Vrouwen 1 keren met verdiende punt huiswaarts

06-10-2020

De dames van fc Harlingen moesten afgelopen weekend afreizen naar Burdaard om daar aan te treden tegen St.Wardy/Birdaard/Marrum. Wat een rare zaterdag… zonder publiek… alleen het minimale aan chauffeurs mee en  de technische staf… maar we moeten het er mee doen helaas.

De ploegen waren aan elkaar gewaagd en dat was vanaf minuut 1 te zien, het spel ging op en neer. Een paar goede kansen van fc Harlingen aan het begin van de wedstrijd maar jammer genoeg resulteerde dit niet in een doelpunt. En waar we al bang voor waren gebeurde…fc Harlingen de kansen en de meiden van Wardy/Birdaard/Marrum wisten de 1-0 te maken. Zo gingen ze ook de rust in.

Na een aantal wijzigingen in de opstelling en nog wat tactische tips van de trainers ging fc Harlingen met de mouwen omhoog de tweede helft in. Maar wat ze ook probeerden, fc Harlingen kwam niet door de muur van verdedigers heen. Totdat fc Harlingen een vrije trap krijgt en Inez achter de bal staat. Op de rand 16 meter zet ze de bal voor en via het hoofd van Deveny komt de bal achter de keepster en staat de verdiende gelijkmaker op het scorebord. Na nog wat kansen van beide kanten, floot de scheidsrechter af. De dames van fc Harlingen keerden met een punt naar Harlingen en staan nu 5de in de competitie na 3 wedstrijden.

Aanstaande zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen WTOC op het programma. WTOC staat na 2 wedstrijden nog op 0 punten maar zijn gebrand om de eerste punten te gaan pakken. Dus dames van fc Harlingen, wees waakzaam en hou de punten in Harlingen! Helaas is er geen publiek toegestaan bij deze wedstrijd…