Talententeam JO10-1 wint in eigen huis van Makkum

14-09-2020

Zaterdagmorgen de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Tegenstander was de JO10-2 uit Makkum.
Fc Harlingen JO10-1 werd gecoacht door trainer Youri Bouma, die na onderhandelingen met een topteam uit Spanje, toch gekozen heeft om dit talententeam te coachen. Youri mocht zich meteen bewijzen met 12 spelers die hij moest coachen. Stipt om 09.00 uur werd er afgetrapt door Makkum.

De beginfase ging gelijk op maar al snel begon fc Harlingen weer met het bekende positiespel waardoor al snel een aantal doelpunten vielen. De JO10 van Makkum liet het hier niet bij zitten en kwamen sterk terug door hard werken en toch een paar kleine foutjes in de altijd solide verdediging van fc Harlingen.  Met gelijke stand werd er na 25 minuten gepauzeerd.

Na een welverdiende beker limonade werd de wedstrijd hervat. Al snel liep fc Harlingen uit naar een grotere voorsprong. Makkum vocht zich nog terug waardoor het einde van de wedstrijd nog even spannend werd. Fc Harlingen won de wedstrijd met 6-4.

Foto’s van deze wedstrijd zie je hier en zijn gemaakt door Sjoerd Postma. Meer foto’s zie je HIER en zijn gemaakt door Peter IJdema.

Na de wedstrijd is in de kleedkamer door Youri vol lof gesproken over de inzet van het team en is er alvast een vooruitblik gedaan naar de volgende wedstrijd tegen de JO10-3 van ZMVV Zeerobben. Dat betekent voor bijna iedereen voetballen tegen klasgenootjes, vriendjes en vriendinnetjes. Het zal de komende week, waarschijnlijk weken, dan ook wel onrustig zijn in de klassen.

Omdat de tegenstander van volgende week dit verslag waarschijnlijk ook leest, kon deze week in het verslag niet uitgebreid over de tactieken en scorende spelers verteld worden. De wedstrijd tegen ZMVV Zeerobben wordt gespeeld om 11.15 uur op het Oostersportpark aan de Achlumerdijk.
Lucas, Tijs, Thijmen, Anne-Jeppe, Lasse, Kyron, Fuad, Batil, Meike, Bente, Feline en Jayden, heel veel succes volgende week.

Meer foto’s van Peter IJdema zie je hier