Veel spelplezier bij de wedstrijd van JO9-1

21-09-2020

19 september 2020, vandaag stond voor de JO9-1 een uitwedstrijd tegen Franeker ingepland. We vertrokken dit keer met een jongens team, Fardau moest vanwege een blessure helaas afzeggen. Het zonnetje scheen heerlijk in Franeker op de vroege ochtend. Er werd begonnen met de warming-up en om 09.15 uur werd er gefloten voor het begin van de wedstrijd.

Beide teams waren aan elkaar gewaagd, er werd leuk gespeeld door SC Franeker en fc Harlingen, ook werden de combinaties gezocht. Voor beide teams waren er een aantal kansen, wat uiteindelijk in de 14e minuut resulteerde in het eerste doelpunt voor fc Harlingen. Na een paar minuten werd er hands gemaakt door de verdediging van fc Harlingen in het strafschopgebied. De spelbegeleider legde de bal op de stip. Dit was de eerste keer dat dit bij ons gebeurde, dus dit was een beetje onduidelijk. Er werd geschoten op goal en hij zat, maar de spelbegeleider had nog niet gefloten, dus de penalty moest opnieuw worden genomen. Helaas voor ons was deze ook raak. We stonden weer gelijk.

fc Harlingen liet het er niet bij zitten, de koppies bleven omhoog staan en al snel vielen er nog een aantal doelpunten voor fc Harlingen. We gingen de rust in met een ruime voorsprong. Limonade in de box, de leidsters hadden niet veel op of aanmerkingen want er werd goed gespeeld. Dus ga zo door jongens!

Ook de tweede helft ging het gelijk op. De uittrap van de keepster van SC Franeker kwam niet altijd zo ver. De voorhoede van fc Harlingen was hier scherp op en onderschepte vaak de bal. fc Harlingen kreeg nog veel kansen en een aantal doelpunten. Ook wist SC Franeker het net nog te vinden.

De winst was wederom voor de toppers van fc Harlingen, dus de drie punten gingen mee naar Harlingen!

Zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Zeerobben JO9-3 op de agenda. We spelen om 10.00 uur! Komen jullie deze toppers ook aanmoedigen?

Twee trotse leidsters