Sportieve duels bij fc Harlingen JO11-1 – Oosterlittens JO11-1

12-09-2021

Afgelopen zaterdag stond de JO11-1 om 09.15 klaar, om de tegenstanders uit Oosterlittens te ontvangen op het sportpark van fc Harlingen. Om 10 uur werd er afgetrapt en rolde de bal over het veld. De begeleiders en supporters waren in het begin wel een beetje benauwd, want dit was de eerste keer dat ze een wedstrijd op een heel veld speelden. Gelukkig was dit niet nodig, want zowat de hele eerste helft speelde zich af voor de goal van Oosterlittens.

Er werd goed overgespeeld, waren sportieve duels om het balbezit en er werd veel op de goal geschoten, soms vanuit de raarste hoeken. De enkele keer dat er een uitbraak van Oosterlittens was stond onze verdediging en keeper hun mannetje en werd de bal snel weer richting de goal van de tegenstander gebracht. Bij rust was het 6-0 voor fc Harlingen.

De 2 helft begon net als de eerste, veel balbezit voor ons en er werd weer veel op het doel van de tegenstander geschoten. Toen onze jongens in de gaten kregen dat ze deze wedstrijd gingen winnen werden ze wat minder scherp. Ook de vele meters die gemaakt werden, begonnen een beetje hun tol te eisen halverwege de 2e helft. Hier maakte Oosterlittens goed gebruik van, onze verdediging en keeper moesten nog even flink aan het werk. Nadat de scheidsrechter nog in het enthousiasme een schoen naar zijn hoofd kreeg floot hij even later toch af voor einde wedstrijd. Eindstand 9-1.

Peter IJdema heeft prachtige foto’s van deze wedstrijd gemaakt en die zie je hier: https://flic.kr/s/aHsmWBAgHeΒ

Na het nemen van de penalty’s gaf men de tegenstander de hand, en waren onze jongens zichtbaar enthousiast over de overwinning. Al met al een mooie, sportieve en vermakelijke wedstrijd, ook om te zien. Komende zaterdag hopelijk een herhaling hiervan, want dan speelt de JO11-1 uit tegen Bolsward.