Succesvol jeugd Havenstadtoernooi 2017

03-01-2018

HARLINGEN – Vorig jaar had de organisatie van het havenstadtoernooi een primeur met het eerste jeugdtoernooi.

Foto: Dorus Breidenbach.
Dit bleek zo’n groot succes te zijn dat het een vast onderdeel van het programma is geworden. De opzet was dit jaar helemaal gelijk aan die van het seniorentoernooi. Dit betekende dus ook dat er ook prijzen voor de beste keeper en voetballer van het toernooi beschikbaar waren.

Zes ploegen wilden graag met elkaar de strijd aangaan. Dit waren de jeugd onder de 11 teams (E’tjes) van: Workum, SC Franeker, SC Bolsward, Akkrum, Berlikum en fc Harlingen.

De eerste wedstrijd begon om 12 uur in de “kleine” hal. De spelbegeleiding was in handen van Henk Andy en Remco Zandbergen die dit fantastisch deden. Vanwege de afmeting van deze hal werd er met drie veldspelers en een keeper gespeeld. De Hockey vereniging was bereid gevonden om twee hockey goals uit te lenen en wij willen ze nogmaals bedanken voor de medewerking. Deze goals zijn een slagje groter dan normale zaalvoetbal goals en dat betekende spektakel. Het werd een doelpuntrijk toernooi waarbij er minstens net zo fanatiek werd gestreden als bij de senioren. De tribune was afgeladen met supporters en dat gaf de jongens nog meer energie. Dat er veel gescoord werd bleek wel uit de uitslagen in de poules:

Poule A: 1. Fc Harlingen  2. Workum  3. SC Franeker
Poule B: 1. SC Bolsward  2. Akkrum  3. Berlikum

Harlingen – Workum 4 – 2

Bolsward – Akkrum 2 – 3

Harlingen – Franeker 5 – 1

Bolsward – Berlikum 5 – 2

Workum – Franeker 2 – 6

Akkrum – Berlikum 3 – 7

Workum (3e poule A) – Akkrum (3e poule B) 2 – 4

Franeker (2e poule A) – Berlikum (2e poule B) 6 – 2

Fc Harlingen (1e poule A) – Bolsward (1e poule B) 1 – 0

Eindstand:
1 Fc Harlingen
2 SC Bolsward
3 SC Franeker
4 Berlikum
5 Akkrum
6 Workum

Fc Harlingen werd de winnaar in poule A en mocht het in de finale opnemen tegen de winnaar van poule B en dat was Bolsward. De finale werd gespeeld in de “grote” hal, waar het publiek kon genieten van een bloedstollende finale. Beide ploegen speelden met veel inzet en lieten zien dat ze goed kunnen zaalvoetballen. De ploegen waren volledig in evenwicht en beide keepers waren in bloedvorm. Met nog een paar seconden op de klok en de stand 0-0 leek het erop dat er net als vorig jaar penalty’s aan te pas moesten komen om uit te maken wie zich winnaar zou mogen noemen. Daar dacht Niec Aalders anders over en gaf een voorzet die door een Bolward speler in eigen goal belande. Er waren nog protesten dat de bal al achter zou zijn geweest, maar volgens de waarneming van de scheids was het doelpunt reglementair en kon fc Harlingen zich kampioen noemen.

Hielke Jager reikte de enorme bekers en prachtige medailles uit. De prijs voor keeper van het toernooi ging naar Riemer Hameter van fc Harlingen. Riemer de Haan van SC Bolsward werd beste speler van het toernooi. De organisatie van het jeugdtoernooi en de sponsors werden bedankt voor hun inzet en bijdrage. Van der Meulen Speelgoed had als klap op de vuurpijl zelfs nog voor iedere speler een kleine voetbal beschikbaar gesteld. Hiermee kunnen de jongens lekker oefenen in de huiskamer. Sommige ouders waren iets minder blij met deze verrassing.

Foto’s: bekijk ze hier