VR1 reisde af naar Kollumerzwaag voor eerste competitiewedstrijd

14-09-2020

Zaterdag 12 september reisde Vr 1 af naar het verre Kollumerzwaag om daar hun eerste competitiewedstrijd te spelen tegen Friese Boys Vr 1.

De opstelling van vandaag was:
Op goal Corry. In de verdediging: Maria, Sabine, Gwen en Nicky. Middenveld: Seryna, Lizzy en Julia. Voorin: Ashley, Romy en Inez. Wisselspeelsters Iris, Savannah Nikki en Arwen.

Dat onze dames er zin in hadden kon je wel zien want na de aftrap gingen ze meteen vol in de aanval. Na een paar minuten spelen kwam de bal bij onze keepster, die de bal niet goed raakte en precies in de voeten van een tegenstander speelde. Die aarzelde niet en schoof de bal beheerst in de goal. 1-0 Achter en dat was een tegenvaller. De dames waren gelukkig niet van slag en gingen meteen op zoek naar de gelijkmaker. Wat volgde was was goed voetbal en we creƫerden kans op kans. Ashley kwam gevaarlijk voor de keepster maar die kon met een goede redding de bal nog keren. Julia kwam 1 op 1 voor de keepster maar haar inzet ging rakelings naast. Ook Romy kwam na weer een mooie aanval vrij voor de goal maar die bal belandde op de paal. Uiteindelijk viel toch de gelijkmaker, Julia veroverde de bal op eigen helft en na een lange solo lobte ze de bal fraai over de keepster in de goal.

Onze meiden voelden dat er meer zat, maar ook Friese Boys bleef goed voetballen. Na een paar goede reddingen van onze keepster Corry kwam de bal na weer een mooie aanval bij Ashley, die aarzelde niet en schuift de bal beheerst onder de keepster door en zo kwamen we verdiend op voorsprong. Dit leek ook de ruststand te worden maar vlak voor tijd was er een communicatiefout in de verdediging en scoorde de thuisclub toch nog de 2-2.

In de rust zette de trainer nog even de puntjes op de i en na een paar aanpassingen in de opstelling begonnen we weer vol goede moed aan de 2e helft. Maar die begon slecht voor ons. Een doeltrap werd zo in de voeten van de tegenstander gespeeld en die rondde die fout dan ook meteen af en keken we dus tegen een 3-2 achterstand aan.
Dat ging in de hoofden van onze dames zitten en dat zag je want het voetbal werd er van onze kant niet beter op. Friese Boys zocht steeds meer de aanval op en wij hadden moeite om het spel te maken. Ook raakte bij ons Romy, Seryna en Maria geblesseerd en dat kwam ons spel niet ten goede. Maar ze bleven knokken met Lizzy voorop in de strijd. Die kreeg een bal vol op haar neus maar met een dot watten erin bleef ze doorgaan. Friese Boys scoorde nog de 4-2 en toen wij eindelijk weer eens eens mooie aanval hadden scoorde Nikki nog de 4-3 waarna de scheids ook meteen floot voor het einde van de wedstrijd.

Jammer dat we de eerste wedstrijd van het seizoen hebben verloren maar volgende week gaan we weer vol vertrouwen naar de volgende tegenstander. Dit is weer een uitwedstrijd, nu tegen Broekster Walden Vr2.