Zeer geslaagd Meisjes Midwinter Toernooi

05-02-2018

fc HARLINGEN – Afgelopen zaterdag organiseerde fc Harlingen als voorbereiding op de tweede competitiehelft, het Meisjes Midwinter Toernooi. Dit toernooi, dat voor de eerste keer werd georganiseerd, is speciaal voor meisjesteams die uitkomen in de MO13 en MO15 categorieën.

Naast de plaatselijke verenigingen zmvv Zeerobben en fc Harlingen deden er ook meisjesteams van sc Bolsward, sc Franeker en V S V`31 van Vlieland mee. Van het laatstgenoemde team deden de speelsters voor het eerst mee aan echte wedstrijden op de vaste wal en werd dit toernooi gebruikt om ervaring op te doen voor de KNVB competitie. Want met ingang van de volgende week startende voorjaarsreeksen gaan zij ook in competitieverband spelen en gezien het vertoonde spel zullen zij hier zeker goed in mee kunnen komen.

Het ochtendprogramma was voor de MO13 teams en naast de teams van sc Bolsward en fc Harlingen deed hier ook het nieuwe MO13 team van Zeerobben mee , welke voor het eerst op het grote veld speelden. En ondanks dat zij nog even moesten wennen aan het grote veld en de andere spelregels die hiervoor gelden wisten zij in al hun wedstrijden goed tegenstand te bieden. De strijd om de eerste plaats in deze groep ging tussen de teams van sc Bolsward MO13-2 en fc Harlingen MO13-1 en in de allerlaatste wedstrijd werd pas beslist welk team op de eerste plaats ging eindigen.
Fc Harlingen moest beslist winnen en dan moest het doelsaldo de doorslag geven en dus werd er vol op de aanval gespeeld. En zoals zo vaak vallen dan de doelpunten aan de andere kant. Sc Bolsward profiteerde volop van de ruimte die er kwam doordat fc Harlingen alles of niets speelde en wist ook de laatste wedstrijd naar zich toe te trekken en werd zo de verdiende winnaar bij de MO13 categorie.

Maar voor er tot de prijsuitreiking werd overgegaan moesten eerst de aanvoerders van alle teams nog even aan de bak voor het onderdeel penalty killing. Hierbij namen de aanvoersters ieder 3 penalty`s op de keeper van fc Harlingen VR 1. De fc Harlingen MO13-1 aanvoerster wist alle 3 de penalty`s te benutten en zo werd deze beker een prooi voor de Harlinger meisjes.
En de prijzen konden dus worden uitgereikt, waarbij er voor de MO13 teams naast vaantjes voor alle speelsters en bekers voor ieder team ook nog een Wisseltrofee was. En deze 1 meter hoge trofee werd aangeboden door Sporthuis A.P. van der Feer uit Bolsward.

Uitslag MO13 teams:
1. Bolsward MO13-2 12 punten 11 voor en 0 tegen.
2. Fc Harlingen MO13-1 9 punten 3 voor en 7 tegen.
3. Zeerobben MO13-1 0 punten 0 voor en 7 tegen.

Penalty Bokaal MO13:
1. Fc Harlingen (Meike Homminga)

In het middagprogramma waren de MO15-1 teams aan de beurt en ook hier werd er verbeten om de hoogste plaats op het ereschavot gestreden. De deelnemende teams gaven elkaar weinig tot niets toe en veelal werden de wedstrijden vaak pas in de laatste minuut of in een enkel laatste seconden van de wedstrijd beslist door een 1-0 overwinning. Wat bij het ene team dan weer voor vreugde zorgde dat deze benauwde overwinning 3 punten opleverde en bij het andere team een teleurstelling opleverde dat in de laatste seconden het verdiende punt alsnog verloren was gegaan en zij met lege handen stonden nu.
En zo`n late treffer kan ook bepalend zijn voor de eindstand, zoals in de wedstrijd Zeerobben MO15-1 tegen Franeker MO15-1 bleek, want doordat Zeerobben in de allerlaatste seconden scoorde en hiermee de wedstrijd met 1-0 wist te winnen, miste Franeker door het mislopen van het punt dat ze bij een gelijkspel hadden behaald de eindoverwinning. En net als bij de MO13 bleef het ook bij de MO15 teams tot aan de laatste wedstrijd spannend welk team er eerste zou worden en hoe de andere prijzen zouden worden verdeeld. Na het laatste fluitsignaal bleek dat Zeerobben MO15-1 de verdiende winnaar was geworden van dit zeer geslaagde toernooi.

Maar voor er tot de prijsuitreiking werd overgegaan, waarbij ook hier voor alle deelneemsters een vaantje en voor ieder team een mooie beker was, moesten ook hier de aanvoerders van de teams zich nog een keer inspannen voor het penalty killing. En de eerste serie bleek dat de aanvoersters van Zeerobben MO15-1 en fc Harlingen MO15-1 er ieder 3 hadden benut en dus gingen zij in de sudden death door tot er een winnaar kwam en dit werd een waren thriller. Penalty nummer 4 beiden mis, penalty 5 beiden raak, penalty 6 beiden raak, penalty 7 mist fc Harlingen en moet Zeerobben weer en met een geplaatste bal in de hoek schiet zij raak en wint daarmee de penalty bokaal.
Waarna tot de prijsuitreiking kon worden over gegaan door voorzitster Sandra de Melker van fc Harlingen. Maar voor zij dit deed bedankte zij eerst haar mede organisatoren Catrinus Bouwhuis en Jan Helvrich, Dirk Hiemstra en de dames van VR 1 voor de wedstrijdleiding en arbitrage, Age Tichelaar en Klaas van Veen voor de velden en hand en spandiensten en de Dames en Heren van de kantine die weer de hele dag iedereen weer van zijn natje en droogje voorzagen.

Uitslag MO15 teams:
1. Zeerobben MO15-1 10 punten 4 voor 0 tegen.
2. Franeker MO15-1 9 punten 5 voor 1 tegen.
3. Fc Harlingen MO15-1 4 punten 1 voor 2 tegen.
4. V S V 31 MO15-1 3 punten 1 voor 6 tegen.
5. Zeerobben MO15-2 2 punten 0 voor 2 tegen.

Penalty Bokaal MO15:
1. Zeerobben MO15-1

Al met al een zeer geslaagde dag en zeker voor herhaling vatbaar! ’s Middags zijn er foto’s gemaakt bij de MO15 en die zie je hier