Warga wint fysieke krachtmeting

21-09-2020

Warga wint fysieke krachtmeting

fc Harlingen JO13-1 heeft in de bekerronde laten zien dat zij hun mannetje staan en hebben uitstekende resultaten geboekt met goed samenspel. Helaas kwamen ze een doelpunt te kort om door te gaan in het bekertoernooi. Hopelijk kunnen de jongens deze lijn doorzetten in hun eerste competitiewedstrijd.

Op deze prachtige na zomerdag begint de competitie van onze jongens uit tegen SJO Warga. Warga SJO zoekt direct het fysieke duel op met onze jongens en spelen compact. Hierdoor zijn de ruimtes om te voetballen klein. fc  Harlingen heeft grote moeite om zich hier uit te voetballen en gaat mee in de fysieke krachtmeting van Warga. Hierdoor raken ze verstikt in het fysieke “spinnenweb” van de tegenstander en heeft de tegenstander volledige macht op het spel van fc Harlingen. Het lukt de jongens in deze fase niet om met techniek, vernuft en simpel driehoek samenspel, zich hier uit te spelen. Het is dankzij Milan (aanvoerder) en keeper Lars dat wij slechts op 2-0 achterstand komen in de eerste helft.

De tweede helft laten de jongens even zien dat zij wel beschikken over inzicht en voetbalkwaliteiten. De opleving is helaas van korte duur en al snel neemt de tegenstander het heft in handen. Onze aanvallers laten zich keer op keer het kaas van het brood eten, waardoor ons middenveld het zwaar heeft. Dit werkt vanzelfsprekend door op de verdedigers en uiteindelijk op onze keeper. Lars weet zich nog te onderscheiden door sublieme reddingen te verrichten en Milan laat zich positief zien door vechtlust op de mat te leggen. Helaas slaat deze positieve energie niet over naar de andere spelers, waardoor we kansloos met 4-0 verliezen. Een terechte uitslag helaas..

Hopelijk laten onze jongens in de volgende thuiswedstrijd tegen Akkrum JO13 wel hun samenspel, mentaliteit en doelgerichtheid zien!