Uitstekend Kersttoernooi JO15-1

04-01-2018

Uitslagen kersttoernooi zaal 30-12-2017

Ter afsluiting van de eerste seizoenshelft is er altijd nog een kersttoernooi van de KNVB. Omdat je vooraf niet weet op welke dag je ingedeeld word en het dus mogelijk is dat je op een werkdag ingedeeld wordt met als gevolg dat het moeilijk is om ouders te vinden die kunnen rijden, is er besloten om maar 1 team in te schrijven. Nu werden wij (gelukkig) ingedeeld op zaterdag en waren Melle en Freddy bereid gevonden om mee te gaan. Als je maar 1 team hoeft te vullen dan betekend het dat je meer jongens teleur moet stellen dan dat je jongens blij kan maken.

We vertrokken om 11:15 uur richting Leeuwarden met de volgende jongens: Giliam, Noah, Allard, Thijs, Robin, Ronin en Stijn. Gelukkig speelden we vandaag in de zaal want het kwam met bakken uit de lucht vallen. Snel de kleedkamer in, omkleden en plaatsnemen in de zaal. Siefko kon zaterdag ochtend Age niet bereiken waardoor we zonder bal vertrokken zijn. Gelukkig speelde onze zuster vereniging Zeerobben JO15-1 in de poule voor ons en waren zij zo vriendelijk om een bal uit te lenen aan ons. Onze poule bestond uit: MKV, Leeuwarder Zwaluwen, LAC Frisia, FVC en Dronrijp/Foarut Combinatie (DFC). Wij mochten het spits afbijten in onze poule tegen MKV.

De eerste wedstrijd begon voortvarend. In de eerste minuut liet fc Harlingen het net al bollen. Giliam heeft misschien één bal opgepakt van de grond in de gehele wedstrijd. fc Harlingen was constant op de helft van MKV aan het combineren. Bij een stand van 4-0 vonden de Ouwe Seunen het wel prima en speelden rustig de wedstrijd uit. Krachten sparen voor de volgende pot.

Tussen de eerste en tweede wedstrijd van fc Harlingen zat dik 1,5 uur aan rusttijd. Een goede mogelijkheid om de concurrentie te observeren. Al snel bleek dat wij samen met DFC de favorieten waren. LAC Frisia was de gevaarlijke outsider.

De tweede wedstrijd van de dag was tegen Leeuwarder Zwaluwen. Ook hier kwam fc Harlingen eenvoudig op voorsprong en binnen no-time stond het al weer 4-0. Na ongeveer 7 minuten werd er gewisseld bij fc Harlingen en hierdoor zakte de organisatie in het veld direct, spelers liepen uit positie en veel miscommunicatie. Leeuwarder Zwaluwen wist hier van te profiteren en kwam terug tot 4-2. fc Harlingen wist zich te herpakken en er uiteindelijk nog 5-2 van te maken.

Na 15 minuten rust stond onze derde wedstrijd op het programma tegen FVC. Deze wedstrijd verliep vrijwel identiek aan de vorige wedstrijd. fc Harlingen maakt er 3-0 van, wissels bij fc Harlingen, FVC maakt 3-2, fc Harlingen maakt 4-2.

De jongens kregen weer 15 minuten rust en mochten dan aantreden tegen Dronrijp/Foarut Combinatie (DFC). Dit was een team met eigenlijk twee opstellingen: Bij opstelling 1 stonden de lichtvoetige spelers er in, bij opstelling 2 kwamen de twee beren van verdedigers er in en werd de voorsprong veilig gesteld. Waar DFC tegen de andere tegenstanders in het begin koos voor opstelling 1 werd er tegen ons gelijk voor het zware geschut gekozen. Het bleef lang 0-0 maar wij hadden toch het overwicht in het veld. In 8 minuten schoten wij ongeveer 8 keer op doel, kregen 5 corners en hadden dikke 70% balbezit maar als het niet omgezet wordt in doelpunten heb je er niks aan. fc Harlingen werd regelmatig teruggefloten voor vage redenen. Dit irriteerde zichtbaar waardoor fc Harlingen met de rem er op begon te spelen. Maar dit alles mocht de pret niet drukken want Stijn wist 1-0 te maken. DFC had het zichtbaar moeilijk tegen het samba voetbal van de Ouwe Seunen. Als antwoord begon DFC met de fysieke versie van zaalvoetbal, gelukkig voor DFC werd dit toegelaten. fc Harlingen had op zijn beurt hier weer moeite mee en verloor veel duels waardoor DFC een aantal kansen creëerde. Giliam stond niet te slapen en hield onze Ouwe Seunen in de wedstrijd. Na 15 minuten ging de zoemer en stond er 1-0 voor fc Harlingen op het scorebord. Weer 3 punten in de pocket.

De laatste wedstrijd voor fc Harlingen was tegen LAC Frisia. De vermoeidheid was duidelijk zichtbaar maar ook de wedstrijd tegen Frisia werd gewonnen. fc Harlingen kwam op 1-0 voorsprong, Frisia maakte 1-1 gelijk en fc Harlingen reageerde weer direct door er 2-1 van te maken. 2-1 was tevens de eindstand.

De volle winst gepakt: 15 punten uit 5 wedstrijden. Jammer genoeg mogen we niet door naar de finales. We wisten niet dat dispensatie spelers niet toegestaan zijn in de zaal en hier kwamen wij tijdens het toernooi pas achter. Bovenal een top prestatie van de jongens! Met een goed gevoel op naar 16 januari, dan staat de oefenwedstrijd tegen Zeerobben JO15-1 op het programma. Een mooie krachtmeting ter voorbereiding van de voorjaarsreeks.

De voorlopige indeling van de voorjaarsreeks is ook bekend. Mooie tegenstanders en misschien een tripje Ameland.

Club Team(s)
Franeker JO15-2