Voetbal voor alle leeftijden bij fc Harlingen

28-07-2020

Voetbal voor alle leeftijden bij fc Harlingen

Bij ons kun je voetballen en of je nu 5 of 75 jaar bent, voor alle leeftijden zijn er teams. Deze teams zijn inmiddels heringedeeld, hebben allemaal een leider en trainer en gaan zich klaar maken voor een nieuw voetbalseizoen. Natuurlijk is het net als bij alle andere voetbalverenigingen ook bij ons nog volop zomerstop maar toch wordt er niet stil gezeten. Fc Harlingen bouwt immers aan de toekomst en die bouw staat nooit stil!

Jeugdafdeling
De jeugdafdeling bij fc Harlingen groeit! Want ten opzichte van vorig jaar hebben we voor het  competitie seizoen 2020-2021 meer  jeugdteams in kunnen schrijven. Vooral bij de jongste jeugd is de groei duidelijk zichtbaar. Er lopen veel jonge trainers/trainsters rond voor de juiste  begeleiding en hierdoor krijgen de kinderen de aandacht die ze verdienen. Voetbal op jonge leeftijd moet voornamelijk leuk zijn, en dat is het bij ons! De ruimte om in te stromen en lekker mee te doen is er altijd. En wil een kind niet gelijk meedoen met wedstrijden en alleen 2 keer per week trainen? Ook dat is altijd mogelijk!

De jeugdafdeling heeft voor het komende seizoen een JO8 (Jeugd Onder 8 jaar), 2 teams van JO9, een JO10, JO11, JO12, JO13, JO15, 2 teams van JO17 en een JO19. Al deze jeugdteams trainen twee keer in de week en spelen competitiewedstrijden op zaterdag. Het trainingsschema zal binnenkort bekend worden gemaakt.

Dames/meisjes afdeling
De Vrouwen 1 is een jong team met veel talentvolle speelsters en met de nieuwe hoofdtrainer Peter Outhuijse, assistent trainer Roy Dijkstra en leiders Ingrid Hoekstra en Ronald Koots waait er een frisse wind door het elftal. Voor wat meer recreatief voetbal hebben we een Vrouwen 2 en zij spelen op half veld in 7×7 toernooi vorm op vrijdagavond.

Bij de meisjes is er voor het nieuwe seizoen een MO15 én er is een MO12 in de maak. Maar daar kunnen nog wel wat meisjes bij dus bij deze een OPROEP aan alle meisjes in Harlingen en omstreken; wil je (weer) voetballen? Kom dan bij fc Harlingen want wij hebben JOU nodig!

De teams van de dames/meisjes afdeling trainen twee keer in de week waarbij er voor meisjes in de leeftijd van 5 t/m 12 jaar 1 keer in de week meisjestraining is. Meisjestraining? Jazeker! Want er wordt 1 keer in de week getraind met alleen maar meisjes en onder begeleiding van speelsters van Vrouwen 1. Hoe cool is dat!

(Archief foto meisjestraining)

Senioren
Niet alleen bij de jeugdafdeling is groei te zien, ook bij de senioren zijn er nieuwe spelers en deze zijn de afgelopen weken de revue gepasseerd. De doorstroming van spelers van JO19 naar de seniorenteams wordt zorgvuldig begeleid met als uitgangspunt dat iedere speler op zijn voetbalniveau kan presteren en kan doorgroeien naar een hoger voetbalniveau.

Verder beschikt de seniorenafdeling  over een 2e, 3e en een 4e elftal, teams voor 35+ en 45+ (zevental) en last but not least het Walking Football voor 60+.

(Uit het archief: Kampioensfoto van fc Harlingen 45+)

Een nieuw seizoen staat voor de deur en wederom kunnen we weer voetbal in alle leeftijdscategorieën aanbieden!  Weet jij iemand (of ben je dit zelf?) die ook (weer) wil voetballen? Kijk dan op onze website www.fc-harlingen.nl voor meer informatie. Hier kun je bijvoorbeeld opzoeken wat de contributie kosten zijn (laagste in de regio) of hoe je lid kunt worden. Voor vragen mag je ook contact opnemen met onze Jeugdvoorzitter Hilko Mulder via jeugdvoorzitter@fc-harlingen.nl

Vakantie of niet…de bouw aan de toekomst staat nooit stil! Met voetbal voor iedere leeftijd, sportiviteit, gezelligheid en eenheid, zit je bij fc Harlingen goed!