Vrouwen 1 winnen overtuigend

23-09-2020

Fc harlingen VR1 wint in tweede competitiewedstrijd
Na de 3-4 nederlaag van de Dames vorige week tegen Friese Boys VR1, was afgelopen zaterdag SJO Broekster Walden VR2 de tegenstander. Voor Broekster Walden was dit hun eerste wedstrijd van het seizoen. Voor onze eigen dames was een revanche van afgelopen zaterdag de doelstelling.

Met een selectie van 14 vrouwen werd er afgereisd naar Damwald. De opstelling was als volgt: Op goal begon Arwen, in de verdediging Nicky, Sabine, Gwen en Iris. Op het middenveld Seryna, Lizzy en Julia. En in de aanval begonnen Inez, Romy en Ashley. Op de bank begonnen Corrie, Sjoukje en Maria aan de wedstrijd.

Fc Harlingen begon matig aan de eerste helft. Broekster Walden konden een paar keer gevaarlijk voor het goal komen, waar er na ongeveer een kwartier te hebben gespeeld, de 1-0 voor de tegenstander werd gemaakt. Fc Harlingen was veerkrachtig en begon steeds meer kansen te creëren. Rond de 40e minuut werd er na lang ploeteren de 1-1 gemaakt door Romy, die goed anticipeerde en de rebound erin schoot. Een minuut later viel ook gelijk de 1-2, weer door Romy die hem goed afrondde. En een minuut voor rust viel ook de 1-3 voor fc Harlingen, en weer was het Romy die met een beetje geluk de rebound wist te verzilveren.

Met een goed gevoel na rust begon fc Harlingen aan de tweede helft. Na weer ongeveer een kwartier te hebben gespeeld viel de 2-3 voor Broekster Walden. Maar fc Harlingen kwam weer terug, Ashley wist te scoren, helaas werd dit doelpunt afgekeurd. Maar lang hoefde de Dames niet te wachten voor de bevrijdende 2-4. Het was namelijk Ashley die alsnog wist te scoren. Als kers op de taart maakte Ashley een paar minuten later ook nog de 2-5. De eerste drie punten in de pocket!

De dames kunnen eindelijk de eerste winst van het seizoen noteren, maar natuurlijk hopen we op veel meer overwinningen. Aankomende zaterdag hebben we een vrij weekend, maar die week daarna keren we terug met weer een uitwedstrijd, dit keer tegen de combinatie Wardy/Birdaard/Marrum VR2.