man of the Match-award ging naar een speler die niet gespeeld had. Sjirk was namelijk geblesseerd, maar was toch naar Sneek afgereisd om te kijken en zijn ploeg te voorzien van een welverdiende versnapering. Een geste waarvan menig ander nog iets zou kunnen leren.

Sponsoren